Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelenou míli si člověk musí zamilovat. Provedení, atmosféra, hudba, herecké výkony, vše tohle když se spojí, tak je to tří hodinový zážitek, který si budete chtít někdy zase zopakovat. ..

Na vlásku

Na vlásku (2010)

(Píše se rok 2011) Když jsem si tento roztomilý animák poprvé pouštěl. Nic v tu dobu nenasvědčovalo tomu, že by se měl po zhlédnutí stát mým top ten(respektive sixteen). Na ČSFD měl v tu dobu ušmudlaných 65% a jeho kartónové postavičky nehyzdili města a nákupní střediska jako tomu bylo u Shreka či aut. Jenže překvapení přišlo už v prvních minutách, kdy bylo poznat, že nejde o žádný průměrný animák. Ale o Disneyovský muzikál, který vsadil na známý příběh, krásnou vizuální stránku, milý humor a samozřejmě jak to u muzikálů bývá nemalou porci hudební vsuvek, který doprovází celý děj snímku. .. Závěrem bych už jen dodal, že český dabing sahá hodně vysoko. ..

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Když Frank Darabont natočí něco na motivy knihy od Stephena Kinga, tak to vždy končí nějakým úspěchem. U Vykoupení z věznice Shawshank to není jinak, což je asi podle hodnocení jasné. Ale proč ? No lepší otázkou by bylo proč ne? Málo co se může vytknout. Robbins i Freeman hrají své životní role ve filmu s úžasnou předlohou, kterou dokonale ztvárnil právě Darabont. .. Do té doby nebylo moc takto dobrých snímků a vlastně ani dnes se dokáže málo jaký vyrovnat tomuhle skvostu, který umí vzbudit mnoho emocí. ..

Oddělen

Oddělen (2011)

Film mě připadal jak kdyby trval tři hodiny, ale jen proto, že každá minuta co uplynula byla neuvěřitelným zážitkem strasti plné cesty jednoho muže. Je až neuvěřitelné co snímek dokáže nabídnout, když se do něj vžijete a procítíte těch 97 minut... Nestyděl bych se ho posunout až do první desítky na CSFD, leč to nezávisí jen na mě. A tak putuje alespoň ke mě, do mé top desítky. ..

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

American History X ukazuje pravdu o tom, že rasismus, xenofobie a jakákoliv nenávist k druhým je největší hloupost a postižení lidí... A dokud budou lidé nahlížet na jiné skupiny jako na cizí rasu nikdy to neskončí !!! Film byl úžasný nic víc, nic míň ... HODNOCENÍ: 98% (5*)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tento film jsem už nějakou dobu měl doma, ale nechtel jsem si ho pouštět. PROČ? Protože člověk na vozíčku a někdo kdo se o něj stará, mě připadalo jako emocionální výcuc u čeho se ani jednou nezasměju i když má v žánrech komedie. Ale podle obrázků z filmu mě to lákalo a už se to i dostalo na top 10 filmů, tak jsem si to včera večer pustil a zjistil jsem , že je to opravdu komedie i drama.. Film se mi až do konce líbil, měl v sobě takovou pohodu a opravdu jsem si ho oblíbil i díky těm narážkám a vtipům jakých bych se jen tak nezasmál, ale prostě jsem se neudržel a musel jsem se zasmát, jinak se to nedalo :) .... Hodnocení 95% (5*)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tak jako Batman, co se dá od toho čekat ? Už mnohokrát ohraná postavička, která už nemá co dát, sice první díl z téhle trilogie je dost slušné vzkříšení, ale co ta dvojka ? ... Tak ta dvojka, ta dvojka je ještě lepší a to podle mě díky jedinečnému záporáku Jokerovi a fenomenálnímu výkonu Heath Ledgera ! ...