Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

světová kinematografie vyvrhla v posledních letech udivující množství filmů s exorcistickým námětem, ať už v to počítáme bezrozpočtový brak, kterému vůbec nemá smysl věnovat pozornost, nebo daleko ambicióznější hollywoodské zmetky lákající na zajímavé herecké obsazení. diváci jsou přesycení a žádají vysokou kvalitu. ovšem ani skromná Kletba z temnot z produkce Sama Raimiho nepřekonala prvenství Friedkinova legendárního Vymítače ďábla. nicméně, byl to obstojný pokus. představa, že pozadí judaistické démonologie vnese do hororového subžánru trochu svěžího a snad i mrazivějšího vánku, byla mylná, ostatně jako i naděje, že (jako vždy) pochybné výroky o inspiraci ve skutečných událostech přiživí atmosféru filmu. v té jako kdyby se tvůrci více zaměřili na líčení pocitů souvisejících s rozvrácenou rodinou, než aby se věnovali oparu hrůzy, bez něhož se horor nemůže obejít. přesto, odvedli slušnou práci a kupodivu ani nevadí absence jakéhokoliv ozvláštnění nebo inovace žánrové šablony. zamrzí snad jen snadná předpověditelnost jak ve smyslu předpovídání vývoje děje, tak také při očekávání lekaček. v druhém bodě velice prospívá místy až ohlušující hudba, kvůli které se vyplatí zhlédnout film v kině. dalším důvodem může být občasně zajímavý střih a vydařená kamera, která sází - jak bývá u hororů poslední doby obvyklé - na sterilní, chladně symetrické kompozice záběrů, kontrasty velkých bílých a černých ploch, zrcadla, pomalé nájezdy a nerealistické svícení a barevné provedení. tyto kvality povznášejí snímek na úroveň technicky velice dobře zvládnutého průměru, kterému však schází pravý um, mystické cosi, co by divákům dovolilo opravdu na okamžik uvěřit a následně se zhrozit do morku kostí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TATO TRUHLA BYLA VYTVOŘENA S PŘESVĚDČENÍM, ŽE SÁM ĎÁBEL MŮŽE BÝT POLAPEN A OVLÁDÁN“..... /// Tajemná skříňka s krásnejma rytinama a zvědavej parchant…. Ať už uvěříte nebo ne (jako že to tak fakt bylo…), furt je to celkem zajímavej příběh, zajímavá filmařina a už jen tím, že v hlavní roli je děcko, jsme zase vo kus dál. Nikdo se nechová jako úplnej kretén, ale jinak je to taková optimistická rutina. Proto furt vzpomínám na to, jak šéf přišel na pokec za Emily Rose. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Chybí mi otec Jacob. 3.) Máme doma skříňku s hebrejským textem…(cože je tam napsaný? –Dibbuk? – no tak to je trapný….) 4.) Thx za titule ,,Freeman1777“ a ,,janauge. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

100 x omletý námět o kouzelném předmětu plném démonických sil, který někoho posedne a nutí jej dělat démonické věci. Za pochvalu stojí příjemné obsazení a přátelsky krátká stopáž. Na stranu druhou to rozhodně mohlo být ve spoustě pasáží drsnější. Takhle to působilo jako veselá pohádka na dobrou noc. Vůbec tam je hromada takových velmi odlehčených scén plných zpívajících Židů. Navíc to ani moc nedává smysl, aby některý Židák pomáhal bez toho, aniž by mu člověk zacinkal před obličejem pytlíkem dukátů. [33 %] ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Vem si mě… vem si radši mě!“ Dobrý pokus. Jenže..! Nebudeme si nic nalhávat. Ovlivněnost Friedkinem je tady zřejmá. Bornedale… je ti doufám jasný, že originál .. nikdo… opakuji nikdo nepřekoná. A i když budeš to kyvadlo hypnotizovat až do celkového vyčerpání – Ďábel tě nevyslyší. Na tvé prosby zareaguje jen nějaký druhořadý démonek z Polska… co nerad vepřové. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode som ostal trochu zaskočený, keď sa z tajomnej skrinky ozve čistou slovenčinou "Ja zjem tvoje srdce..., zjem tvoje srdce..." Neskôr je to síce vyložené ako poľština, ale toto znelo až príliš slovensky. Na horor som natrafil v dvd požičovni úplne náhodou, nič som od neho nečakal, ale dostal ma. Atmosféra je fajn, ľakačky tu veľmi nie sú, ale pomalý a stupňujúci sa strach je najsilnejšou stránkou filmu. Herec J. D. Morgan mi výzorom neustále pripomínal J. Bardema a detskí herci zvládli svoje party tiež skvele, čo nie je pravidlo. Treba pochváliť že sa diabol v závere neukázal v plnej paráde. presne takto sa to má robiť a záver je presne taký, aký by mal v hororoch byť. Napriek veľkému množstvu hororov na tému exorcizmu si myslím, že toto je celkom výživný horor. 80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)

Reklama

Reklama