Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (16)

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Jedna hláška za druhou a naprosto famózní admirál :D k tomu není co dodat, pětku si stoprocentně zaslouží :)

plakát

Nickyho rodina (2011) 

Tohle by měli povinně pouštět na všech základních školách, učilištích i na středních školách. Ať dnešní zkažená mládež vidí kolik odvahy, laskavosti, skromnosti, dobroty a lásky může mít jeden člověk. Nicholas Winton je přesně typ člověka, který by měl dostat Nobelovku za mír, proto nechápu proč ji dosud nemá. Celý dokument jsem probrečela, tak silný příběh asi nikoho nenechá chladným. Skvělá práce!

plakát

Doktoři z Počátků (2013) (seriál) odpad!

Už i Troškův Kameňákov je reálnější než takhle obludnost!

plakát

České století (2013) (seriál) 

nejzajímavější je bezesporu postava Beneše. Ačkoliv se nechtěl vojensky bránit proti Němcům a zachránit tak životy českých občanů, tak nechtěně zabil národní hrdost. Tu hrdost hledáme doteď... Češi přestali věřit v náš národ a taky, že je má kdo chránit. Nabízí se tedy otázka, proč odsuzujeme kolaboranty, když je vlastně jejich vládní ochrana nechala ve štychu? (samozřejmě nejsem žádným zastáncem kolaborantů, byly to zkrátka pomatené osoby...) Jenom se nad tímto problémem zamýšlím víc do hloubky. Byla by tu kolaborace v takové míře kdybychom se bránili? Pochybuji.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) odpad!

banda netalentovaných českých komediantů si hraje na GLEE!! to je vrchol humusu českého seriálu.

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) odpad!

Nééé nééé nééé. Kdo jim dal právo takhle zprznit české pověsti? Jelikož se jedná o první český animovaný 3D film, čekala jsem, že animace nebude žádná sláva, to bych ještě dokázala odpustit... ale to, že filmaři nebyli schopni dát filmu žánr, jasný směr ani koncept, to neodpouštím. Přes to prostě nejede vlak. Celý film jsem měla pocit jakoby se tvůrci do poslední chvíle nemohli rozhodnout zda to bude pohádka, horor, thriler, animovaná komedie, nebo animované porno...za mě je to prostě odpad, totální průser. Mohla z toho být např. krásná Vánoční pohádka, samotný nápad tohle vytvořit měl obrovský potenciál.Ale tvůrci tento potenciál dokonale pohřbili do hlubin Vltavy...

plakát

Poslední kouzlo (2006) (TV film) odpad!

jedním slovem - otřesné!!! Názorná ukázka toho, kam až klesla úroveň českých pohádek. Fakt hnus a ostuda...

plakát

Velkolepé století (2011) (seriál) 

Ano uznávám, co se týče zpracování příběhu, tak je to silně pod úrovní kvality současných historických seriálů. Dialogy jsou vstkutku nezáživné a celkově se děj táhne až nezdravě dlouho. Je tam plno zbytečných postav, které mi tam vyloženě vadí. Co však oceňuji jsou hudba, kostýmy a docela pěkné kulisy. Ovšem na těch válečných scénách je třeba ještě hodně zapracovat. Co se týče postav tak jednoznačně vyčnívá postava Hurrem, klidně by se ten seriál mohl jmenovat po ní, protože jasně přebírá úlohu hlavní role, kdežto sultán je pouhá loutka svých (zvířecích) pudů. Navíc v každém díle prohodí sotva pár slov. Jak říkám dialogy o ničem... ostatní postavy ani nebudu rozebírat, jsou tam dobří i hodně špatní herci, příjemně mě překvapily herecké výkony dětí. celkově dávám 2 hvězdy, za snahu, hudbu a za úspěch v Turecku.

plakát

Dracula (1996) (divadelní záznam) 

Podlě mě, je to zatím nejlepší český muzikál všech dob. Hudba je nádherná, opravdu klobou dolů před Karlem Svobodou. Pěvecké obsazení si ani nemohl vybrat lépe. Daniel Hůlka splnil svůj pěvecký a herecký úkol na jedničku. Leona Machálková byla taky vynikající. Ale koho obdivuji nejvíc je Lucie Bílá, bez ní by ten muzikál nebylo ono (jak můžeme vidět v nejnovějších verzích). Jejímu hlasu a hereckému talentu se prostě nikdo nevyrovná a my už nikdy neuvidíme tak skvělou Lorraine jako byla ona. Celý muzikál se táhne v romanticko-hororové duchu, výprava i kostýmy jsou na tehdejší dobu dost slušné. Jsem zvědavá jestli ještě nějaký muzikál překoná tuhle kvalitu.