Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo. Willem Dafoe se sice snaží a pejsci vypadají nádherně, ale jinak se jedná o průměrný dobrodružný film, kde se cestuje z místa A do B a nic moc zajímavého se počas cesty nepřihodí. Chybí napětí i strhující scény a velmi zábavné to bohužél není taktéž, Škoda, že je film z produkce Disney, možná s Rkovým ratingem z toho mohla být výživná a syrová chladná jízda. 5/10: ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to geniální film.. Místo digitálního bordelu, jsou tu skuteční psi a velmi silný příběh. Zároveň se vracíme do doby, kdy byl Togo ještě štěně a každou chvíli utíkal z kotce ven... Prostě rozený vůdce, i když na to Seppala (Willem Dafoe) dlouho nechtěl přistoupit. Když přidáme krásné záběry přírody, je to ještě lepší film nez Revenand, akorát tím, že to natočil Disney, je to film spíše rodinný, než nějaký tvrdý thriller, ale u mě tím líp...Jediné, co bych vytknul, že se tu řeší jen Togo a málo ti ostatní psi, kteří byli přece taky důležití, ale chápu, je to film - pocta Togovi - takže několik krásných Husky, kteří ho ztvárnili bylo prostě báječných....100% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé psí dobrodrůžo míchající všechny osvědčené recepty pro daný žánr, což ale vůbec nevadí, protože to dokonale funguje. Film pracuje ve dvou časových rovinách. V té první se věnuje heroickému výkonu Seppaly a Toga a na pozadí nádherných scenérií nabízí jednu napínavou chvíli za druhou. Pomyslným vrcholem je pak zdolání zaledněné vodní plochy, která pod uhánějícím spřežením praská. CGI efekty tady sice nepůsobí úplně dokonale, ale na mě udělaly dojem. Druhá linka pracuje s Togem coby nechtěným štěnětem, ke kterému musher pomalu hledá vztah. Tady funguje pro podobné filmy tolik potřebná úsměvná vložka v hlavní roli se štěnětem, které je potvora roztomilá. Na konci dojde i na povinnou citovou ždímačku, která je sice prvoplánová, ale opět fungující.Líbilo. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama