Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

sem naprosto šokovaná tím, kolik emocí lze napráskat do jednoho seriálu, aniž by to bylo nechutně přeslazené. každá postava je výborně vystavěná, skutečně chcete vědět, co se jí stane a jakou má minulost. je to naprosto geniálně obsazené, citlivé, dojemné, vtipné, svižné, chytré... za mě pět hvězd bez váhání. doporučila bych to do kánonu všem děckám, co končí základku. protože sama sobě bych to přála vidět, když mi bylo těch patnáct. nemáte kam spěchat, ale když už teda chcete začít se sexem, je lepší, ať víte co a jak. tleskám britům, zase.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

to nemyslite važně!! a ja sem se tak těšila. prosim pěkně, mohl by přiště psat scenař někdo jinej, než j.k.? dyť to je strašny!! slaboduchost z toho teče na podlahu a trailer je zabavnějši, než cely film. s hlavnimi postavami a jejich naprosto nepochopitelnymi vztahy prostě nejde sympatizovat (zoe krawitz prostě nikdy v ničem nebude charakterni, asi už je to tak) a ten chaboučkej plot, kterej by i nicholas flamel přepral v boxu, byl předvidatelnej i pro mě. až teda na finalni odhaleni celeho filmu, ktere už je tak na hlavu padle a přitažene za vlasy, že mě donutilo akorat nechapavě a popuzeně zvednout oboči. jako fakt? fakt budete tak strašně jednoduší? fakt "v novinach se spletli, to byl muj bracha"? BACHA SPOILER: dokonce mam podezřeni, že newtuv bratr byl stvořen jenom pro to, aby si mohl vzit letu a "zamichat nam s kartama". KONEC SPOILERU. sem fakt smutná. dvě hvězdy za trailer, pár fajn herců, pěkny digitalni čary mary, krasny kostymy (ty ale fakt sou) a taky z nostalgie a čiste dětske lasky k potterovskemu světu, ktere se mi nechce pořad nějak vzdavat... fňuk smrk.

plakát

Harold a Maude (1971) 

Nevzpominam si, kdy sem po zhlednuti filmu seděla v takovem tichem posvatnem pohnuti, jako po Haroldovi a Maude. Jednoznačny vzkaz pro všechny lidske bytosti, že laska je fakt pro každyho. Řekla bych, že nejpodobnějši (ne dějem, ale poselstvim a naladou) je Harold a Maude Snidani na Plutu. A nejen že message je překrasna a křehka jak skleněna socha, ale film je protkany nadhernymi gagy a hřejivě usměvnymi momenty, ktere mi vyplouvaji velmi pohodlně z paměti, když se na chvilku zastavim. Sebevraždy nikdy nebyly tak roztomile a žadouci, jako s Haroldem a Maude. A jedna z věci, ktera mě dostala uplně nejvic, je nadherny kratičky moment poodhaleni Maudiny minulosti. Tak neuvěřitelně pohnuta tak drobnym detailem sem snad u žadneho filmu ještě nikdy nebyla. Tvurci to nepřehnali s patetičnosti (což je dano už povahou postavy Maude) a tim dosahli maximalniho efektu. Bravo. Tleskám. A pláču.

plakát

Doba nevěrná (2017) 

Nejméně romantický romantický film, jaký jsem kdy viděla. Z čehož jsem nadšená! Postava Evy Birthistle prochází dějem jako by byla autor celého příběhu. Film jsem moc chtěla vidět kvůli Cillianovi, neboť si dělám skromnou sbírku všech filmů, ve kterých se kdy objevil, nicméně zde mě, navzdory očekávání, nejvíce zaujala právě její postava. Ta věcná, pragmatická a velmi stabilní osobnost mi učarovala ve všech možných směrech. Moje touha po zajímavých, nicméně stále uvěřitelných zvratech byla uspokojena a nakonec jsem cítila i určité naplnění poháru spravedlnosti pro všechny zúčastněné, což bylo taky značně uspokojivé. Pět hvězdiček nedávám čistě proto, že tenhle žánr prostě není typ flmů, ke kterým se člověk vrací, ale potěšil mě. Dialogy skvělé, herci skvělí, střih parádní, kamera intimní. Ano, prosím.

