Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (45)

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Také bych se rád vyjádřil: Po prvních 3 epizodách jsem byl nadšen a bylo to za plnou palbu! 1.První kus podle del Tora má moc fajn premisu a zvrhne se velice fajn sick způsobem. 2.Druhá je adaptace mé oblíbené povídky a mám pocit že tu se ve scénáři hnalo trochu "win more" ale to nebylo na škodu a je to nejlepší kus celé antologie. 3.Tady po nemastném neslaném rozjezdu má poslední třetina neskutečně "tělesné" vyústění.... od 4. už se to láme směrem dolů....Sice obě adaptace HPL (Snění v domě čarodějnic už bylo zadaptováno v Masters of Horror, takže působí lehce zbytečně..) jsou ještě celkem OK. 4zvrtá epizoda je hodně WTF. Poslední 2 mě nechytly už vůbec.... škoda. První 3 kusy jsou 4-5 hvězd

plakát

Debris - Pilot (2021) (epizoda) 

Premisa celého seriálu je velmi zajímavá, ale když čtu že od člověka co dělal Fringe... Uvidíme dále

plakát

Temná věž (2017) 

Představte si Pána Prstenů (filmovou trilogii), z níž vystřihli 8 hodin... Aneb další odfláklá adaptace. Původní záměry vyznívaly lépe. Jinak Matt je fajn záporák .

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Ti, kdož nevědí jak hodnotit, či co si myslet... 1902 !! (tj. 112 let (2014) ) Technika zobrazení může být úsměvná (ale komu se líbí Metropolis, Upír Nosferatu, díla Karla Zemana - ten je určitě shovívavější), a různé fyzikální zákony zjednodušeny, ignorovány... Ale je to spíše snový snímek. A coby adaptace Wellsových Prvních lidí na Měsíci fajn (nějakých 50 let před adaptací Války světů). Díky digitalizaci a restaurování takové klenoty nezmizí nenávratně v propadlišti dějin.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Dnes jsem dal jedničku i dvojku. Jednotku beru jako hovadinu, co ví, že je hovadina, ale i když diváci přistupují k ní takto, pořád je to hovadina, která je jen variací vyvražďovačky mladých v chatě/ lese (Evil Dead, Pátek 13tého ad. ...) odlišující se jen - NACI ZOMBIEMI. Ale pokračování - to je onačí nářez: Režisér se urval ze řetězu a servíruje nám spoustu masitých libůstek a nápadů: budování mytologie, Herzog jako nemrtvý bad-ass, ufiknutá rka jak z Evil Deadu 2, ale rozvinutá ještě dále, rekrutování zombíků, nekorektní masakry - střeva, mozky létají (Braindead na steroidech), zabíjení dětí, důchodců, invalidů, postižených, komická brutalita, kterou nezvyklý divák těžko vydýchá, TANK, zombie-rusáci, oprava vojáků, emo/gothic/gay poskok, zombie poskok, zelená teplákovka, ZOMBIE SQUAD (IT´S A TRAP! "Vy jezdíte nepřipoutaní, OK, řekli jste si o to!") , kladiva využita více než v OldBoyovi i Raidu 2 Nepředvídatelné- jak dál ví jen zombie nerdi/geeci. Za mě o 2 levely výše než první díl, a úderný soundtrack!

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Dobré. Někomu jistě vytane Kostka., jen otevřenější prostředí a více postav. Předtím než Thomas přišel s větou "Proč jste nevylezly nahoru na zeď?" mi toto též vrtalo hlavou (Ve filmu ho odbije hláškou že břečťan tak vysoko nesahá...) Ale co blízko rostoucí stromy, sestrojit pevné dlouhé žebříky. Nahoře vystřelit laso s kotvou... 3 roky jsou 3 roky :) Koncept bludiště se mi zamlouvá, jen jsem z něj chtěl vidět ještě víc (i jiné pasti než čepele, měnící se zdi, Rmuty ) Zajímalo by mě, jestli J.Dashner četl Muže v labyrintu od R.Silvenberga. A na konci pěkná dvojitá pointa. Už vyhlížím druhý a třetí díl

plakát

Vetřelci (1986) 

Po hororově atmosférické vyvražďovačce (chodí xenomorf okolo, nedívej se na něho ) , kdy málo viděné zlo (chytrý tah, jedna scéna s pohybujícím se alienem by chtěla vypilovat, ale jinak znamenité) zlikvidovalo za den celou posádku Nostroma (není se co divit - primitivní zbraně proti organické mašině na smrt), je zde pokračování, které přepíná do polohy hard military SF. Ripleyová se vydává s jednotkou dokonale vyzbrojených mariňáků zjistit, proč se odmlčela kolonie na LV-426 (stále mě udivuje, že až po 20-ti letech objevili podkovovitou havarovanou loď Inženýrů... ) . Alienů si zde užijeme v plné smrtonosné kráse, a hojném množství. A jako třešnička - sama královna matka. Po 18-ti letech stále výborný film, s hláškujícími vojáky( Hudson: "Vasquezová, už si tě někdo spletl s chlapem?" Vasquezová: "Ne, a tebe?" ) a jednou z největších žen-bojovnic Ripleyovou.

plakát

The Punisher: Dirty Laundry (2012) 

Násilí páchané na dětech a ženách se nelíbí ani Panišrovi, který si chtěl v poklidu vyprát. Nakonec se podělí i o láhev Jacka. Pěkné cameo Rona Perlmana :)

plakát

Evidence (2012) 

Jeden z nejlepších found footage filmů. Jako ostatní tohoto pod-žánru, doporučuji sehnat v co nejlepší kvalitě (já měl k dispozici 1080BRRip. Opening nenudí a po půl hodině už začne správné first person view peklíčko. Kdy až do konce z nebezpečí ohrožující hlavní postavy toho mnoho vidět není a tajemno je poodhalováno jen pozvolna. Ve srovnání s druhým V/H/S potěšilo více