Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (8)

David Fincher

Mohl bych vyjmenovat téměř všechny jeho filmy, ale hlavně je tu kvůli Fight Club, Se7en, The Game a Zodiac. Obdivuju jeho neuvěřitelnou schopnost vytvořit napínavou atmosféru a vtáhnout vás do děje.

Clint Eastwood

Mistr Eastwood se pro mě stává jedním z nejoblíbenějších režisérů teprve jeho režisérským obdobím po začátku nového tisíciletí. Nechci vynechat filmy jako The Unforgiven nebo Perfect world, ale až Mystic river se mi dokázala zarýt pod kůži. Pak už to jen pokračovalo Million Dollar Baby či Gran Torinem a Hereafter. Stejně tak je pro mě skvělým hercem a to už od jeho raných westernových snímků, přes Dirty Harryho až k charakterním rolím v posledních letech. Pro mě je to navždy představitel tvrdých a spravedlivých chlapíků.

Sergio Leone

Samozřejmě western. Ital, který vytvořil ty nejlepší filmy z divokého západu. Nezaměnitelné, úžasné filmy. Fistful of Dollars, For a Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West....

Edward Zwick

Velký vypravěč velkých příběhů s velkými emocemi. Dva úžasné filmy - Last samurai, Blood diamond. 

Jan Svěrák

Pro mě momentálně nejlepší český režisér a takové postavení si nepochybně zaslouží. Ve spojení s otcovými scénáři se jedná o špičku domácí kinematografie. Krásné, lidské filmy. Obecná škola, Kolja, tmavomodrý svět, Vratné lahve.