Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (197)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec dám hodnotenie, aké som cítil pôvodne. Myslím si, že film si to zaslúži. Už len preto, že sme sa skutočne dočkali skvelého psychologického thrilleru s dobrými hororovými prvkami. "The Night House" totiž nie je hororom, kde máme čakať, že na nás niečo vyskočí, nemá v sebe žiadne gore momenty (hoci pri konci som si hovoril, že pokojne tam mohli niečo priniesť), no v realite ponúka skvelú temnú drámu, ktorú rozplietať bola lahôdka. Pochopím všetkých, ktorí sa pri tom nudili, no ja to za seba povedať nemôžem. Plus je super, keď som na konci filmu mal pocit, že všetko do seba excelentne zapadlo a pochopil som asi úplne všetko. Plus ten záver, kde ostáva otázka, či je vlastne celé toto nebezpečenstvo zažehnané alebo nie. Lebo to je pre mňa to najlepšie. Povedané slovami našich postáv: "There is nothing there." "I know." Takto by sa horory podľa mňa správať mali. Nemali by nás okamžite desiť. Nemali by sa snažiť ísť cestou, že všetko musí byť strašidelné. Strach sa musí vybudovať. A pokiaľ zaútočí film príliš skoro, náš záujem rýchlo opadne. Tu sa to nestalo. A fakt ma miestami film prekvapil. Neviem komu to reálne odporúčať, no za seba hovorím, že jeden z tohtoročných hororových highlightov. A Rebecca Hall to zahrala absolútne excelentne. Jej výkon veľmi umocňuje všetko čo sa okolo deje. Skvelá práca. Hodnotenie: A- ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za mňa protichodný mix pocitov. Na jednu stranu to má super atmosféru a Bruckner dokáže na konci príjemne prekvapiť svojim zvratom, hoci to čo k nemu smerovalo bolo veľmi priehľadné. Aj keď podiel na tom majú asi scenáristi. Za mňa to začalo pokulhávať momentom, ako sa mystifikácia začala zamotávať a to, čo spočiatku vyzeralo ako určitý typ psychózy, sa zmenilo na konkrétne nadprirodzeno. Začali sa objavovať drobné chybičky a to zase vyústilo do pre mňa veľmi neuspokojivého vyvrcholenia. Beth je silná ženská hrdinka. Volá na ducha takmer od začiatku. Nebojí sa konfrontovať so svojimi strachmi aj smútkom, ale koniec jej trošku v tej sebadôvere podkopáva nohy. Ďalší problém čo s tým filmom mám je Rebecca Hall. Nie je to zlá herečka, ale mne príde skrz na skrz veľmi nesympatická. Mal som problém vytvoriť si k nej akúkoľvek emóciu. Takže je to v zásade niekde na pol cesty. Rituál bol nepríjemnejší a nový Hellriser zase mytologicky sofistikovanejší. Boh vie ako by sa mi toto páčilo s inou herečkou. Vedľajšie postavy ( či už kamarátka alebo sused) tam vôbec nemuseli byť. Dopadlo by to rovnako aj bez nich. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivá Rebecca Hall v roli paranoidní manželky, která po smrti manžela pátrá po okolí a postupně zjišťuje záhadné okolnosti jeho sebevraždy, je asi jediná věc, která stojí ve filmu za zmínku. Trailer lákal na plnohodnotný, mrazivý a bezútěšný horor říznutý s poctivou duchařinou, ale výsledek je diametrálně odlišný. Víc než horor je to spíše drama o vnitřních pocitech po ztrátě blízkého a následném vyrovnání se se skutečností, které žánr horor bere úspěšně oklikou (pokud nepočítám 2 zvukové lekačky v průběhu a "bubu" hudbu) až do posledních 20 minut, ve kterých se snaží hodně nepovedeně zakomponovat jakéhosi "démona". Taková nepřesvědčivá napůl drama, napůl horor slátanina, která sama moc neví, čím chce být, a výsledek působí hodně rozpačitě až nejistě. Trailer byl jednoznačně lepší než film, a to je hodně špatná vizitka... