Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (263)

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

SS mě v mnohém překvapili a v mnohém zklamali. Moje antipatie patří ústřední dvojici záporáků v čele s nevýraznou Carou Delevingne. Dlouho předtím, než jsem na tento film šel, jsem doufal a velmi se těšil na to, že hlavním zlosynem bude Jared Leto v roli Jokera. Nedostal však tolik prostoru a v příběhu byl v podstatě zbytečný. I tak byl spolu se svou družkou to nejlepší, co jsem měl tu čest vidět. Margot Robbie v roli Harley Quinn byla totiž fantastická. Ostatní postavy už tak zajímavé nebyly a zůstaly daleko za mým očekáváním. Na závěr nutno vyzdvihnout soundtrack, který se výjimečně vydařil a oblékl filmu alespoň ten slušivý kabátek. Každopádně slabší 4*.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantinovky jsem nikdy předtím nijak zvlášť nevyhledával, ale v poslední době jim přicházím na chuť. Od skvělých panchartů a Djanga už uběhl nějaký ten pátek, a tak tu máme další krvelačnou podívanou. Western 8 hrozných jsem shlédl teprve až včera a jsem rád, že jsem tak učinil. Ano, začátek se opravdu rozjíždí v želvím tempu, ale je protkán zajímavými dialogy, že Vám docela i uteče. Detektivní kancelář u Minnie je velmi působivá a moc se mi líbí herecké představení všech, zvlášť pak Samuel L. Jacksona a jeho černý mamby, šerif Walton Goggins a nejhnusnější chlap v obchodě, Michael Madsen. Stopáž by možná mohla být o chlup kratší, ale i tak se jedná o skvělou žánrovku a už teď se velmi těším, co nám QT přinese příště.

plakát

Jetelín (2016) (seriál) odpad!

Dva díly, který jsem ani nevydržel sledovat celý, mi stačily k tomu, abych toto "veledílo" zcela "nečekaně" zařadil do odpadu. A to ne ledajakého, tohle totiž patří na to úplně nejhlubší místo. Ani jedna věta, slovo či snad pohyb není ani náznakem vtipný. Neherci se jen topí v debilních scénách, který snad psalo immaturní mládě rodu homo primitivismus. F(uck)Tv Prima u mě touto vlajkovou lodí klesá taktéž na samotné dno a troufám si říct, že se z něho již nevyškrábe. Kdo si nechce přivodit infarkt, ať tento program v každodenní prime-time raději přeskočí!

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Myslel jsem, že slovo horor má v našem světě význam slova jako hrůza či zděšení. Pokud to tak opravdu má být, tvůrci se asi spletli v žánru. Přestože jsem proti bojácnosti očkovaný, čekal jsem, že mě prostředí spolu s příběhem alespoň trochu vyděsí. Nestalo se tak a spíš než les sebevrahů, se to mělo jmenovat les unuděných. Natalie se snažila, ale pan Zada ji nedovolil z tohohle filmu udělat prvotřídní záležitost. K tomu hodně špatný Taylor Kinney s jeho přihlouplým úsměvem. Celkově mě tohle (ne)dílo velice zklamalo. Zajímalo by mě, jestli po promítání odletěl pan režisér taky do Aokigahary?!

plakát

Grimsby (2016) 

Nemůžu říct, že jsem se nezasmál. Je tu spoustu vtipných scén, jako např. úvodní scéna na posteli nebo bláznivá cesta Nibbyho k hotelu (zebra a gepard). Ale místy to na mě dělalo naopak dojem hodně hloupé komedie a některé scény jsou za hranicí zdravého rozumu a i humoru. Samozřejmě se to dalo čekat, když je do toho zapojen Sacha. Celkově je to ale průměrná akční slátanina, která zanechá maximálně tak sloní sperma na xichtu.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Neskutečná akční prasárna! Jsem rád, že se někdo k takovému filmařskému kroku vůbec odhodlal a převedl ho do takového formátu. Akční jízda od první do poslední minuty, ani na chvilku nedá vydechnout a jede vražedné tempo plné nápaditých rvaček a přestřelek. Navíc výborná plejáda nejen hereckých dovedností, ale také zákulisních. Kamera skvělá, hudba trefná, střih výtečnej, prostě všechno přesně tak, jak má být! Do toho všeho tvůrci ještě dokázali přihodit několik vtipných momentů (např. jízda na koni) + výbornej Sharlto. Pan Najšuller vytvořil kabátek přesně na míru mých požadavků a já si záběr co záběr upouštěl štěstím do textilu. Naprostá pecka! Ach...

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Dávám čtyři hvězdičky, ale s hodně odřenými kly. Mou první velkou nevýhodou byla naprostá neznalost hry, které jsem nikdy nevěnoval ani vteřinu života. Proto jsem se celkem dost těšil na to, zda mě Warcraft dostane i jako nezaujatého diváka, coby milovníka fantasy. No, nestalo se tak. O tom, že děj nebyl nikterak vyladěný tu už bylo napsáno dost slov, hodně mě zarážel i občasný nesoulad digitálních postav. Jednou měl ork ruku jak autobus, potom ji měl úměrně k tělu velkou asi jako baseballová pálka, kterou drží dítě; chvíli byl snad o dvacet hlav větší než člověk, jindy by zas stačilo člověku vzít si podpatky, aby se orkovi díval do úrovně očí. Celkem mnoho postav na to, aby si člověk nějakou zamiloval, protože tu nebyl prostor pro rozvinutí jeho osoby. To však neplatí pro zarytý nerdy, kteří nad WoWkem strávili celé své dětství. Ty měli své hrdiny zakódované ještě dávno před tím, než padla první klapka. Já ale to štěstí (nebo smůlu?) neměl, nic mě zde nedojalo, nikomu jsem nefandil, nad ničím jsem po závěrečných titulcích nepřemýšlel. Nebylo to ono a snad mě další pokračování konečně zabere do míst, které jsem tak moc chtěl vidět.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jak mám Snyderovi filmy rád, tady jsem docela trpěl. Scénář často pokulhával, střih mezi scénama jakbysmet. Digitální části na mě působily jako vystřižené z traileru na novou PC gamesku. Dost často jsem se ztrácel v tom, co se zrovna děje a hlavně proč?! Ben Affleck jako Batman teda katastrofa. Moc nechápu ty oslavný komenty na jeho roli. Přišlo mi, že celou dobu má nasazanej jeden debilní výraz a to bylo asi tak vše, co zde předvedl. Já chci zpátky Balea! Konec trochu překvapení, ale i tak to nezměnilo na mém divném dojmu z hola nic. Docela zklamání.

plakát

Bring Me The Horizon: Avalanche (2016) (hudební videoklip) 

Rozhodně nejlepší song z nového alba. A ten klip? Kdo nikdy nezažil jejich live, nemůže pochopit, že tohle nejsou jen tak nějaký záběry z koncertu. Tohle je životní styl čehož jsem díkybohu tak nějak malou součástí. Pecka!