Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (256)

plakát

Eternals (2021) 

Nerada to říkám, ale tohle byla nejhorší Marvelovka co jsem viděla. A to jsem myslím viděla všechny, včetně posledního Spidermana. Bylo to nesmyslně dlouhý a bylo to nudný. Jsem samozřejmě ráda, že to bylo genderově vyvážený, že tam byly zastoupeny všechny rasy a byla dána šance i hercům, co jsou absolutně necharismatičtí a nikoho nezajímaj, ale jediný důvod proč jsem to dokoukala, byl Harry Styles aka bratr Thanose v závěrečnejch titulkách. A to jen proto, že jsem o něm věděla dopředu a že to je bůh. Takže jedna * za něj, druhá za Kita Haringtona a třetí za Richarda Maddena, který oba miluju. Strhla bych jednu hvězdu za Angelinu, ale mám dneska povznesenou náladu, navíc na těch závěrečných 10 min se dalo koukat.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Bylo by to ještě vtipnější, kdyby film nenastavoval přesné zrdcadlo současné společnosti. Věci naprosto absurdní, které by měly patřit pouze a jen do filmů se v reálu opravdu dějí, pravda se upravuje, dezinformace jsou vydávány za realitu, vědci jsou okřikováni, že straší společnost. Filmové prezidentce v podání Meryl Streep byl do očí bijícím předobrazem Donald Trump, který také naprosto popíral a popírá zjevnou skutečnost. Trochu si říkám, že bychom si takovouhle kometu zasloužili a tváří v tvář katastrofe by stejně někteří jedinci tvrdili, že o nic nejde... Herecké výkony super,ale je mi z toho smutno.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Když se těšíte na vtipnou moderní komedii se svými oblíbenými herci a dostanete trapně slepený příběh, který drží pohromadě jen silou vůle hlavních protagonistů, přičemž ti mohutně přehrávají až to místy sklouzává do parodie. Přitom to podle mně mělo docela potenciál, protože předloha od Dominika Landsmana je fakt vtipná a ráda jsem jeho zápisky četla. No je to blbost prostě, což je škoda.

plakát

Viník (2021) 

Netušila jsem, že jde o remake, jehož původní verzi jsem už viděla, takže polovinu filmu jsem přemýšlela, proč je mi to povědomý a že to má být novinka...Možná i kvůli tomu mně to úplně nebavilo a nehrát tam Jake Gyllenhall, kterej to celou dobu táhne jak  beran, tak to zhruba v půlce vypnu, obzvlášť když jsem si celkem brzy vzpomněla na plot twist. Tyhle filmy s jedním hercem jsou fakt riskantní, ale tady se prostě jelo podle původní šablony, jen s jiným hlavním představitelem. Škoda, protože Jake má na víc.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Mám ráda Emily Blunt i Johna Krasinski a jednička se mi celkem líbila, i když už tenkrát jsem si říkala, že je kolem toho uměle vytvořenej hype. Dvojka je jak dvojky bývaj, prostě o ničem. Nic novýho, objevnýho, sice navazuje na první díl, ale když skončí tak si říkáte: "Už? Vždyť to nemělo žádný zásadní vyústění nebo překvapivej nápad!" Natočený to bylo hezky, herci ok a to je tak vše, příběh nula, nedotažený.

plakát

Utajený pasažér (2021) 

Utahaný rádoby drama, který ale přinese víc otázek než odpovědí. Nedozvíte se proč, jak a nakonec si můžete domyslet i závěr. Vizuálně ani herecky to nebylo špatný, ale jinak totální ztráta času s filmem, kde se nic moc nestane a je vám to vlastně trochu i jedno.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Tahle novinka Netflixu mi nejvíc svojí formou připomíná oblíbený seriál Gossip girl, který jsem svýho času milovala. Celým příběhem provází tajemná drbna, Mrs Whistledown, vydavatelka místního plátku, která ví všechno o všech a neváhá to použít, aniž by do poslední chvíle odkryla svoji identitu.. Seriál má neotřelé a zajímavé herecké obsazení, v jehož čele je sexy herec Rege - Jean (neznala jsem,ale propadla jsem jeho kouzlu od první chvíle). Je to červená knihovna jak vyšitá, ale je to o lásce, intrikách a musím říct, že je to zábavná jednohubka na jeden zátah. Bonusem seriálu je využití největších aktuálních hitů poslední doby a jejich přizpůsobení době, ve které se příběh odehrává. Jediné negativum vidím ve velmi nesympatické mladé herečce, hrající hlavní roli, ta mi fakt nesedla, i když chemie s hlavním hrdinou celkem fungovala. Jako bavilo mně to, dala bych i druhou serii.

plakát

Binec, který po tobě zůstává (2020) (seriál) 

Příběh se odehrává v malém španělském městečku v prostředí střední školy. Na místo přijíždí mladá učitelka s manželem, která nastupuje na uvolněné místo. Co ale dopředu netuší je, že její předchůdkyně, žáky i místními velmi oblíbená učitelka literatury, spáchala sebevraždu. Tedy vypadá to tak. Mladá žena, která sama nedávno utrpěla ztrátu matky a jejíž psychika je dost křehká i bez dalších traumat, začíná zjišťovat, že to co se stalo její předchůdkyni, by se mohlo stát i jí. Postupně odhaluje nejen pravou tvář ženy na jejíž místo nastoupila a která měla dost kostlivců ve skříni, ale také že nemůže věřit nikomu a dokonce ani sama sobě. Je to thriller, je to drama, je to sexy a je to vůbec dost dobrý, španělům tohle prostě poslední dobou jde! Jako bonus tam jednu ze zásadních vedlejších postav hraje můj oblíbenec z Vis a Vis, šarmantní Roberto Enríquez.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Milující manžel špičkový lékař. Oddaná manželka a spokojená matka. Šťastný syn. Dokonalá rodina. Nevěra. Vražda. V tomhle strhujícím šesti dílném dramatu HBO nebudete do posledních 5 minut vědět, kde je pravda. Budete hádat, myslet si, že je to jasné, abyste v následujícím okamžiku pochybovali o všem, co jste doposud viděli a věděli. Čím blíže rozuzlení, tím větší pochybnosti. Nervy drásající až do konce. Vynikající herecké výkony. Letos jsem neviděla nic lepšího.

plakát

Backcountry (2014) 

Není to horor, ale nervy jsem měla slušný a kempovat do divočiny by mně teda nedostal ani Brad Pitt. V týhle dvojici byla rozhodně rozumnější ta holka. Chlap typickej machírek, i když mi byl zkraje sympatickej, ale ten typ všechno znám, byl jsem tady stokrát, mapu nepotřebuju, na co máš sprej na medvědy, tady potkáme max. mývala. Slušný 4*.