Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 148)

plakát

Fanda (1977) (TV film) 

Krátká komedie bakalářského typu. Zachraňují to Menšík se Zázvorkovou. Nebýt zbytečně natahované jízdy autem, možná bych dal i tři hvězdičky.

plakát

Spása (2014) 

Dánové vzali klasický spaghetti western a dali mu trochu drsnější a modernější ráz. Ale nesnaží se být originální za každou cenu - klasické westernové motivy rozvíjejí spíš takovými drobnými nápady. Syrová atmosféra je fajn, ale zároveň kvůli ní film působí poněkud neosobně. Drsnost filmu spočívá spíš v ději než v nějakých gore scénách, což jsem uvítal. Pochvalu si zaslouží také krásné záběry krajiny. V závěru klidně mohlo být víc protivníků, což by mimo jiné odvrátilo otázku proč místní neumlátili těch pár záporáků čepicemi:-)

plakát

Almara (1971) (TV film) 

Pomalé tempo vyprávění samo o sobě nevadí, ale bohužel chybí humor a děj je celkem průhledný. Trochu to zachraňuje dobré herecké obsazení.

plakát

Král psanec (2018) 

Hlavním problémem pro mě bylo, že příběh postrádal nějaký zajímavější vývoj a napětí, místo toho je to jen takové čekání na závěrečnou bitvu. Ta mimochodem taky není žádný zázrak a navíc ji kazí nevěrohodná konfrontace Bruce a Edwarda.

plakát

Planeta upírů (1965) 

Nebyla to taková zvrácenost, jak jsem podle názvu čekal. Nejde tu totiž o upíry v pravém slova smyslu, (takže se nenaplnily mé představy. ve kterých se záběry na přistávající kosmickou loď střídaly se záběry na otevírající se rakve). Místy mi to evokovalo Star Trek a Vetřelce, ale nejsem si jistý, jestli jsem se nenudil tak, že jsem hledal nějaké souvislosti až příliš intenzivně...

plakát

Kick-Ass (2010) 

Kdyby se tak třicet minut se zbytečnými a trapnými scénami vystříhalo a vyhodil Red Mist, dal bych možná i čtyři hvězdičky. Kdyby se vyhodil i Kick-Ass a jmenovalo se to Hit-Girl, dal bych možná i pět:-)

plakát

Star Trek: Nová generace - Hra (1991) (epizoda) 

Že si nechali na Enteprise bez problémů zavléct jakousi podezřelou hru manipulující s vědomím, to bych jim ještě odpustil. Ale pustit zpátky na palubu Wesleyho Crushera je zcela neodpustitelné....

plakát

Star Trek: Nová generace - Otázka času (1991) (epizoda) 

Základní zápletka je hodně přitažená za vlasy, a dala by se ospravedlnit v podstatě pouze v případě, že by to byl ryze komediální díl. Což by ovšem na druhou stranu taky nebyla žádná velká výhra, protože komediální stránka tu příliš nefunguje. Zejména žoviální pojetí postavy profesora (který zřejmě nikdy neslyšel o hřebenu) ve výsledku nebylo ani trochu vtipné, ale pouze naprosto nevěrohodné. Takže hodně slabé 3*.

plakát

Star Trek: Nová generace - Darmok (1991) (epizoda) 

S některýma ufounama je těžké se domluvit, i když umí anglicky. Ale trocha společného kempování dělá zázraky. A kdyby se Ryker nesnažil být za každou cenu aktivní, mohlo to proběhnout mnohem méně dramaticky. Každopádně musíme Tamariany obdivovat, že se jejich civilizace s tímhle nesmyslným jazykem dostala tak daleko, že dokázala postavit kosmickou loď...

plakát

Úsměvy světa - Jerome Klapka Jerome (1969) (epizoda) 

Cyklistická povídka podařená, Jiří Vala v komediální roli opravdu velmi příjemné překvapil. Druhá povídka mi přišla slabší, ale zachraňovala to přítomnost mého oblíbence Čestmíra Řandy.