Reklama

Reklama

Dark Was the Night

Trailer 1

VOD (1)

Záhadná síla ukrytá v lesích za malým izolovaným městečkem Maiden Woods vzbuzuje strach v jeho obyvatelích, zatímco se šerif Paul Shields (Kevin Durand) snaží ochránit své milované a zároveň porazit démony ze své minulosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚME, ŽE V TĚCH LESÍCH JE NĚJAKÝ DRUH ZVÍŘETE, KTERÝ NEBYL NIKDY OBJEVEN…“ /// Rozumně a dobře se to rozbíhá. Dějou se tady věci, který nikdo nikdy neviděl (alespoň v tomhle městečku). Přírodě jebe, na ulici jsou divný stopy – kde kdo se to snaží uhrát na indiánský poudačky. Šerif je blízko, ale na to, aby něco viděl, je moc velká tma… Přestože se dá podivovat nad jistejma záležitostma, neprudí to. Navíc v tichu a tmě příjemně straší. Monstrum je silný, rychlý a dokuď ho nevidíte, i děsivý. Když se objeví, vrátí vás do reality levnýho horůrku, kterej se opravdu snaží (třeba i tou hezkou sněhovou bouří), aby pobavil. Já to beru – solidní příšerovská zábava s vtipným koncem, kterýmu předchází zábavnej lov. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řádí nám tady příšera, co si hraje s elektrikou (a trochu zabíjí). 2.) Zjistím, že každej venkov může mít svůj Jurskej park. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený malý monster horor. Rozhodně nečekejte nějakou vlkodlačí slasherovou zábavu, to ani náhodou. Tento snímek je vyloženě určen pro ty, co si libují v pomalém seznamování se s prostředím a postavami, kontinuálním poodhalování mystéria, a konečně neúprosným atmosférickým přikládáním pod kotel, což nakonec vyvrcholí výstřelem ze všech hlavní. V tomto smyslu jsem maximálně spokojen s udržováním vysokého stupně neurčitosti až do závěru. Abych jen nechválil, tak dlouho mi trvalo, než jsem si zvykl na studený filtr, navíc říznutí děje minoritním rodinným emodramatem považuju za úplně zbytečné. Jak si čtu ricciho koment, dá se očekávat kontroverzní hodnocení, ale jsem si jistý, že své fanoušky si tento kousek určitě najde. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokud se jede v náznacích, tak to funguje velmi dobře. Klasické neznámým zlem terorizované maloměsto je jistota a tady to po stránce atmosféry šlape jak hodinky. Jakmile se odhalí původ, už to takové terno není a naháněčka je to spíš průměrná. A ten cheesy závěr, který tvoří asi posledních 5 sekund, si mohli teda klidně odpustit úplně, to bylo dost pod úroveň filmu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pomalý a příjemně atmosférický návrat do dob, kdy se horor snažil strašit především pečlivě budovaným napětím. A opravdu, snímek je nejsilnější ve fázích náznaků a stupňujícího se znepokojení Durandovy postavy. Dosud fajn. Jakmile ale dojde na vyložení karet a odhalení CGI monstra, většina mravenčí práce jde do háje. Závěr v kostele nenabídne očekávanou satisfakci, jelikož se nepochopitelně promění z vážně míněného hororu na sprostě obyčejné béčko. A to, že se tušeného vlkodlaka vůbec nedočkáme, je úplně vedlejší. P.S. Bianca rychle stárne, ale pořád je to kočka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený film. Tu všetko zavisí aj padá len na jednej postave, vidíme jej zožieranie, útrapy, súcítime s ňou, keď má zlý deň, máme ho aj my. Film sa sústreďuje hlavne na atmosféru a to jej aj vychádza. Film má pomalé, niekedy až uspávacie tempo, sem tam je vyplnený nejakou vypätejšou situáciou, ale veľa sa snaží vyťažiť z prostredia a práve to vytvorilo dosť hustú atmosféru. Je tu dobre vyvinuté mysteriózno okolo toho tvora aj keď indícii je tu veľa, čo je pravda sa dozvedáme až neskor. Ale sila je v tom, že ten tvor sa len objavy, hlavne v kostole to bolo dosť nezmyselné a nepravdepodobné, ma svoju výšku i hmotnosť a aj tak je ako duch. Preto nemám rád film, ktoré chcú ojebať diváka aj keď ozruta bola dobrá dávam len 3* a to som skoro do konca zamýšľal nad 4*, no škoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film je založen na reálné báji o tajemné bytosti windigo, která je v severoamerických indiánských kmenech tradována ještě z předkolumbovskych dob. Tato bytost se měla vyskytovat na pomezí dnešní Kanady a USA a naposledy ji byla připisovana úmrtí na začátku 20. století. Podoba windiga se liší dle toho kterého kmene, avšak spojuje vždy zásadní věc a tou je vysoká postava cca 3-4 metry s třiprstými pařáty na nohách a drápy na horních pažích, mrtvolným dechem a nadlidskou silou. V některých bájích má mít i rohy a popelavou kůži a hluboko posazené žhnoucí oči. (SsgtJira)
  • Scenár filmu bol zaradený do zoznamu Hollywood Blacklist 2009 (ročný prehľad 100 najlepších nezrealizovaných scenárov). Film je voľne založený na skutočných udalostiach, ktoré sa odohrali v anglickom Topshame v roku 1855 a ktoré sú známe ako "Diablova stopa". Mestečko sa ráno prebudilo a na cestách našlo čerstvo napadnutý sneh a na ňom otlačky divných veľkých rozrezaných kopýt, ktoré sa tiahli až do ďaleka. (Scraffy)

Reklama

Reklama