Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Komedie

Oblíbené seriály (10)

Falling Skies

Falling Skies (2011)

Jsem u třetí série a dávám za 5 *. Seriál má své chyby, ale ty musím všechny odpustit, neboť dějová linie a efekty jsou čím dál lepší. I na hlavního hrdinu už jsem si zvykl, neboť Noaha Wylea moc nemusím. Seriál nemá výrazné hluché místa a nastavovací díly, jde stále kupředu a pořád se vyvíjí. Určité záhadno si stále ponechává do dalších dílů, což mně napíná a čekám na další díly s nedočkavostí. Je to sci-fi dle mého gusta, tech Star Treků a jiných obdob (taky je mám rád), jsem už nějak přežraný. Mix robotů, emzáků, vetřelců a jiné vesmírné pakáže je cool, takže sleduju dál.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Seriál sleduji od začátku, a patří k tomu nejlepšímu, co tento žánr v poslední době poskytl. Zombie tématika je velice dobře zpracovaná, jsou podrobně rozpracované charktery postav, což je přínosem. Masky, kulisy, hudba, kamera, střih, výprava, vše je jak má v zombie movie být. Vyčítá se první sérii, že je samé klišé. To je blbost, jak jinak chcete příběh o zombie epidemiji začít a rozjet ? A rozjeli ho parádně. Hltal jsem každý díl. Druhé sérii se vyčítá, že ztratila dech. To je taky Blbost. Byla hlavně o charakterech postv, o tom, co dál skupina bude dělat, kam půjde, jak si vysvětlí jevy kolem sebe a jak se vypořádá s nebezpečím a problémy uvnitř skupiny i mimo ni. Chodci tu pro ně nejsou až takové nebezpečí, jako živí lidé v jiných skupinách. Člověk je člověku vlkem. Třetí řada posunula celý příběh dále, a jinam, což dalo celému serálu nový směr a vývoj, ze zdánlivé stagnace. Seriál graduje všmi směry, a tvůrci přitvrdili v zobrazení násilí, ve způsobech a četnosti likvidace chodců, což udržuje žánr v mezích hororu, ale není jen samoúčelné. Celkově za sebe hodnotím na 100% v rámci zombie tématiky, a přeji si, aby tento seriál nikdy neskončil.

Luther

Luther (2010)

Po 3. sérii je pro mně osobně Luther kultovní věc. Způsob, jakým Elba svou postavu hraje je perfektní, a vše je velmi dobře napsáno, zrežírováno a natočeno. Čiší z toho ten Anglický způsod filmařiny, který mám více a více rád. I ta úvodní znělka, song od Massive Attack nemá chybu.