Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 27
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 27

Recenze (256)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Psáno po 13. episodě. Teoreticky to prostě nemá chybu - kult maniaků, vraždících ve stylu E.A.Poe, citujícími z jeho knih, a sami tvořícími propracovaný nový příběh dle zvráceného scénáře. S dobrými herci v hlavních rolích... Bohužel, je to napsaný tak hrozně blbě, že lákavá forma nemůže přebýt trapný obsah. Do historie nepochybně vstoupí především díky nejblbějším jednotkám FBI a SWAT v dějinách, opakovaně kupícím amatérské chyby nepopsatelných rozměrů, jen aby mohli kultisti dále unikat. A ne, nikomu nežeru, že to je záměr, jen se prostě tvůrci nechtěli (nebo neuměli) vypořádat s tím, aby to probíhalo uvěřitelně... Škoda, jedno z největších zklamání letošní seriálové sezony. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Prvních pár dílů to šlo, zhruba tak do 5tého jsem ještě býval udivený. Ale už je to poněkolikáté to samé a 7 epizoda navíc přislibuje na konci ještě větší bídu. Followerů je mnoho a lehkovážné zneužívání principu deus ex machina je zde do očí bijcí. Chce to osvěžit, chce to změnu, chce to změnit kurs. První řadu dokoukám, snad se ještě scénáristé s něčím vytáhnou, jinak se seriál navždy bude topit v hlubokých vodách průměru. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Těším se na druhou sérii. První sérii jsem zkoukla během pár dní a naprosto mě uchvátila. James Purefoy mě taky nadchl (i když to možná udělala jeho zjevná fyzická podobnost s Hugh Jackmanem) a prakticky vše na tom seriálu je dobré. Bavilo a doufám že ještě nějakou dobu bavit bude 5* EDIT: Druhá série byla o poznání horší. Nicméně koukatelná. Ovšem 3. série byla naprostá tragédie. Přetrpěla jsem to do konce a jen mě mrzí, že to místo seriálu nebyla jen desetidílná minisérie. Bylo by si to zachovalo svojí důstojnost. 3* ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama