Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (176)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Z Nolanovy trilogie imho nejslabší díl, který doplácí na děravý a ne úplně domyšlený scénář. Vybudovat napětí a udržet atmosféru po celou dobu filmu se Nolanovi opět podařilo, ale tentokrát ten pocit ruší občasné wtf?! momenty, kdy je člověk přikován do sedadla zrovna probíhajícím dějem, ale po chvilce si uvědomí, že to, co se děje, nedává zrovna úplně smysl. Třetí Batman je parádní blockbuster a asi to nejlepší, co jsme zatím letos viděli, ale ve srovnání s Batman Begins a TDK je to jejich slabší bráška.

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Je to strašně patetické a už od začátku je vám víceméně jasné, jak se bude film odvíjet a jak dopadne. Nicméně na stoličce režiséra seděl Clint a Clint takové věci prostě umí dobře natočit a na konci z vás tu slzičku dojetí dostane, ať už se bráníte sebevíc. Takže 3* za poutavý dobře natočený snímek, který ale nenabízí nic, co bychom ještě neviděli.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Jednoduchá premisa - dvanáct porotců je přizváno k soudu, aby rozhodli o vině či nevině zpočátku zdánlivě jasného případu vraždy a pouze jediný odmítá chlapce poslat na smrt. Hned od začátku je jasné, jak to asi dopadne, ale ve všech ohledech perfektní snímek vás i přesto přiková do sedačky, jak se postupně odhalují jednotlivé detaily případu a střípky z osobního života zůčastněných porotců. Nestárnoucí klasika a ukázka špičkové filmařiny.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Až na ty pseudovědecké teorie a logické nesmysly se jedná o zábavnou béčkovitou jednohubku.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Velmi slušný thriller, jen ta vysvětlovačka na konci mi přišla jak z Dannyho parťáků a absolutně se k potemnělé atmosféře celého snímku nehodila.

plakát

Life's Too Short (2011) (seriál) 

Po Extras a původní The Office už to působí trochu vyšeptaně. Některé vtipy už se opakují a člověku připadá, že už to všechno jednou viděl. Naštěstí, ale každou epizodu zachrání scény s nějakou slavnou osobností. Liam Neeson, Helena Bonham Carter a Johnny Depp byli naprosto výborní.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Vizuálně super. Že udělat i pořádný spektákl Yates umí, jsme zjistili už u předchozích dílů. Co se ale příběhu týče je to horší. Ve filmu jsou sice všechny podstatné scény z knihy, ale působí to spíš jako sled obrázků, které na sebe plynule nenavazují, a výsledkem je epizodická splácanina, která sice stála spoustu peněz, ale na plátně prostě pořádně nefunguje. Rozhodně se z finále série dalo vytěžit mnohem víc.

plakát

Super (2010) 

Super je oproti Kick-Assu (srovnání je na místě vzhledem k totožnému tématu) podstatně brutálnější, vyšinutější a béčkovější. Z toho vyplývá, že je to skutečně indie záležitost pro fajnšmekery, která přijde obyčejnému filmovému divákovi jako naprostá úchylárna a zhovadilost. Nicméně i člověk, který má tenhle typ filmů rád, určitě najde nedostatky. Děj je rozháraný jako fenka, chybí tu celkový nadhled a chvílemi to vypadá jako by Gunn nevěděl, jestli točí drama, komedii nebo mix obojí (v kterémžto případě zrovna příliš neuspěl). Přesto ale Super nabízí spoustu skvělých scén a švihlého humoru a Rainn Wilson a Ellen Page jsou jako bojovníci se zlem skvělí.

plakát

Thor (2011) 

Řemeslně zvládnuté dobře, ale chybí tomu to něco, co by mě donutilo chtít se na to podívat znovu.