Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Poslední samuraj je esencí čistého a dokonalého filmového zážitku a zhmotněný sen z továrny na sny, dokonalý v každém ohledu a v každém detailu. Autorská vize realizovaná bez sebemenších nedostatků a nabízející vše, po čem divák může toužit - velké epické vyprávění o osudech velkých plnokrevných hrdinů s velkolepými atrakcemi, silnými intimními momenty a úžasným soundtrackem, který dokáže být ohlušující i tklivý. Zkrátka perfektní vyvážená porce Hollywoodu, která mě uvedla do světa filmů a má lví podíl na mé lásce k filmovému řemeslu. A Small Measure of Peace.

Gravitace

Gravitace (2013)

Dokonalost. Filmová dokonalost. Kamera se opájí nezměrnou krásou Země a pohlcující prázdnotou vesmíru, ve které utápí nejen hlavní hrdinku. Gravitace s každou dobytou metou konejší klidným pocitem bezpečí, jen aby v dalším momentu vykročila vstříc nové nevyzpytatelné hrozbě, tváří v tvář které hrdinka nachází vůli žít a divák může být svědkem toho, jak umanutý a silný tvor může člověk být. Gravitace je neustále intenzivní, vtahující a zároveň vytrvale dokazuje, že i pouhá fúze zvuku a obrazu dokáže polapit dech a vyvolat husí kůži. Jedinečný zážitek a vrchol toho, čeho je filmové médium schopné. Aningaaq.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Neopakovatelná inscenace v historickém městečku, kde se zastavil čas a s ním i dva zabijáci, které čeká odysea jak od Danteho, kdyby se zamiloval do kokainu - plná bizarně obyčejných a obyčejně bizarních situací, osobní msty, ale i vykoupení. Martin McDonagh vdechl klasické zápletce magickou černohumorně sarkastickou auru a vytvořil vykutálený majstrštyk, za nějž mluví elegantní evropská patina a zcela nenapodobitelný styl, v němž divadlo získalo nekonečný rozměr filmu a film věčnou jiskru divadla. Vstupné je pět euro.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Film, kvůli kterému člověk začne věřit na zázraky. Autorská vize dokonale otisknutá na plátno, přičemž v dokonale nehollywoodském duchu. Vize vyšinutého a šíleného postapo světa za hranou běžných představ, který je však dokonale živý se svými pravidly, mytologií a postavami, které svou vizáží i chováním odráží jeho šílenou realitu. Světa, do kterého je zasazena apokalypticky pudová vysokooktanová adrenalinová honba za nadějí a svobodou, která profiluje hrdiny skrze jejich činy a úsečné promluvy. Netradiční a po všech stránkách svá apokalyptická motorová odysea, která má takový koule a energii, že si můžou všechny blockbustery nechat jenom zdát.

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Osobní vyznání lásky jedné epoše popkultury, která je představena skrze úzký výsek ze života skutečných i smyšlených ikon tehdejší doby. Ty jsou svázané jen velmi volnou vyprávěcí strukturou, na jejíž ploše si během celých 162 minut Tarantino hraje s narativními postupy, s odkazy, s proplétáním skutečné a alternativní historie, s filmovými atributy, se kterými se nebojí odvážně hrát a přetvářet je ve svůj prospěch, a prostřednictvím toho nejlepšího ze současného Hollywoodu skládá poklonu staré éře, která zrodila největší ikonu současného filmového řemesla. V samostatných a volně se prolínajících motivech lze nalézt milion a jednu interpretaci, milion a jednu vášeň, a film stejně zůstává věrný své podstatě a zároveň ji nadneseně a s odstupem komentuje. Dokonalý film, který jsem si vždy přál vidět, aniž bych o tom věděl. Každý záběr a každý tón jsou umělecké dílo.

Desperado

Desperado (1995)

Humor, akce, romantika, pomsta, hudba, kytarový pouzdro plný zbraní, Salma Hayek...ať se propadnu, jestli tohle není jeden z nejstylovějších a nejvíc sexy filmů, co kdy spatřil světlo světa.