Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (642)

plakát

Coach Carter (2005) 

Drama, které opět připomíná těžkosti učitelské (v tomto případě trenérské) profese, podobně jako třeba Panu učiteli s láskou (1967) nebo Ron Clark Story (2006). Začátky jsou krušné, každá snaha je po zásluze potrestána a nadřízení také zrovna vstříc nevychází. K tomu se dostaví urputní, téměř všeho schopní rodiče a je vymalováno. Avšak i přesto se najdou lidé ochotni riskovat svou kariéru, reputaci, nervy či dokonce zdraví jen proto, aby se zachovali správně a odvedli svou práci zodpovědně a co možná nejlépe navzdory zuřícím davům. Možná se příběh zdá v určitých místech trochu idealizovaný, ovšem fakt, že se to vše opravdu stalo, celý snímek posouvá ještě mnohem výš. K tomu excelentní Samuel L. Jackson a není co dodat.

plakát

The Ron Clark Story (2006) (TV film) 

Perfektní snímek, který ukazuje roli a náročnou práci dobrého, poctivého učitele. Samozřejmě se i tady hodně přehání, na druhou stranu se tematicky pohybujeme na bázi skutečné události. Matthew Perry má každopádně svou postavu jako ušitou na míru, tudíž výkonem zastíní úplně všechny. Nicméně bohužel (!) tu jedna velká chyba skutečně je .. film nemá český dabing! A ano, tomu se až věřit nechce!

plakát

Maminka je v Americe, potkala Buffalo Billa (2013) 

Snímek, který se téměř bez rozdílu dá přirovnat k Malému Mikulášovi. Jen zde nefiguruje René Goscinny, nýbrž Jean Regnaud. Každopádně tak lehce, až kouzelně hladce odvyprávěný příběh malého klučiny, který žije svá dobrodružství v partě, ve škole, i doma u sousedů, to se tedy jentak běžně nevidí. Krásné!

plakát

Upgrade (2018) 

Vlastně se jedná o jistou podobu Transcendence (2014), jen s poněkud temnějším příběhem.

plakát

Patriot (2000) 

Perfektní snímek, který má snad vše, oč by si rád divák požádal, včetně výsledné pointy pro zamyšlení. O to větší překvapení přichází při pohledu na celkové hodnocení filmu, které ho dokonce uvrhá do šedých barev. Navíc mnohé zdejší názory jsou při nejmenším dost smutné, včetně těch od "top" uživatelů typu golfista, POMO a jim podobných. Objevují se tu slova jako "nereálnost", "přibarvenost", "přehnaný patriotismus" a další a další. Možná si tedy jen pro zamyšlení uvědomte, že nikde v oněch (necelých) třech hodinách nepadlo "podle skutečných událostí" ani "na motivy skutečných událostí", tedy proč by to muselo být přesně(!) podle historických faktů? A pokud vám to i tak nedá, můžete se sami (když už jsme u té přesnosti a pravdivosti) podívat na své hodnocení snímků jako například Hanebný pancharti (2009), a následně posoudit, zda stejnou laťku volíte i třeba u nich. No, a snad jen nakonec taková (řečnická) otázka: Kde jinde by měl být očividný patriotismus, navíc s americkými prvky, než ve snímku "Patriot" s tématikou války za americkou nezávislost?! Každopádně tedy Rolande Emmerichu, excelentní práce!!!

plakát

Nákaza (2011) 

Už to tu zaznělo, ale stejně .. až neuvěřitelně aktuální a na rok 2011 prozíravý snímek. Vlastně vše sedí, holt lidi jsou lidi. Možná se tu (nebo kdekoli jinde) někoho dotklo, že Američani jsou zase nej. K tomu snad jen pár poznámek. NE, Američani nejsou svatí! Je to americký film, kde i leckterý amík vystupuje v dost špatném světle. NE, nezapomínají, že s vyděrači nevyjednávají! Ovšem pokud je můžou napálit, tak proč to nezkusit?! A zlý Číňani? ROZHODNĚ! Kde se potlačuje názor takovým způsobem jak v komunistické Číně? (OK, Severní Korea!) Odkudpak k nám dorazil dárek v podobě nového "nepřemožitelného" viru? A kdo to ani neumožnil objektivně vyšetřit? Odpovědi známe bohužel až moc dobře! Takže pokud se cítíte být tímto přecitlivělým divákem, raději si nechte názor od cesty, povzneste se nad filmem anebo ho rovnou vypněte a ušetřete nás i sebe hloupých komentářů, díky!

plakát

Hon (2012) 

Sledujte a (po)učte se, neboť jak křehká může být hranice mezi všeobecnou oblibou a nenávistí?! Stačí jedna malá zhrzená holčička a paranoidní šéfová, která neváhá (od)soudit dřív než se zamyslí, a život je v háji. Snímek, ve kterém si uvědomíte, že smrt někdy nemusí být tak strašná.

plakát

Den před krizí (2011) 

Perfektně zvládnuté drama, které na diváka krásně přenáší stres a ponurost, kdy zjistíte, že je konec vašich úspor, financí a plánované (vysněné) budoucnosti. Navíc odhaluje nekompromisní a bez emoční jednání náčelníků velkých firemních gigantů. Dokonalí Kevin Spacey, Jeremy Irons, Paul Bettany,.. a můžeme klidně pokračovat ve výčtu dál. A nakonec snad jedno doporučení .. tentokrát si pusťte jen otitulkovanou verzi.