Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (849)

plakát

Adrenalin: Předběhni smrt (1995) 

Nějak nechápu jak u toho může chybět popisek HOROR. Všemi zatracovanej film stejně jako LEGIE . A světe div se...oba dva mě neskutečně bavily :-D

plakát

Predator Dark Ages (2015) 

Atmosférou nadupanější a napínavější než PREDÁTOŘI a VETŘELEC VERSUS PREDATOR 2. Těch pětadvacet minut uteklo strašně rychle a já zjistil, že by mi vůbec nevadilo, kdyby to bylo 3x tak dlouhé. Amatérský film si zase jednou vytřel s Hollywoodem řiť a já mohu jen zatleskat ve stoje za odvedenou práci.

plakát

7500 (2014) 

Šimizu je pro mě spojen s nejděsivější ženskou hororovou postavou, co jsem kdy viděl, takže jsem celý film čekal, kdy na mě vykoukne Kayako nebo nějaká její ségra. A ono to nakonec mělo pointu úplně někde jinde než bych u Takašiho čekal. Vlastně i milé překvápko, že zkusil zase jednou něco jiného a vzhledem ke krátké stopáži nehrozila ani nuda. Herci se povedli - dacana s telefonama a paní Vdanou jsem zdárně nesnášel, zbytku celkem i fandil. Atmosféra do letadla nastoupila taky a vydržela v něm až do konce plus jako bonus fešná Jamie Chung v roli letušky, která má pro strach poděláno (vždy před sebe cpe bloncku) .

plakát

Bojovník (2015) 

Tak musím uznat, že loňskej rok se minimálně po stránce boxerských dramat náramně vyvedl jelikož nám nabídl hned dvě pecky a to Creda a Bojovníka. V obou filmech představitelé hlavních rolí jasně ukázali, že dřeli až do úmoru a formy jaké ve filmech mají jsou obdivuhodné. Co se týká Bojovníka tak box v něm je přeci jen trochu více akčnější a méně realistickej než v Creedovi, ale i tak je z Jakeových pohybů jasně poznat, že se naučil boxovat velice solidně a já mu jeho postavu věřil, držel jsem mu pěsti a byl zvědav jak se popere s životem, který ho srazil mnohem drsněji než by zvládl jakýkoli soupeř. A Billy Hope ukázal, že je bojovníkem nejen v ringu, ale i mimo něj. Hodně povedené drama, prima role Foresta jako trenéra a co dodat? Snad jen že po dvanácti kolech mezi Creedem a Bojovníkem, kteří do boje o vítězství dali vše tu máme nádhernou remízu a tedy vítěze hned dva.

plakát

Dark Was the Night (2014) 

Velmi příjemné překvapení. Kevin Durand pro mě poprvé v hlavní roli a hned mi dokázal, že na to má. Hodně atmosférický horor s hutnou atmosférou, parádním prostředím, znepokojivou hudbou/zvuky a hlavně nejsilnější zbraní - důkazem, že divák se často nejvíce bojí toho, co nevidí. TO, co se celou dobu skrývá v lesích, proniká do města a útočí stále agresivněji, uvidíme až ke konci filmu, ale zkuste mi věřit, že to vůbec nevadí. Ten pocit že někde poblíž číhá COSI, co zaručeně nebude člověkem a hodně parádních scén (synovo tvrzení, že venku NĚCO je, stodola, srna na silnici, stopy ve městě, tři lovci, spatření NĚČEHO z auta a následné pátrání v lese, návštěva v domě atd atd) Vám zajistí mrazení v zádech. Finální odhalení možná zklame vizuálem, ale já na to kašlu. Film to pro mě neshodilo a finále v kostele má opravdu grády. Plná palba a díky za první hutnej horor viděnej v tomto roce.

plakát

Backcountry (2014) 

Po hodině nudy dostaneme dvacetiminutovou survival jízdu, která stojí za podívání. Nejvíce se mi líbila scéna krmení, která byla natočena tak nějak syrově jako byl syrovej i hlavní chod. Hlavní dvojice to má krásně rozdělené - ten co má být zkušený zálesák je ve skutečnosti absolutní kus hovězího a ta, která by měla plakat nad zlomeným nehtem, se projeví jako holka do nepohody. Kdyby mě měl jednou nahánět hladovej méďa, tak jí chci mít po svém boku a budu pevně věřit, že všechno dobře dopadne.

plakát

Creed (2015) 

Pro sérii Rockyho mám odjakživa slabost a byl jsem tedy velmi zvědav, jak to dopadne když otěže převezme mladý borec - syn samotného Apolla. Dopadlo to za mě parádně. Příběh mě chytil, Michael B. Jordan se na roli boxera připravil neskutečně jak pohyby tak postavou a je mi jasné, že ten kluk dřel do úmoru. Jeho vztah se Slyem byl také vymyšlen parádně. Dva borci co si navzájem dodávají energii, vůli a sílu, aby vyhráli svůj největší boj a i když každý bojuje s něčím jiným jedno je spojuje a to zjištění, že jejich neporazitelný protivník může dostat na zadek. Boxerské souboje velmi dobře natočené, žádné zběsilé stříhání a konec přesně takovej jakej jsem čekal a i doufal. Protože teď, když se film chytí opravdu nic nebrání tomu, abychom se v blízké budoucnosti mohli podívat na pokračování životní poutě Adonise Johnsona Creeda. Bravo

plakát

Seed 2 (2014) 