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall řeší největší záhadu své (hororové) kariéry. Namísto svých ženských potřeb řeší minulost svého zesnulého manžela, který před nedávnem spáchal za neobjasněných okolností sebevraždu. Ovšem pozor! On ten manžílek nebyl zrovna ctnost sama. Sama v domě u jezera rozplétá záhady kolem jeho dvojího života. A než dojde na finální výron (filmu), je kladen důraz na působivě plíživý děs. A nejeden záhadolog je pořádně napjatý, jak se to vlastně s celou tou záhadou má. Produkčně film zaštítil proslulý David S. Goyer, což je vesměs vždy záruka ne úplně špatné podívané. A tentokrát dvojka zkušených scenáristů Ben Collins a Luke Piotrowski nelenila a skloubila nadpřirozené úkazy, výjevy a stínohry s reálnou konstitucí, v níž se vyskytuje podivná replika domu na druhém břehu jezera a v něm ještě podivnější soška, načež v notebooku manžela je nalezeno četné množství fotografií neznámých žen, které jsou až nápadně typově podobné hlavní hrdince, která je ze všeho nenadále objeveného pořádně přesvědčivě konsternovaná. Film perfektně graduje, má hutnou mysteriózní atmosféru. A vše takto zajímavě a neokorale poskládané a posazené volalo po bombastickém finále. Mimořádný finální řez se ale nedostavil. Film tímto ztratil na plném bodovém hodnocení, protože závěrečná část mně příliš smysluplná nepřišla. Vlastně se ta celá záhada v podstatě ještě i prohloubila. David Bruckner se do větších gore akcí nepouštěl. Vystačil si s budováním nervní atmosféry, bohatě využíval detaily, ze kterých tvořil příjemný záhadný řetězec. Rebecca Hall se své role zhostila báječně. Kamera Elishe Christian dokázala být působivá a vizuálně i technicky je film kvalitně odveden. David Bruckner měl dlouho našlápnuto natočit záhadu nad záhady, nakonec se budeme muset smířit s tím, že to celé mystérium zůstane víceméně pro diváka decentně neobjasněné. 7/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě The Night House budu sice opravdu přísný, ale ten film mě skutečně naprosto v žádném ohledu nezaujal, nebavil mě a v rámci duchařského subžánru se jednoduše jedná o podprůměr, který si nezaslouží ani špetku pozornosti. Každopádně důvody, proč hodnotím tuto nepovedenou záležitost tak nízko, jsou dva. V první řadě jde o obsazení ústřední postavy, kdy jsem Rebeccu Hall nikdy nepovažoval ani za pohlednou, ale hlavně ani za příliš talentovanou herečku, ovšem to jak odpudivě a nesympaticky působí zde, a samozřejmě jaký výkon tu předvádí, tak u mě po tomto fiasku klesla na seznamu hereček na úplné dno a upřímně filmům s ní se budu vážně spíš už jen vyhýbat, než abych je vyhledával. Nicméně kdyby šlo jen o její mizerné účinkování, tak by se to dalo ještě možná nějak důstojně přežít, co zde ale tvůrci předvedli se zápletkou, tak to naprosto odmítám tolerovat. Neskutečně nezáživná, opravdu podivná, ale především tak nehorázně zmatečná, že mi přišlo, že i sami tvůrci hlavně ke konci v podstatě nevěděli, jak se dobrat alespoň nějaké důstojné pointy a prostě si nějakých posledních dvacet minut dovolím označit za tak strašně nezvládnutých, že už dlouho nepamatuji, abych byl při závěrečných titulcích tak moc otrávený. Navíc mě zde nebavila ani atmosféra, která v podobných typech filmů má většinou jednu z nejvýraznějších rolí, tady ale vůbec nefungovala, a co se týče napětí, tak alespoň v tomto ohledu se mě podařilo párkrát zaujmout, ale je ho tu stejně jako šafránu, takže na vylepšení výsledného dojmu to stejně rozhodně nestačilo. Tudíž ještě jednou, za mě dostává The Night House jedno velké NE, jelikož se jedná o skutečně naprosto nefunkční a nepůsobivou duchařinu se snad nejpitomější zápletkou posledních let, co se v tomto žánru objevila. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama