Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Tak já půjdu proti proudu... Na jednu stranu zábavnější, zářivější a svižnější než první díl, na druhou stranu přehnanější a místy možná až "trapné" (přehnaně afektovaná gay svatba, útěk z Abú Dhabí, buzerující Carrie), na ty 4* ale dvojka v klidu dosáhne. Asi jsem konečně našla svoje guilty pleasure.;-)

plakát

Boj s časem (1996) (TV film) 

Typicky americké pasáže, jako válčící asijské gangy, jsou průser. Naprostý. Nejednou jsem se při promítání chtěla zvednout a odejít, protože to, co "DW" chvílemi dělají, jak ho degradují, je opravdu srdcervoucí a mozek zkratující; viz. WTF smrt sedmého Doctora, která polovinu diváků whoconského promítání rozesmála. Zbytek "Boje s časem" ale zas tak špatný není, ba co víc, je dokonce dobrý. Líbí se mi zápletka, líbí se mi svižnost, nechybí napětí a ujde dokonce i většina dialogů. Největším pozitivem je ale Paul McGann, který by byl opravdu fantastickým Doctorem. Nelze ani vypovědět, jak moc mě mrzí, že se objevil pouze v tomto koprodukčním filmu (a o x let později ještě v jedné mini epizodě), neboť byl - více než kdo jiný - podobný neméně fantastickému devátému Doctorovi. Kromě gest, mimiky a emocionálních výbuchů je tato podobnost ještě umocněna dabingem - jak osmého, tak devátého Doctora totiž nadaboval Aleš Procházka.:-)

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Ač mám po zhlédnutí "Black Mass" rozporuplné pocity, nedokážu určit, co bylo ve filmu vlastně "špatně". "Dobře" byly určitě herecké výkony (za mě především Peter Sarsgaard, Kevin Bacon a Joel Edgerton, z dam pak Juno Temple) a závěrečná čtvrthodina včetně titulků. Ve valné většině biografických snímků vám pouze napíší, co se s danou osobou nakonec stalo, v "Black Mass" vám to i ukáží, což je sice netradiční, ale o to více zdařilé. Depp odporný (vodnaté oči, bílá pleť, ulízlé vlasy, zkažené zuby atd.), herecky nicméně solidní (totální neschopnost odhadnout, co si myslí, tj. jestli se zasměje nebo vás odpráskne), i když chvílemi možná trošku prkenný. Ale jenom trošku.

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Po pilotu slabší 4*. Je to sice děsivě neoriginální, ale sedí mi obsazení i svižný styl. Uvidíme dál.

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 

Po počáteční skepsi "co je to zase za kravinu" jsem se nakonec docela (po)bavila. Možná bych mluvila jinak, vidět předchozí díly, ale jelikož je tohle mé první setkání s partičkou znetvořených kanibalů, tak mě ty 3* nikterak netíží.;-)

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Gay tématika. Smutná gay tématika. Ruffalo, Bomer, Parsons, Wittrock. Julia. S HBO filmy to mám jednou nahoru, jednou dolů (točí jich hodně na to, aby byly všechny dobré), ale tady je to rozhodně nahoru. Tohle je přesně moje nota.;-)

plakát

Sex ve městě (2008) 

Bohužel zklamání. Film se vleče, dvouhodinová stopáž působí nejméně čtyřhodinově a závěr je zase pro změnu zbytečně uspěchaný - těch 10 minut navíc by je už vážně nezabilo. (Ne)svatební zápletka je OK, ale kdyby se na dovyplnění volných minut přidalo ještě něco, nezlobila bych se. Nicméně je to "Sex ve městě" a zkoušecí scéna je úžasná, takže 3,5*.

plakát

No Time for Nuts (2006) 

Oh yeah, time travel.:-) Originální, vtipné, miliarda nápadů, prostě pecka.;-)

plakát

Vesmírná Scratastrofa (2015) 

První hvězda je za nápad(y), druhá za vtip(y), třetí za animaci, čtvrtá za vesmír (tohle téma mě asi nikdy neomrzí) a pátá za radost, kterou ve mně tenhle kraťas vyvolal, protože od první "Doby ledové" jde kvalita FILMŮ dolů (*****, ***, ***, **) tak, že už ani nemám chuť se na nové díly dívat... Jednu hvězdu bych ubrala za nesmyslnost (vznik Sluneční soustavy se opravdu nedatuje po vzniku života:-)), ale tak vypadá to hezky a to je hlavní, že jo.;-) Spolu s "No Time for Nuts" a "Scrat's Continental Crack Up" nejlepší ice age kraťas. 4,5*.

plakát

Identita (2003) 

Setkání postav = špica. Likvidace postav = špica. Atmosféra by se zprvu dala krájet a odpočet pomocí klíčů mi skutečně nejednou připomněl knihu "Deset malých černoušků", kterou považuji za jednu z nejNEpříjemnějších vůbec. Po šokingu týkajícím se těl (no more spoilers ;-)) nicméně dochází ke zlomu a kvalita jde dolů. (Jakmile začněte tušit, odkud vítr fouká, tak už to není ono, ale to platí vždy a všude.) A myšlenka / pointa jako taková není špatná, jen mi, vzhledem k dalšímu (tentokráte už opravdu finálnímu) šokingu, přijde maličko děravá.;-)