plakát

Patrick Melrose (2018) (seriál) 

Zasypte někdo toho Cumberbatche Oscary!! Jak je tohle jenom možné? Obzvláště první a poslední díl mě přiměly koukat s otevřenou pusou. Nemohla jsem jinak, zhlédla jsem to za noc. Ano, za noc. Ať se na mě nikdo nezlobí, tohle je prostě neuvěřitelně silný seriál. S každou další minutou jsem dychtila ještě víc vědět, jak to s tím nešťastníkem tedy dopadne. A s každým dalším průšvihem jsem ho měla ještě radši. Nejspíš právě proto, že mi Cumberbatch nedal zkrátka jinou možnost. Někdo tady psal, že by potřeboval víc času, aby se s Patrickem sžil. Představa více dílů mi nevadí, ale musím uznat, že já jsem se stihla sžít už po prvním díle více než dost. Dostala jsem tak enormní množství hintů na další vývoj děje, že pro mě posléze postupně se uzavírající dramatické oblouky byly malé orgasmy. Vizuální stránka seriálu je prostě dokonalá (to drobounké rozjíždění Patrickova obličeje vedví v polovině prvního dílu mě neuvěřitelně dráždilo - a neuvěřitelně jsem si to užívala), kamera sama o sobě je na pět hvězdiček a hudba skvěle sladěná se zbytkem. Nemám tomu co vytknout. Prostě nemám.

plakát

Život Briana (1979) 

Nejdřív jsem viděla Briana, zamilovala jsem se do Monty Pythonů a na to konto jsem začala sledovat Létající Cirkus. Panebože, jak tohle je vtipné! Život Briana je odpověď na otázku: "Co vznikne, když spojíme humor, krajní bizarnost a intelekt?". Neskutečná jízda gagů, sarkasmu, ironie, narážek na církevní dogmata a to vše v neskutečně svěžím podání navždy mladých Monty Pythonů. Nechápu, jak někdo na světě ještě může tvrdit o britském humoru, že je suchý.

plakát

Operace Eichmann (2018) 

Nekonečné zklamání. Jak se to mohlo stát? Operation Finale je další důkaz, že pro dobrý film nestačí mít skvělé herce. Pokud děj, který vydá na půl hodiny, natahujete neskutečných 123 minut (!!!), tak to prostě zkrátka nemůže být dobré. Nebo možná může, ale tady se to každopádně nestalo. A to jsem se skutečně těšila, válečné a poválečné filmy mám moc ráda. Nicméně zkrátka jsem stále čekala, kdy to přijde, trpělivě a napjatě... A najednou byly titulky. Au.

plakát

Snídaně na Plutu (2005) 

Podle mého názoru jeden z nejnádhernějších filmů o lásce, jaký byl kdy natočen. Láskyplnost hlavní postavy čiší z každé scény, Patricia zas a znova zůstává laskavá a otevřená navzdory všem možným hrůzám, které se jí staví v Irsku 70. let 20. století do cesty. Nastavuje životu (přeneseně i doslova) obě tváře pořád dokola. Nejde jí nedržet palce ze všech sil. Další nespornou výhodou filmu jsou herecké výkony. Cillian Murphy je pro postavu Patricie dokonalý, nikoho lepšího si snad ani nelze představit. Co se týče soundtracku - poslouchám ho pořád dokola už několik let a stále se ho nemohu nabažit. Po všech stránkách je tenhle film lahůdka, kterou by měl vidět snad každý. Dodává mi pocit naděje v lidstvo.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Tenhle seriál je jednoznačný důkaz toho, že modernizace klasických témat nemusí dopadat vůbec špatně, právě naopak. Sám Benedict Cumberbatch v rozhovoru prohlásil, že se obával toho, že seriál bude laciný, nicméně po přečtení scénáře se rozhodl do toho jít. A to je moc dobře, protože jeho herectví je jednou z mnoha výrazných předností Sherlocka. Ale samozřejmě jeho kolegové a kolegyně za ním nezaostávají ani v nejmenším a svižný, vtipný a chytrý scénář je tudíž "distribuován" diváctvu v té nejlepší možné podobě. Pět hvězd jen proto, že nemůžu dát víc.