Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Magnolia

Magnolia (1999)

188 minut jedné z nejlepší podívané, jaké znám. Neubrala bych ani minutu, je to něco, co se musí prožít a je potřeba mít na to čas. Herecké umění Julianne Moore, Johna C. Reillyho a dokonce i Toma Cruise, kterého moc nemusím. Vynikající hudba. A žáby ? No, rozhodně bych je v tom filmu nechala - protože i to se přece stává...

Počátek

Počátek (2010)

Kdysi dávno jsem viděla kousek filmu Insomnie a řekla jsem si - vypadá to na můj šálek kávy. Tak jsem si zapamatovala jméno Nolan. Proto jsem rozhodně chtěla film Počátek vidět, i když jsem většinou dost skeptická, když do kin jde snímek o kterém se už dopředu mluví v superlativech. Ale Nolan nezklamal. Nevím, co bych filmu vytkla. Pustit se do něčeho tak vrstveného, neobvyklého, plného různých dějových rovin, řízlého pomalu se rozmotávajícím osobním příběhem hlavní postavy - a zároveň podat vše srozumitelně, jasně a bez potřeby různých sentimentálních klišé - to je počin hodný respektu. A filmové efekty - no prostě WOW.

Matrix

Matrix (1999)

Tak toto je veledílo. Je na něm vidět, jak se rychle a dynamicky vyvíjí filmařina a s ní i diváci. Když se nějaký sci-fi fanda dnes podívá poprvé na Matrix, bude si ho hodně užívat, ale určitě ho nijak zvlášť nešokuje a hlavně bude mu jasně rozumět. V době svého vzniku hodně lidí tento film šokoval a vůbec mu nerozuměli. Řekla bych, že tento film je jistý průlom, který odstartoval úplně novou éru sci-fi filmů. Fantastický zážitek. :-)

Gattaca

Gattaca (1997)

Tady je důkaz, že lze natočit špičkovou sci-fi bez nákladních filmových efektů. Fascinující příběh kluka, který je postavený před fakt, že jeho možnosti jsou konečné jen proto, že se prostě přirozeně narodil a jeho neskutečně dokonalý vítězný boj s osudem mě fakt dostal. Super hudba. Jasných pět hvězd.

Ostrov

Ostrov (2005)

No já musím dát pět hvězd. Ano, je to pohádka pro dospělé se vším všudy, ale tak geniálně natočená, s tak dobrým námětem, zpracováním, dobrými hereckými výkony a bombastickými akčními scénami - já normálně akční filmy nemusím, ale tady nejen že nevadily akční scény - honička uprchlíků je fakt velmi povedená - ale dokonce k filmu tak nějak přirozeně patřily. Odpustila jsem filmu i schematičnost a předvídavý závěr, vždyť je to pohádka, jak už jsem psala. :-)

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Jedině obří plátno a ozvučení ATMOS !!! Kvůli grádům, velkolepé podívané a probuzení emocí velkého rozměru ! Hlavně u závěrečného koncertu jsem měla velké problémy nezpívat nahlas a nevyskočit ze sedačky s výkřiky a dupáním. Strhlo mě to neuvěřitelně. Co na tom, že to nebylo tak úplně dějově košér. Co na tom, že Rami měl kapánek větší předkus než Freddie. Prostě oslava talentu, individuality, výborných hereckých výkonů, lehkého humoru a legendárních písní. Naprostá bomba útočící na všechny smysly. Nepamatuji si, že bych měla v kině někdy takový zážitek...a kupodivu nebylo ani slyšet chroumání popcornu ! Paráda. A když jsem si doma pustila závěrečný koncert v originálu s Freddiem, nestačila jsem se divit, jak to precizně okopírovali !!!