Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 132)

plakát

Babylon (2022) 

Těch 5* snad ani dát nechci, ale něco mi říká, že musím. V mnohém geniální, v lecčem zhýralé tak, že i Caligula zůstane daleko v prachu. Ví snad Chazelle víc než my obyčejný nehollywoodský plebs? To se mi půl filmu honilo hlavou. Když ve filmu nejsou orgie a seroucí sloni, je film krásnou poctou filmovému řemeslu. Scénu s natáčením zvukové scény prosím pouštět povinně na filmových školách. Naprostý vrchol filmu spolu s natáčením Conradova dobového filmu a konečné sekvence, kdy se musí rozbrečet každý dlouholetý milovník filmu. Robbie je neskutečný živel, Hurwitzova hudba je duší filmu. Hollywood je stoka, kde občas vznikají kouzelné filmy.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Před filmem bych dávala varování, že není vhodný pro jedince se slabším srdce. Neskutečně napínavé, vynalézavé, dojemné a tak úžasně to odkazovalo na původního Topguna, že mi to tahalo snad za všechny nitky u srdce. Odcházela jsem ubrečená a neskutečně spokojená. Kosinski a Cruise zachraňují tímhle po všch směrech opravdovým filmem dnešní umělý CGI Hollywood a já velmi ráda zaplatím za lístek i podruhé. Velký heart emoji.

plakát

Temný dům (2020) 

Naprosto vynikající psychologický horor, který popravdě stojí na ramenou Rebeccy Hall, kterou svou expresivní tváří dokáže z každé scény udělat děsivou emocionální podívanou. Film začne jako klasická duchařina, ale postupně se to mění ve studii zármutku a narušené psychiky. Nejlepší je, že až do konce nevíte, jestli to není vše jen výplod zkroušené mysli hlavní postavy. Extrémně skvělá práce se zvukem a nápadité vyobrazení hlavní hororové myšlenky. Konec filmu mě bude asi ještě dlouho děsit.

plakát

Chlast (2020) 

Výborná polemika na téma alkohol a jeho klady a zápory. V přiměřených dávkách život obohacuje, v nepřiměřených má šanci ho zničit. Smála jsem se, až jsem brečela. A nakonec brečela doopravdy. Téma Dánům a v podstatě i Čechům blízké. Každý známe nějakého alkoholika, pokud to nejsme my sami. Finále bylo absolutně dokonalé. Tragičnost a komedie v jednom. Prostě život. Tenhle rok je pohřbem filmu a kultury a tento film mi dal naději, že ještě všechno není ztraceno. Děkuju za potřebný úsměv, který mi Mads Mikkelsen a spol. vykouzlili.

plakát

Dark Waters (2019) 

Důkaz, že s korporacemi se vyplatí bojovat. Je důvod, proč se o tomhle filmu nemluví. Vynikající a neskutečně oči otevírající. Velké díky Haynesovi, že je jeden z těch, co nadále točí malé, ale extrémně důležité filmy.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

Dokonalý slow burn s tak hustou atmosférou, že by se dala krájet. Celých deset dílů funguje úžasně jako celek. Cynthia Erivo a Ben Mendelsohn jsou vynikající. Až mi bylo líto ty postavy opustit. Finále je pak neskutečný nářez. Scéna v lese mě vynervovala jako málo co. Tahle epizoda mě taky vyděsila nejvíc ze všech. Rozsvítila jsem světla v polovině baráku, než jsem došla do ložnice a za to má The Outsider 5-tou hvězdu.

plakát

Drahokam (2019) 

Absolutně nekompromisní a originální, tím pádem pro běžného diváka asi trochu nepřístupné, ale pokud se naladíte na vlnu Safdiů, budete odměněni skutečně nebývalým zážitkem. Místy jsem myslela, že mi z té úzkostlivé atmosféry praskne žilka v oku. Sandler podává životní a dá se říct až kultovní výkon. Howard si tady projde opravdu peklem. Konec je šokující, ale padne tam jako žádný jiný. Další kiks Oscarů, bohužel.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Pokud vám sedne Waititiho humor, tak si JoJo Rabbit zamilujete v prvních několika vteřinách. Začne to jako předvídatelná parodie na dějiny 2 sv. v. a postupně se z toho stane nejen čím dál zábavnější komedie s nekorektním humorem (smálo se celé kino), ale hlavně drama s takovou spoustou dojemných scén, co se vám vryjí pod kůži, že jsem měla několikrát slzy v očích. No a ten konec je definice feel-good finále a to už slzy tekly regulérně. Malý Jojo a Scarlett Johansson jsou vynikající.

plakát

Král (2019) 

S každou minutou lepší a lepší, protože si začnete uvědomovat, že ten film stojí právě na tom, že si na nic nahraje. Pomalu spěje ke konci, který vás zničí jedinou konverzací (pokud si nepamatujete přesnou historii Henryho V). Vynikající režie a komorní, ale o to silnější hudba. Nejvíce mě ale dostal Chalamet, který mě zatím v každé roli iritoval, ale tady snad podal nejlepší výkon, jaký jsem za rok 2019 viděla. Neskutečně vyspělý a emočně doladěný k dokonalosti. Opět škoda, že takovou věc člověk nemůže vidět v kině...

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nádherný film o životní vášni, se kterou se prostě někdy seknout nedá. 150 minut čistého adrenalinu. Měla jsem chuť si jít okamžitě sednout za volant. Na tenhle film by se člověk vážně neměl dostavit autem. Damon je skvělý, ale Bale je o třídu jinde. Žrala jsem mu to i s navijákem. Neskutečně inspirativní, zábavný, dojemný a energii do žil vlévající film. Soundtrack je navíc absolutní bomba. Tohle je ten typ filmu, o kterém sním, když se vydávám do kina.