Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (755)

plakát

Egypťan Sinuhet (1954) 

Pro mě nejlepší film z klasických holywoodských zpracování starověku. Důvodem je výtečný příběh, který sice běží rychle a zkratkovitě, ale i tak jsem se místy dovedl vcítit do reálných dilemat protagonistů. Škoda, že finální otočka vyznění je tak polopatická, lepší by bylo bývalo jen naznačit.

plakát

Smrt za oponou (1966) 

Strašně nepovedený film, který nezachránil ani p. Horníček s permanentně vyceněnými zuby. Ale je zábavné ho sledovat kvůli absurdní zápletce, kdy zločinci považují za nejlepší vozit drogy ze Švédska do Itálie člunem na Rujánu, odtam Čedokem do Prahy a odtam pak pomocí baletního souboru. Zajímalo by mě, proč jsou velké části filmu v němčině a ve francouzštině - snad si fakt mysleli, že to bude světové.

plakát

Stačí stisknout (1989) (TV film) 

Píšu z pozice fanouška normalizační TV. Na této inscenaci je vidět, že nejspíš tu byly ambice, protože na obsazení se nešetřilo a každý štěk hraje nějaká hvězda. Výsledek je ale strašně tristní. Vyčnívá jen pan Nárožný, který dokázal i této bramboračce dát trochu autenticity a poutavosti. Zajímalo by mě, jestli ostatní herci by vydrželi se na to sami podívat - těžko. Zvlášť scény s paní Jiráskovou jsem nedával.

plakát

Cunk on Earth (2022) (seriál) 

Hlavní protagonistku jsem viděl poprvé. Její persóna připomíná videa Jana Špačka. Akorát že měli rozpočet a renomé, takže trapné situace se odehrávají s profesory a u da Vinciho originálů apod.

plakát

Maigret - Maigret ve Finsku (1996) (epizoda) 

Znalec života a pozorovatel Maigret v kontrastu s akademickým kriminologem. Hezká majitelka hotelu.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Blbě napsaná hlavní role, kterou hraje herečka s divně napuchlým obličejem. Ale dobré dva nebo tři vtípky a při vší přitroublosti to má suverénní pozitivní energii.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Výborný akčňák, bez přemíry sebeshazujících hlášek. Všeho tak akorát. V roce 2015 sice již 60kilová superžena zmlátila 120kilového zabijáka, neboť kulturní revoluce již byla zahájena. Ale ještě nebyla rozvinuta, takže ta žena byla též trénovaný zabiják a dělala to v obraně, ne z přemíry agrese.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Tvrdé, bezcitné, ale dalo se to vydržet. Moderní akčňák se samými krásnými lidmi s ideálním BMI. Proti Rogue nation citelný pokles ve vyznění: tohle už je hodně vykalkulované a nikdo se nenamáhá to extra skrývat.

plakát

Ďábelské líbánky (1970) 

Pěkné exteriéry i interiéry, fantastičtí herci. Ale jinak? Ani jeden vydařený vtip. A ke všemu mi ani paní Brejchová nepřipadala sexy. Možná jsem jen neměl náladu.