Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Iron Man

Iron Man (2008)

Pro mě se stal tento film velkým překvapením a důvodem pro sledování dalších filmů ostatních marvelovských hrdinů a samotných Avengers. Předtím mě filmy s tématikou komiksových superhrdinů (Batman nebo Spiderman) vůbec nezaujaly. "Železný muž" se dostal na vršek mého filmového žebříčku nejen díky vynikajícímu scénáři, hudebnímu doprovodu, ale zejména kvůli výborně zvolenému castingu a charismatu R. Downey jr. Bez něj by asi tento film velmi obtížně získal tolik vysokých hodnocení.

Rychle a zběsile 5

Rychle a zběsile 5 (2011)

Takto asi má nebo by měl vypadat nejlepší akční film současnosti. Zlepšení po dosti průměrné tokijské jízdě ve filmu Rychlí a zběsilí dotáhl Justin Lin v tomto díle až k naprostému maximu a nejlepšímu dílu celé série. Ve více než dvou hodinách se děj adrenalinem a testosteronem napumpované Fast Five odvíjí velmi svižným tempem s velmi dobře vygradovaným finišem za zvuku letního hitu Danza Kuduro. Na samotném soundtracku k filmu odvedli B. Tyler, D. Omar a další vynikající práci. Zvolená hudba tak ještě více umocňuje zážitek z filmu. Omlouvám se přílišné použití tolika superlativ, ale film se hned po shlédnutí zařadil mezi mých top 10 nejoblíbenějších. A asi tam dlouho zůstane.

Maverick

Maverick (1994)

Mel Gibson dokázal, že žánr dobrodružných komedií mu není uplně cizí, a to je ve filmu, ve kterém dostal prostor více jak 90 % času, velmi dobře. U tohoto filmu se zkrátka nudit nebudete. Už jen ne kvůli společným scénám Mela Gibsona a Jodie Foster (a případně i Jamese Garnera) či Mela Gibsona a Grahama Greena, který ztvárnil flegmatického a vypočítavého náčelníka indiánů Josepha.

Taxi

Taxi (1998)

Francouzská akční komedie, která rozhodně pobaví. L Bessonovi se scenář opravdu povedl a společně s výbornou režií a hereckým obsazením (S. Naceri jako taxikář s vážní pro rychlou jízdu a F. Diefenthal jako komisař nešika) si tento film opravdu zaslouží vysoké hodnocení. Škoda jen, že postava komisaře Giberta dostala v prvním díle ještě méně prostoru než v dílech následujících, čímž jsme trochu ochuzeni o jeho hlášky a scény.

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Kriminální thriller přesně tak, jak by u většiny filmů tohoto žánru měl vypadat. Curtis Hanson zde odvedl brilantní práci za spolupráce s vynikajícím hereckým obsazením a velmi dobře vystiženou atmosférou L.A. 50. let. Samotný příběh mi nepřišel zase tolik komplikovaný a zamotaný, pokud se tedy na tento film nedíváte v pozdních večerních hodinách (nedoporučoval bych to). Jenon na konci jsem nečekal, že by to Bud White (Russell Crowe) mohl přežít, zvlášť po tom, kolik "schytal" ran v závěrečné přestelce (přičemž v poslední scéně se objevil "jenom" s pár škrábanci). Ale na hodnocení bych nic neubíral, jedná se zkrátka o vyjímečný a nadprůměrný film novodobé éry.