Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

Sitcom, který byl svým nápadem přemožen snad jen žlutou rodinkou Simpsonových. MwC je sitcom, který ve své době vyvolal spoustu nevole, odmítání, pohoršení a co je lepšího než negativní reklama?? Fantasticky napsané sarkastické hlášky, které do sebe postavy pálí bez míření a vždy fantasticky pobaví stejně jako koncept jednotlivých postav. Al je muž, který je občas opravdu k politování, ale stejně se s ním popadáte za břicho, když uzemní tlustoprdku v obchodě s botama nebo ošulí vládu při nějaké té "bundovině". Peggy jako jeho "jehlový podpatek zabodnutý v zádech" je jeho fantastický protihráč. Úspěšně odpaluje jeho smeče a vrací mu je v plné palbě a hluboce smekám před Katey Sagal za vizuální vytvoření postavy Peggy (to, že Peggy bude rudovlasá flákačka v těsném oděvu a bude cupitat na podpatcích byl její nápad, který představila vedení při castingu a tomu se to moc líbilo). Kelly je fantasticky naivní, hloupá a prostinká až je roztomilá a to, jak vždy tvrdě sejme svého bratra nemá v žádné sourozenecké hádce konkurenci. Bud - věčně nadržený malý chmaták, který se v průběhu času vyparcuje na úspěšného manažéra, který odírá svoji sestru z kůže aniž by to chápala :) A pak vlezlí a jízliví sousedi, myslící si pes/psi, Kellyina konkurence, Budovy přítelkyně... i ty nafukovací, Alovy kamarádi ze Strip Clubu, Peggyiny kamarádky ze salónu krásy a bezpočet nahotinek z Playboje... to všechno je důvod, proč bude tento seriál nepřekonán a jediný svého druhu. A nemohu než mu za to všechno vpálit plný počet bodů!!!

Xena

Xena (1995)

Nebudu tady řešit faktický či žánrový problém Xeny... spíš bych poukázal na její komediální stránku a v tomto směru Xena jako seriál opravdu vyniká. Protikladem komediálních epizod jsou dramatické epizody, ve kterých to občas pěkně pokulhává, ale komedie je správná cesta. Epizody jako "V nemoci a v pekle", "Den v životě...", "Byla tam, udělala tohle", "Ploutve, krásky a drahokamy", ... jsou opravdovou přehlídkou komediálních výkonů ústřední dvojice Xeny a Gabrielle (Lucy Lawless a Renee O´Connor) a obě herečky v nich doslova excelují. Tak co na tom, že se Xena nedrží starých známých faktů? Vždyť se u toho dá krásně pobavit... příroda Nového Zélandu je dechberoucí, kostýmy krásně propracované, obsazení velmi povedené a to nemluvím o jedinečné hudbě Josepha LoDucy. Pro mě je tento seriál příjemnou vzpomínkou na školní léta.

Město žen

Město žen (2009)

Fantastický, sarkastický, výborně obsazený, výborně napsaný seriál, který je v česku naprosto zahuben... ať už dabingem (jen proto, že Pavlína Vojáčková-Rychlá dabovala Courteney ve Friends ji teď musí dabovat všude???? A ještě tak blbě!), který stojí za hovno a nebo časem vysílání! Seriálový vkus českého diváka se většinou pohybuje na úrovní umakartových kulis a patetických dialogů, proto se nedivím, že je tento seriál zahnán do pozadí :( Osobně mu dávám plný počet!