Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (159)

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Konkrétně tohle kopání do mrtvoly mi přijde lehce neoprávněné. Těžko říct o kolik víc vitamínů vlastně Lance zkonzumoval oproti svým konkurentům. Nicméně nakonec z toho vypadl film u kterého se nenudíte ani vteřinu a zejména Foster je velmi, velmi přesvědčivý. Potěšil i "Roy" O'Dowd :)

plakát

Spotlight (2015) 

Ve vybrané společnosti oscarových snímků z posledních let to ještě ujde. Jinak ale nuda, nuda, šeď, šeď. Potěší akorát roličky seriálových oblíbenců (Liev Schreiber, Paul Guifoyle ...).

plakát

Tah pěšcem (2014) 

Když je sportovní drama o fotbale, hokeji nebo formulích tak na první pohled víte kdo vyhrává. I u nesmyslů jako je baseball nebo americký fotbal vám někdo nejpozději v půlce filmu vysvětlí čeho se hráči snaží dosáhnout a na konci už poznáte, že ten kterému fandíte hraje fakt skvěle. Co si ale počít když se Spiderman a Ray Donovan na sebe mračí přes stůl a vy nemáte nejmenší tušení komu z nich chybí už jen jeden homerun do hatricku ? Rozhodně to není film u kterého pochopíte šachy, je to ale skvěle zahrané životopisné drama, u kterého se budete královsky bavit. Kdo a jak vyhrál si pak najdete na wiki.

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Neuvěřitelně otravné a nesmírně nudné. Kdyby Hankse normálně přejelo auto tak bych to ještě překous, ale to ždímání 11tého září za každou cenu, pořád dokola, v každém filmu, už mě fakt nebaví. Pro podobné snímky se vžil shrnující žánrový pojem "fňukdrama".

plakát

42 (2013) 

Drama o rasismu a integraci maskované jako sportovně životopisný film. Samozřejmě pořád platí, že čím pitomější a nudnější sport, tím lepší film, takže film o baseballu může být nejhůř za 4****.

plakát

Obyčejní lidé (1980) 

Hodinu a půl zdlouhavé utahané předehry k velmi silnému závěru.

plakát

Interstellar (2014) 

Návod pro správné sledování: 1) Shlédněte první půlhodinu, která je poměrně svižná a smysluplná. 2) Uložte se zhruba na 2h do hibernace. 3) Dokoukejte poslední půlhodinu, která je tak neuvěřitelně pitomá, že o ni nemůžete přijít. Takto zvládnete ve třetinovém čase celý tento přeplácaný, nudný, zdlouhavý, ubrečený, přeceňovaný, stupidní, zacyklený film

plakát

Cesta ven (2014) 

Pokus o realistický film o začarovaném kruhu života utlačované menšiny, který do milosrdně krátkých 103 minut dokázal vměstnat snad všechna klišé která se k romům vážou. Výsledek je špatně natočený, špatně zahraný (český lef? wtf?), scénaristicky odfláknutý, nudný a nekoukatelný skorofilm. Jediným pozitivem je, že naprosto přesně i když zřejmě nechtěně ukazuje, že chudáci uzenáči zase tak utlačovaní nejsou, nýbrž hlavně sami sobě nejvíc škodí a sami mezi sebou se nejvíc okrádají, podvádějí, vydírají, tlučou a všeljak jinak si ubližují.

plakát

Americký sniper (2014) 

Trochu nevyvážený film. Velký rozdíl je mezi válečnou a rodinnou částí. V Iráku je film svižný, zábavný a skvěle natočený, ve státech klišoidní a nudný. Chápu, že je to životopisné drama a nelze si moc vymýšlet, ale Eastwood mohl tu domácí nudu alespoň zkrátit. Škoda protože samotná válečná část je skvělá, srovnatelná třeba s Black Hawk Down a buřtík Cooper je vynikající. Shodli jsme se se ženou na 70%, takže já 4**** a ona 3*** :)