Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Krimi

Recenze (39)

plakát

Duna (2021) 

Na tuto událost jsem se těšil od té doby co jsem přečetl knihu a shlédl první trailer. A mé očekávání bylo maximálně naplněno.  Filmy Denise Villeneuvea mám hodně rád, třeba Blade Runner 2047 se mi líbil více než původní, byla to audiovizuální bomba. Tento film je pouhá polovina příběhu knihy Duna. Na druhou si musíme počkat. Jinak děj je poměrně přesně ztvárněný. Ano najdeme tu pár urychlených a vynechaných věcí, ale to naprosto chápu. Vizuál filmu je prostě boží, originálně vypadající lodě či jiná technika. Třeba pojetí sardaukarů je úžasné. Najdeme tu skvělé momenty, například když Piter de Vries dostává sardaukary, nebo když baron Harkonnen říká "My desert, my Arrakis, My Dune". Nová trilogie Star Wars se může jít zahrabat, když to tak vezmu tak skoro i ta stará, která dost krade z Duny. Pro mě nejlepší film roku, ne pardon posledních let. 95%

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Na nového Ramba jsem se těšil. Ale při sledování jsem si říkal, sakra co to je za telenovelu a dost se nudil. Ano na konci tu máme to co jsme všichni od Ramba čekali, neskutečnou řezničinu. Stejně mě to přišlo dost na sílu, byl to Rambo ala Sám doma. Ty různé killy byly docela efektní, ale stejně mě ti vojáčci přišli dost bez mozku, protože na ně vesele nabíhali jak hlupáci. I po efektní stránce byl film docela bída, nepočítám ten masakrální konec. Jestli tohle měla být rozlučka s Rambem, tak se to opravdu nepovedlo. Škoda.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Tak tu máme závěrečný díl nové SW trilogie a na začátek mohu říci, tento film pro mě byl lepší než Poslední z Jediů. Jako pozitiva beru hlavně, že jsme tu měli spoustu zajímavých lokací, takže o nudu kvůli steretypnímu prostředí tu rozhodně nenajdeme. Co mě bohužel štve je docela OP Rey. Akorát moc nechápu, když si tam někde v džungli levituje, proč pak v hvězdě smrti šplhá jako normální smrtelník. Ano pak při souboji už zase skáče jako kamzík. Musím také korunovat Finna jako nejhorší postavu této trilogie. Nechápu proč ten člověk musel v tomto díle stále řvát jak blázen. Jako v Poslední z Jediů, kde jsme měli "roztomilé Porgy", zde máme jakousi malou zrůdičku Babu Frika, který se snaží být vtipný a bavit diváky. Dobrej pokus. Co se mi ještě líbilo byl trunní sál Imperátora a celkově atmosféra tam dole. Musím říct, že jsem mu i fandil. Ono to vypadalo, že vyhrál, ale v těchto filmech všichni přežijí. Divák tu opravdu nemá strach o žádné postavy, protože nám tu přibila božská schopnost léčení a zmrtvýchvstání. Nejvíc mě naštval konec, který byl až moc velký happyend. Hodnotím 65%

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) odpad!

Podle ukázek vypadala pohádka docela zajímavě, s dost efekty. Výsledek je bohužel velmi špatný, děj této pohádky je opravdu tristní a to celkový nápad čarovného kamínku je dobrý. Nechápu jak to, že mocné božské bytosti, které vlastní čarovný kamínek mají problém se zbavit otrapů, kteří jim chtějí vykácet les. Použiji na ně trapné čáry, a pak to vzdají. A taky jsem nechopil tu malé ušaté stvoření, které ve výsledku nehrálo žádnou roli. Hlavně bylo fakt špatně nadabované, věkově maximálně 10 let, přitom mluvil jako 18. Celkově moc čarovného kamínku byla strašně málo použita. Ani žádná postava/herec nepůsobili sympaticky, aby divákovi přirostli k srdci. Toto byl opravdový fail.

plakát

Král psanec (2018) 

Parádní historická podívaná. Krásná kamera, dechberoucí scenérie a krásna hudba. Herecké výkony na velmi solidní úrovni, některé postavy si divák zamiluje a jiné nenávidí. Takový nějaký historický film mi v posledních letech chyběl.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Jestli ty nové pohádky mají vypadat všechny takto, tak ať už se na to vykašlou a žádnou netočí, škoda peněz a zbytečně naštvaní diváci. Neskutečně stupidní chování všech postav, až na výjímku babku bylinářku a princeznu, ty celkem přemýšleli. Jinak hrabě docela dobře slizkej, bohužel jen slizkej jinak blbej jak troky. U krále zezačátku vypadalo, že bude docela rozumnej a chytrej, bohužel byl hrubě zaslepenej a hloupej také. Každopádně nejhorší postava byla ta hlavní Žito si vysloužil korunu jedné z nejblbějších pohádkových postav. Také nechápu, že ve všech pohádkách dělají z čertů trotly, to je snad furt. Že nikdy nevznikne pohádka, kde jde z čertů respekt a používají mozek a nepůsobí tak trapně komediálně. Celkově ta pekelná linka byla trapná a oničem. No a ty rádoby písníčky měli znamenat co? Pan Zelenka a tento paskvil mě velice zklamal a měl by mi zaplatit slušnou částku, že jsem toto zkoukl do konce!

plakát

Blok 99 (2017) 

Tak tohle byla pecka. Vince Vaughn si to fakt dával a já mu věřil, každej pohyb těla. Film má gradující spád. Už při prvních scénách, kdy rozmlátí manželce auto, a ukáže svoji sílu, mi bylo jasný, že tohle nebude žádná pohodička. V dalších částech filmu, když došlo k boji a on předváděl to co předváděl, jsem mu to o to víc věřil. A samozřejmě na konci filmu divák kouká s otevřenou hubou, ale i když tak nějak počítal, že to takhle i mohlo fakt skončit. Tenhle film určitě doporučuji všem, které už nebaví filmy, které jsou na jedno brdo a jsou takové "mírumilovné". Tohle je opravdu šleha bez servítek!

plakát

Trestanec (2017) 

Já jsem velmi nadšen. Úplně jsem se vcítil do vězeňského prostředí. Ale nejlepší na tomto filmu je přerod normálního člověka v něco úplně odlišného. Pak samozřejmě celkový jeho promyšlený plán! Perfekt. A herecké výkony docela solidní Coster-Waldau působil časem správně drsně a nebezpečně. Ale samozřejmě výkon Bernthala mi přišel lepší, protože to je snad doopravdy šílenec.

plakát

Upgrade (2018) 

O tomto seriálu jsem věděl moc nevěděl, pouze že se jedná o sci-fičko a to já rád. Tento film mě však neskutečně překvapil. Celkový námět je super, ale pak to zpracování. Tak nějak to působí dost inovátorsky, třeba záběry kamery jsou parádní. No a konec seriálu to je kapitola sama o sobě, takovéto konce mám fakt rád. Pro mě jeden z nej filmů tohoto roku!

plakát

Winchester: Sídlo démonů (2018) 

Strašná zívačka. Atmosféra filmu bohužel taky skoro nulová a kvalitní herci to bohužel nezachránili. Velká škoda s tímhle materiálem se dalo pracovat lépe.