Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Po pěti sezónách jsem konečně našel odvahu okomentovat tento jedinečný seriál, který si mě teprve před dvěma měsíci získal a doufám, že s dalšími sériemi ani nepustí. Dexter je nejen strašně zabávná a napínavá ale hlavně poučná a moralizující záležitost, ukazující lidi ve všech podobách a odstínech. Dexterova postava samotná stojí na čáře rozdělující zlo a dobro. A to se mi líbí. Hodnocení jednotlivých sérií: 1. série 90%, 2. série 95%, 3. série 80%, 4. série 85%, 5. série 90%, 6. série 80%, 7. série 85%, 8. série 90%, New Blood 83%

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

U žádného seriálu jsem se nenasmál víc jak u M*A*S*H*e. Co epizoda, to skvělá půl hodinka vtipu, která dokáže zlepšit i pochmurný den, třeba v práci nebo ve škole. Bravurně napsané postavy, kde každý má svůj příběh jsou nezapomenutelné (třeba jako Frank :D). Geniální seriál, na který se vždy s radostí znovu podívám a budu se řezat smíchy jako při prvním shlédnutí.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Sice s mnoha přestávkami, ale přece jsem se na tento vyjímečný seriál dodíval. A byl jsem spokojen. Jak mě na začátku uchvátil a já hltal jednu epizodu za druhou, tak mě na konci přesvědčil, že stálo za to se na něj dívat, protože většina mých otázek bylo zodpovězeno. Výborné postavy, kde si každý našel svého oblíbence tomu daly potřebný drive. Děkuji jistým pánům a damám za jejich snahu vytvořit tak skvělý seriál jako Lost.

Temný případ

Temný případ (2014)

1. série 100% - Absolutně strhující osmidílná jízda, kterou táhne geniálně zahraná i napsaná postava Rusta v podání McConaugheyho, jenž dodává seriálu jiskru a duši. Eskalující vztah v minulosti a následné sjednocení dvou detektivů je skvěle zobrazen, dialogy nemají chybu a Rustovi filozofické průpovídky v rámci výslechů mi do teď zvoní v uších. Zatímco Marty v podání skvělého Harrelsona, se dá charakterově lechce prokouknout, s Rustem je to o hodně těžší. Jeho postavu tvůrci krůček po krůčku poodhalují a do posledních minut, kdy se Rust svěří Martymu před nemocnicí, nevíme o něm jako o člověku téměř nic. Nejzajímavější na této téměř filmové záležitosti je, že téměř po všech osum dílů seriál dává do popředí právě vztah dvou detektivů a případ až do posledních dvou dílů nenápadně odkládá na druhou kolej. Co se týče samotné příběhové linky a zpracování, jedná se o špici seriálové tvorby. True Detective je strhující, originální, zajímavý, někdy hloubavý a především děsně poutavý seriál, který nemá obdoby a který redefinuje žánr detektivních televizních pořadů. Bravo.