Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (772)

plakát

Alfa (2018) 

Tenhle film vypadá dobře ve světle shlédnutého traileru. Bohužel jako celek dostanete velmi průměrné dílko bez aspirace na cokoliv lepšího. Prvních 15 minut je úplně mimo, poté aspoň nějaká potrava pro mozek se přeci jen ukáže. Velmi vtipné je vidět lidi v době ledové oblečené do bund s kapucemi. Průměr..a průměr.

plakát

Díra (2019) 

Šnečku, šnečku. Tenhle film není jen tak pro někoho. Je zde plno násilí, sadismu a nechutností. Nicméně mně se hlavně líbí ten nápad, takové vězení a jeho fungování. Kdyby pravidla byla lépe vyřešena, mohlo by to mít i nádech osvěty v moři utrpení. Dobrý nápad a rozumné ztvárnění. Doporučuji.

plakát

Světová invaze (2011) 

Film je jedna pořádná mastná akce. Chceš pořádný válečný flák, kde nic jiného krom kulek, mrtvol a výbuchů se nevyskytuje? Jsi tady správně, usaď se do křesla a pust si Světovou invazi. Vy kteří chcete něco jiného, prosím o dům dál.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Tak nenápadný film a taková supr komedie se z něj vyklubala. Škoda jen slabšího tempa.

plakát

Masaryk (2016) 

Já nemohu u životopisného filmu pochopit dvě základní věci. Zaprvé proč tvůrci nasekají tolik chyb v historických událostech, tudíž je interpretují nepravdivě (ohýbání skutečností zde bylo ještě nedávno..) a pro člověka neznalého v historii se snaží uvádět v omyl. To mi přijde absurdní a dehonestuje již základ celého díla. Po uvědomění si (část jsem si přečetl) kolik historických chyb, jak máku zde je, dávám o hvězdičku méně. Druhý bod se lehce vztahuje k prvnímu, jelikož film je uveden jako životopisný a přitom sleduje jen úzkou část Masarykova života, jako kdyby před tím ani potom již nic zajímavého se u něho nestalo (a přitom se toho stalo dost, o čemž by mohl snímek vyprávět). Alespoň vybrali dobré herecké obsazení, jelikož osazení Rodena je vždy známkou neodfláknuté práce a přidání srdíčka do postavy, kterou ztvárňuje. Po zvážení kladů i záporů, tenhle český historický nesmysl nedoporučuji.

plakát

Otčím (2009) 

Průměrná podívaná, které za rok vidím desítky a desítky. Vzhledem k absenci jakéhokoliv hudebního podtextu, dále nápadu ve scénáři a velmi průměrně odehraným rolím, nemohu jinak než dát slabší hodnocení než průměrné. Po delší úvaze spíše nedoporučím.

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Ještě že mám rád Toma, jinak bych ten film asi nedal, jelikož se zde kecá a kecá a nic víc. Tom se snaží své postavě dát větší rozměr, bohužel je dost svázán scénářem. Je to klasický fádní a ničím nepřekvapivý snímek, které se kinematografie vyprodukuje kila.

plakát

Twister (1996) 

Opravdu jsem nečekal, že to nikdy řeknu, ale je zde zbytečně moc akčních záběrů. Snad krom pár minut je vždy alespoň bouřka či se žene tornádo a té akce již na mě bylo moc. Také přehršel postav ( i když bez významných) působil zmatečně a nekomfortně, jelikož jsem půlku z nich ani nevěděl, jak se jejich postava jmenuje a přitom vždy pár dialogů měli. Klasický pohromový průměrný film.

plakát

Silnější (2017) 

Velmi emotivní příběh člověka, kterého zasáhl atentát na Bos. maratonu. Mě se líbil výkon Gyllenhaal a dalších protagonistů. Sice film stále obtěžuje s tím amerikasmem, ale v tomto případě to lze přežít a mohu s čistým svědomím dát plné hodnocení.

plakát

Fízlové, hajzlové (2013) 

Druh humoru, který se zde vyskytuje, může dělat plno lidem problém. Mně naštěstí ne, nicméně zajímavý nádech, který se ukazoval prvních 15 minut, se utopil v marastu plna scén, které na sebe bohužel nijak zvlášť nenavazují, aby mohli spolu vytvářet dějovou návaznost. Naštěstí hrozní herci s jejich pro někoho divnými kecičkami a super vtipy se tu a tam vyskytují a proto mohu dát průměrné hodnocení.