Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Zelená míle (1999) 

Jeden z mála filmů, který dokáže rozbrečet i toho největšího tvrďáka...

plakát

Kmotr 1, 2, 3 (1992) (TV film) 

N-E-J-L-E-P-Š-Í T-R-I-L-O-G-I-E C-E-L-É H-I-S-T-O-R-I-E K-I-N-E-M-A-T-O-G-R-A-F-I-E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Těšínské niebo - Cieszyňskie nebe (2008) 

Nechápu jak nějaká nula KILLA mohla dát odpad. Killo nejdřív se na to musíš podívat a až pak hodnotit, víš, a nebo mi dej killo a budem si fifty fifty...

plakát

Kmotr III (1990) 

Jak často lidé říkají, že trojka je nejslabší, tak já to naopak směle vyvracím, jelikož příběh opravdu vynikajícím způsobem vystihuje Michaelovo černé svědomí. Legální cesta třetího dílu byla pro mě velikým zážitkem a děj ubíhal více než plynule. Tudíž nemůžu si pomoct ale hodnotím pěti, už proto, že u žádného jiného finiše jsem se tak nezpotil.

plakát

Kmotr (1972) 

Ke kmotrovi jsem došel teprve nedávno a hořce jsem litoval, že tolik let zůstával mnou nepovšimnut. Je to tak vynikající klasika, že nemohu absolutně nic vytknout. Ponoříte se do světa mafie a pomalu začnete chápat jak to v rodině chodí. Opravdu nemám slov a nemohu hodnotit jinak než pěti hvězdičkami.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Prvně jsem byl zjištěním o pokračování téhle kultovní pecky mírně zneklidněn. Co když to znehodnotí původní kultovní atmosféru a přetvoří do nevábného amerického podmíráku ? Co když zasazení do dnešní doby nebude fungovat ? Co když příběhová linie bude nedostatečná k zařazení se po bok prvního dílu ? Tyto obavy ve mně při příchodu do kina agresivně sílily. Teprve začátek filmu a hudební klasika známá z jedničky mě pohodlně usadila do sedačky a já moc dobře věděl, že potenciál se nevytratil, že tu stále je a žije ! Viva Trainspotting ! Viva kvalitní herecké obsazení, jenž neztratilo na šmrncu, ba naopak. Skalní fanoušci se rovněž mohli rozplývat nad odkazy k prvnímu dílu, které mě však ke konci mírně obtěžovali při vnímání hlavní dějové linie. Změna povahy Rentona, tedy hlavního hrdiny, je velmi patrná. Už to není ten nevyřáděný klučina, je z něho racionálně uvažující muž se stabilním zaměstnáním- Tedy, alespoň tak se to zprvu jeví. Sick boy je pravým opakem. Neustále uzavřen ve své "prosperující hospodě" a s Bulharskou holkou Veronikou proplouvá rutinním životem i přes velký Veroničin nátlak na razantnější změnu. o Spudovi ani nemluvím, ten na svá drogová léta stále nezapomíná a k jehle se poctivě vrací. Nostalgie ve mně proudila snad intenzivněji než u nového Mad Maxe. Uznávám, je to hoodně vzpomínkové, hodně depresivní, ale proč by ne, proč na tuto kartu nevsadit, když to vyjde ? Proč ne ?

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jmenuji se Max a po delší odmlce jsem zpět. jupíííí. Ale přejděme k filmu- už název této kultovky nemůže zamezit průniku absolutnímu šílenství do tohoto filmu . Max- topící se ve své minulosti, potká partu dívek diktátora, kterým už asi lezla krkem nesmrtelnost velkého bosse citadely a udělají si menší výlet do zeleně. to se však neobejde bey pozornosti vojáku a všeho toho svinstva. Atmosvéra je strhující a přitom si říkáte jak super to je, že je to pouze na plátně. Za vstupné, které je snad každým rokem dražší a šéfíkové si s prachama snad vytírají............no prostě za ty prachy to stálo.

plakát

Noční běžec (2015) 

Pro mě osobně báječná podívaná. Děj plyne velice dobrým tempem. Musím pochválit především přesuny z jednotlivých scén a přímočarou akci, kterou výborně podtrhuje herecký výkon Liama Nelsona a Eda Harrise. Jejich vzájemný miniduel působí velice efektně. Příběh sice občas působí až moc "zameričtělý", nicméně musím hodnotit kladně.

plakát

Případ číslo 39 (2009) 

No na večer teda doooost silná káva. Hodnotím čtyřma i proto, že v televizi je už tolik paskvilných pokusů o horory, takže jsem byl nakonec rád, že jsem našel toto.