Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 446)

plakát

Dylan Moran: Monster (2004) (TV film) 

Vtipný, jízlivý, hraně nepříjemný až ho lidi žerou. Některé hlášky jsou velmi chytré a jiné vás postrčí (směr si vyberete sami).

plakát

Norimberský proces (1961) 

V procesu století vidíme hvězdu vedle hvězdy, skvělou kameru a světla (která vyniknou v černobílém provedení), ukrutně přímou režii. Divák si vychutná herecké podání i obsah filmu a jeho poslání pro další generace.

plakát

Pahorek (1965) 

Vzpurný Connery je vojensky tvarován do kulatého čtverce a s ním se vezou i spolubydlící z cimry. Neskutečný hlasový a pompézně nadutý výkon Andewse. PS: angličtina v originále mi dala ale zabrat.

plakát

Narušitel systému (2019) 

Dívku vlastní výbuchy vzteku (obdivuhodně zahrané) vhání do náručí Dětských domovů, což přináší další vyšetření a pobyty. A přitom chce jen vlastní mámu. V 10 letech prožívat vztahové peklo smíchané s traumatickými zážitky, to je silná káva. Na konci jsem skoro nedýchal. Odcházím citově pohnut, filmově nadšen a s velkým respektem k pomáhajícím profesím (toliko nedoceněnýmy).

plakát

Klér (2018) 

Aktuálně a citlivě pojaté téma, které většina populace zvedá žaludek. Příběh tří farářů rozhýbe kyvadlo morálního odsouzení, obvinění bez či s důkazy a také náhledu do fanatických praktik. Vše zakryto mocenskou strukturou zvanou církev. A nebuďme naivní, odehrává se to u našich sousedů, kteří jsou nám prý tak podobní. A to mne děsí.

plakát

Fyre Fraud (2019) 

Jak lze lidi zblbnout díky marketingu, přeposílání zpráv a stavení pyramidy na písku. Výborné vidět, kam až to může zajít, ale na konci se divák zamyslí nad tím, kdo to celé způsobil a zjistí, že tonehraje. Jednak ten pán je psychicky nemocný (a k tomu neuvěřitelně charismatický a uvěřitelný) a jednak v tom nemohl jet sám. Ale to už je tenký led, po kterém už producenti nechtěli jít.

plakát

Pomsta (2019) 

Mlácení týpků do mdlob, prošpikování hloupého scénáře moudry ze zvlášní školy. Alespoň že fandíme Adkinsovi, ať je už vyřídí a zkrátí divákovo utrpení. Je to prostě zbytečný film.

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Je ojedinělé vidět postupnou degradaci kvality na nulu s tak vysokým rozpočtem. Tento snímek je ukázkou pro "ztracený čas"a Butler si nemohl scénář číst předem (nebo mu došly peníze).

plakát

Ďábel (2020) 

Trochu jiný, až vesnický příběh, který ukazuje duši člověka, který není ani hrdina, ani prvoplánový padouch. Fandil jsem mu, i ostatním "divným" postavám, ale boží mlýny melou...

plakát

Togo (2019) 

Příběh, lehce upraven od reality, je natolik režisérem zvládnut, že musím odpustit efekty pro efekt a jejich zjevně umělé doplňky. Dafoe táhne příběh a jeho samotného neúnavné spřežení. Pokud si zopakujeme v průběhu, že se to opravdu velmi podobně událo, vyplyne nám emotivní závěr a v podvědomí se uhnízdí právě obličej Dafoea, který má vrásky větrem vyšlehané. Doopravdy.