Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 552)

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Začátek- opis princova života v Zamundě- neměl chybu. Vynikající byla i cesta taxíkem z letiště a i později se sem tam objevilo něco legračního. Hodně mi to ale pokazil ten zištnej táta princovy vyvolené. Nesedlo mi ani herecké pojetí toho princova pobočníka a mělo to podle mě špatný střih- vznikala tam hluchá místa. Jako celek mě to nebavilo, ale kvůli některým jednotlivostem bych si to mohl v budoucnu pustit ještě jednou.

plakát

Hříšnice - Cora (2017) (série) 

Tohle asi nedokoukám. Přijde mi to totálně stupidní. Jakej policajt by se zabýval takhle dopodrobna Cořinou minulostí- minulostí vražedkyně, která se k té vraždě jednak přiznala, plus ji u toho vidělo 100 svědků..? Proč by to dělal? Proč by tím ztrácel čas? Možná na to dostanu v závěru odpověď, ale těch nesmyslů (už asi 4 lidi si vzpomněli, co se dělo 3.7. před pěti lety- WTF???) se tu objevuje víc a za ten největší považuju po čtyřech dílech to, že to má přes 80 procent a těší se to mimořádné popularitě…

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Po prvním promítání mám dojem, že to vůbec nedává smysl, a že to tak tvůrci zamýšleli- pohrát si s námi diváky a prohnat nás myšlenkovým tornádem, ze kterého se každému zatočí hlava. Já osobně si to budu muset dát ještě jednou. I s tím rizikem, že na konci znovu zjistím, že opět nevím vůbec nic. Ale ta filmařská preciznost tady má tak dokonalou podobu, že mi to nebude vadit, protože tohle je film ve stylu dívej se a žasni./// Druhé promítání do toho vneslo světlo, ten příběh se hned zdá být mnohem jednodušším (a je jednoduchý), napoprvé je tam příliš mnoho různých vjemů, postav, lidských nectností (!) a do sebe zapletených časových rovin, než aby to průměrně chápavý divák (jako já) všechno správně vyhodnotil. Tentokrát jsem to rozklíčoval, pro změnu už mě ale tolik neokouzlila vizuální stránka, suma sumárum- hodnotil bych úplně stejně jako poprvé.

plakát

Murderville: Kdo zabil Santu? (2022) 

Moje první setkání s Murderville. Super formát se super hereckými improvizačními výkony- Maya Rudolph vážně famózní! Líbil se mi ale i Jason Bateman. Willa Arnetta neregistruju, což by ovšem mohla být chyba- taky to zvládnul perfektně. Je to takovej o hodně lepší Páter Knox, což je pochopitelný, protože to narozdíl od něj nebylo celý live. Myslím, že by s tím výsledkem mohli být spokojení- já jsem se bavil. P.S.: Vraha jsem neodhalil.

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Vadí mi na tom jednak ta laciná kamera a pak taky to, jak vzali hopem Dillingerovu zločineckou dráhu. Působí tady trochu jako takovej nešika, kterej šel od jednoho nezdaru ke druhýmu. Ono se mu ale občas i něco povedlo. A z téhle éry se do filmu prakticky nic nedostalo.

plakát

Společnice v lásce (2011) 

Čtyři pecky tomu nedám, ale jsou to ty lepší tři- 60 procent pro ANO, bylo líp (než hůř). Nesmí se nad tím přemýšlet, ale mělo to fajn atmosféru a bylo to vtipný a lidský. A hlavní hrdinka se mi narozdíl od Enšpígla jako žena moc líbila.

plakát

Tady hlídáme my (2021) odpad!

Senioři s oblibou souložící na veřejnosti, sem tam někdo na kaši, věčně s čvaňhalou v hubě- to vše ve filmu určeném primárně dětem….Bravo!

plakát

O Vánocích (2020) (seriál) 

Jenom ta vtipná babička to pro mě zachránit nemohla.

plakát

Večírek (2021) 

Úvodní párty byla extrémně, extrémně uhozená. Cesta busem to v mých očích zvedla ze dna. Po letech chválím Táňu- byla vynikající! Líbil se mi i Matěj Dadák, pana inženýra vystřihnul výborně. Párkrát jsem se fakt upřímně zasmál, ale nesedly mi ty rádoby nekorektní gagy. Pane Suchánku, buď to příště pořádně ohulte, nebo se na to vykvajzněte. A na hajlování a židy už se komplet vyserte- to je úplně mimo mísu. P.S.: Já ten Suchošův humor nevyhledávám, spíš naopak. A teď už asi vím i proč. On jak je prťavej, tak programově všechny kolem sebe musí usvědčovat z nějakých jiných, ne tak zjevných vad. Ale každej musí mít v jeho očích nějakej trabl- alkáč, impotent, debil, blbka… a když by se ta vada náhodou měla hledat obtížněji, tak může posloužit i to, že je třeba zpěvák. Ale vždycky tam musí být ten odsudek, ta slabina, kvůli které se přestanete zabývat mým vzrůstem a začnete řešit sami sebe.