Jako u většiny blbých filmů i zde mám SPOILERY, abych mohl tu "krásu" popsat a podělit se o "zážitek". Když filmu zvednu hodnocení tím že mu dám 2* tak je něco špatně :-D no a tady toho bylo špatně mraky. Jako jeden z mála jsem si jedničku užil a obhajoval jí tu, no u dvojky mi nezbývá než souhlasit, že je to celkem bída. Lokací je poušť a v roli Seeda známej killer Nick Principe, kterého zasvěcení znají jako ChromeSkulla nebo zabijáka z MADISON COUNTY. Tady, ale přece jen se člověk neubrání dojmu, že Nick nebyl (při vší úctě k němu) úplně nej volba, sice má dva metry, ale ruce jako špejle a tak jsem si říkal, že nařachanej Seed z jedničky asi v poušti hladoví a chudák nám hubne, plus ta megadíra v kalhotech na zadku taky moc drsnosti postavě nedodala spíš to vypadalo, že mu někdo protáhl, proti jeho vůli, komín...čtveřice "hrdinek" je také hitparáda. Potetovaná drsňačka zvládne hystericky řvát, otravka Á dostane PussyShot, otravka Bé je asi terminátor, protože s rozpáraným břichem, a po kompletním ukřižování přejde půlku pouště no a ta poslední...tam víte taky co čekat. Děj je úžasně plynulej...Skáče se tu hned od začátku z budoucnosti do minulosti a zase zpátky plus pár scén v přítomnosti, takže hned na začátku u někoho víte jak zhebne a pak sledujete např. co se teprve stane a půl hodiny na to sledujete co se stalo, aby se stalo to, co jste sledovali před půl hodinou. Takhle funguje celej film. Paráda, ne? Jako bonus dal scénář Seedovi k ruce psycho rodinku, kde jsou všichni zajímaví jako politická debata, o ceně okurek, v čínštině. Gore se může jít oproti jedničce zahrabat hned vedle atmosféry, syrovosti a pocitu bezmoci...proč tedy dvě hvězdy? Asi mi z toho filmu ruplo...

plakát

Kosti a skalp (2015) 

No nebudeme to zbytečně protahovat a řekneme to hned. Po hororové stránce jsem velmi zklamán. Většina tu vychvaluje skoro až do nebes nehoráznou brutalitu, která se má v tomto snímku vyskytovat. Tak si to probereme. Přijde Vám brutální střílení šípů do ruky? Ne. Střílení kulek do indibala (legendární spojení indiána s kanibalem) , který hned padne jak podťatej, Vám přijde brutální? Ne? Já si to myslel. Co nám zůstává? Jedno skalpování, jedno půlení týpka směrem od půlek (to by muselo bolet) , nacpání placatky do břicha (zaručuji, že to s váma nehne) , dolování "píšťalky" z krku a odseknutí kousku nohy a jedné celé kebule. To je to brutální, půlhodinové, krvavé finále, dámy a pánové. To by nevadilo, kdyby zde byla hutná atmosféra, mrazivé scény a kousání si nehtů, co se stane. To tam také není. Plus mi nesedl konec (bacha lehčí SPOILER) - napůl chromej týpek, co během filmu bojuje i se slezením z koně, nebo překročením vlasce a všechny zdržuje, na konci likviduje jednoho indibala za druhým, zatímco ostatní zachránci horko-těžko sejmuli tři. What a HERO...A teď klady - dobrej nápad, sympatické obsazení a velmi příjemné westernové drama. Kolem hororu to ale opravdu jen nenápadně kráčí. Ono když si pustíte film s vědomím, že po 90ti minutách se dostaví totální masakr a pak na konci filmu zjistíte, že ten masakr se nedostavil, zůstane vám v ústech hořká pachuť.

plakát

DarkWolf (2003) 

Ááá místní kritici zase jednou nerozdejchali, že někdo točí zábavné béčko. Je sice pravda, že počítačová proměna na vlkodlaka je zaručeně nejnepovedenější proměnou, co jsem kdy viděl, ale bože, no tak nebyl rozpočet. Příběh, že je krávovina? No a? Není to přece film, kterej vás má dostat moudrejma dialogama. Zábavné to je, krvavé taky, Kane "Jason" Hodder stále budí respekt a kromě krásného lesbického tance při měsíčku se dá koukat i na jiné pasáže filmu. Třeba na masakr na policejní stanici, překvapivou návštěvu v nemocnici nebo zdrhání před vlkoušem do skladu. I ty dvě holky v temné uličce byla fajn scéna. Vlkodlak vypadá hrozně, vlkodlačice lépe, ale tvůrci svůj film neberou vážně a na rovinu ho servírujou jako nenáročnou oddechovku na večer. A to plní v pohodě. Dal bych tři, ale když vidím samej odpad...tak just nadhodnotím :-D