Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (215)

Ad Astra

Ad Astra (2019)

Vzdálenost od kráteru Tycho (kde Roy přistane na Měsíci) do centra Farside (kde se nachází „Cepheus“) je zhruba 2 700 km. Pokud by se Royův rover pohyboval zobrazenou rychlostí a nepředpokládali bychom žádné zastávky, trvalo by pár dní, než se tam dostane.

Ad Astra

Ad Astra (2019)

V čase 19:25 lze vidět Tommy Lee Jonese (Clifford McBride) ve stejném kostýmu jako ve filmu Vesmírní kovbojové z roku 2000. Jediný rozdíl je v upravených záplatách, aby vyhovovaly Space comm kostýmům v Ad Astra.

Allen vs. Farrow

Allen vs. Farrow (2021) (seriál)

„Tihle dokumentaristé neměli zájem poznat pravdu. Místo toho strávili roky utajovanou spoluprací s Farrowovými, aby společně poskládali dílo plné lží a pomluv,“ ocitoval slova Woodyho Allena server Hollywood Report.

Allen vs. Farrow

Allen vs. Farrow (2021) (seriál)

Tvůrci měli Allena a jeho manželku požádat o vyjádření pouhé dva měsíce před dokončením filmu. Na reakci údajně dostali jen několik dní, což „pochopitelně odmítli“. Podle producentky dokumentu Amy Herdy ale žádost o rozhovor s Allenem zaslali dvakrát už v červnu 2018. Tehdy ovšem z jeho strany žádná odpověď nepřišla.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Soudce, který Franka Lucase poslal do vězení, se o filmu vyjádřil, že obsahuje 1 % pravdy a 99 % Hollywoodu. Kritizoval zejména vybrané způsoby a kultivovaný projev Denzela Washingtona. Skutečný Lucas byl podle jeho slov negramotný, brutální a násilný člověk.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Bývalí agenti DEA Jack Toal, Gregory Korniloff a Louis Diaz podali na Universal žalobu s tím, že události ve filmu byly beletrizovány a film je a stovky dalších agentů pomlouval. Soudní proces byl nakonec zamítnut.

Babí léto

Babí léto (2001)

František Hána (Vlastimil Brodský) mluví ve filmu o tom, že nejlepší způsob dobrovolného odchodu ze světa je střelit se do srdce. Zhruba rok od uvedení snímku do kin se Vlastimil Brodský zastřelil ránou do hlavy.

Balón

Balón (2018)

Peter Strelzyk (Friedrich Mücke) a Günter Wetzel (David Kross) se znali 4 roky, pracovali spolu v továrně. Nejprve plánovali, že postaví helikoptéru. Tento záměr zavrhli z obavy, že nezvládnou sestrojit funkční motor.

Balón

Balón (2018)

Po pádu berlínské zdi se Strelzykovi vrátili do Poessnecku. Peter Strelzyk (Friedrich Mücke) zemřel v roce 2017.

Balón

Balón (2018)

Bratr Petera Strelzyka (Friedrich Mücke) Erich Strelzyk byl zatčen tři hodiny po přistání. Byl obviněn z „pomoci a podněcování k útěku“. Stejně dopadla Strelzykova sestra Maria a její manžel. Všichni byli odsouzeni na dva a půl roku. O jejich dřívější propuštění se zasadila Amnesty International.

Balón

Balón (2018)

Ve filmu Strelzykovi a Wetzelovi utečou na západ v balónu číslo 2. Ve skutečnosti se jim to podařilo až napotřetí. První balón byl z čisté bavlny, která byla příliš porézní a propouštěla horký vzduch.

Bang Bang Club

Bang Bang Club (2010)

Skutečný válečný reportér João Silva, který byl členem Bang Bang Clubu, o filmu prohlásil: „Je to pěkná sračka, celá vymyšlená. Za prvé jsme nebyli čtyři. Bylo nás hodně. Až stovky fotografů, kteří pokrývali konec apartheidu. Bang Bang Club je mýtus. Jen to násilí kolem nás bylo skutečné, to se opravdu dělo, ale jinak jsme byli pouze neformální uskupení kámošů a kolegů. Greg, jenž knihu The „Bang Bang Club“ napsal, ji chtěl pojmenovat „Mrtvá zóna“, ale editoři nás nenechali. Prej „The Bang Bang Club že je víc sexy.“ [Zdroj: Týdeník Reflex]

Bloodline

Bloodline (2015) (seriál)

Náklady na výrobu jedné epizody seriálu činily přibližně 7 milionů amerických dolarů. Po zrušení pobídek ze strany státu Florida se každá epizoda prodražila zhruba o 1,5 milionu dolarů.

Bloodline

Bloodline (2015) (seriál)

Produkce zdůvodnila konec seriálu ukončením finančních pobídek pro filmové štáby ze strany státu Florida.

Bloodline

Bloodline (2015) (seriál)

Natáčení seriálu Bloodline bylo ukončeno po třech sériích, původně se přitom počítalo se šesti.

Bloodline - Série 3

Bloodline - Série 3 (2017) (série)

Třetí série měla mít původně 13 epizod, Netflix si jich ale objednal pouze 10.

Bludné kruhy

Bludné kruhy (2020) (seriál)

Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Bournův mýtus (2004) končí telefonátem s Pamelou Landy (Joan Allen). V Bournově ultimátu se tento telefonát zhruba ve třetí čtvrtině filmu „opakuje“. Ve skutečnosti byl natočen znovu. Pamela Landy má lehce jiný účes, liší se lampička na jejím stole, jiná je vlajka po její pravici, mezi psacími potřebami na jejím stole chybí nůžky, dokumenty na stole jsou jinak rozmístěny a během telefonátu vejde k ní do kanceláře její kolega, což se v Bournově mýtu nestalo.

Reklama