Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (222)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ahsoka na mě působí zvláštně, člověk opět najede na tu vlnu střídání silných/slabých epizod jen proto, aby následně dostal finále, které vlastně tak nějak vůbec nechtěl. Skvělých odkazů na Clone Wars a Rebels je tu mnoho, některé epizody jsou dokonce dokonalou esencí Star Wars. Ale Ahsoka má nějaký příběh, nějaký celek a ten celek prostě nefunguje, obzvlášť ne v závěru, obzvlášť ne v případě že to měla být ta slibovaná "jednohubka". Nelze se ubránit pocitu, že Disney opět zacítilo šanci a u Ahsoky se na poslední chvíli rozhodli připravit velkou pavučinu příběhů, které možná nějaký konec obsahovat budou, ale i nemusí.

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Fanoušci Clone Wars a Rebels dostali od Filoniho ten nejlepší možný dárek, hranou a mnohem dospělější verzi příběhu, který vrátil do hry staré známé postavy. Na první epizodu excelentní rozjezd.

plakát

Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda) 

Upřímně nevím jak výš se dá posunout seriálová kvalita, aby to nepůsobilo jako milionový film. Filoni je mistr svého řemesla.

plakát

Alex Rider (2020) (seriál) 

To čím je Alex Rider měl být paradoxně na velkém plátně už před čtrnácti lety Stormbreaker, byť na jednu stranu jsem rád, že se tenhle počin zjevil v mnohem dospělejší a temnější podobě teprve teď. Po záplavě všech těch "teen" nesmyslů parodujících Jamese Bonda a jiné akční odnože, působí Alex Rider skutečně jako první z mála kvalitních serialových uvedení "teen" hrdiny v poslední době. Serial si totiž neskutečně pomohl tím, že neřeší klasický nesmysly typu "školských lásek, hustodémonovosti nebo sociálního statusu". Serial se místo toho vrhne přímo do kruté reality špionážního thrilleru, kdy na jedné straně stojí obyčejný kluk, který se mstí za ztrátu a na druhé machinace světa za oponou, která ho nekompromisně drtí. Kingsman působí oproti Riderovi jako scifi pohádka, které se těžko uvěří, kdežto tenhle serialový kousek je na uvěřitelnosti úplně jinde.

plakát

Alice in Borderland (2020) (seriál) 

Na úplných pět hvězd to není, byť se jedná o kvalitní počin z území chobotnicových úchylek. Alice in Borderland je jako každý jiná orientální produkce filozoficky prostě jinde, na což by si dost diváků mělo už dávno zvyknout. Celé to působí jako silná inspirace SAO a Log Horizon, ale originalita tkví především v tématu, které se zaměřuje na hledání tajemného "game mastera". Už teď je nad slunce jasný, že druhá serie je na cestě a já se narovinu říkám že zaslouženě.

plakát

All of Us Are Dead (2022) (seriál) 

Korejci to mají evidentně s těma zombíkama těžký. Nejdřív jim dojebou vlakovou dopravu od Busanu až po celý poloostrov, posléze se jdou schovat před světem na pochybný Hřiště a tentokrát jim začnou dělat bordel neposlušný študáci kterým nikdo nedokázal dát pár výchovných flákanců. Celý ten koncept působí jako hraná verze High school of the Dead, akorát s tím rozdílem že v každé druhé scéně nelítají vzduchem kalhotky a že studentky vypadají skutečně jako normální studentky a ne jako pornoherečky co vyrazily natáčet před apokalypsou casting na střední školu. Pakliže něco umí seriál skvěle, tak je to vyobrazení oné bezmoci, brutality a vychcanosti lidského smýšlení v situaci kdy už fakt nejde jít k Winchestrovi a počkat až se to přežene. Druhé série se s největší pravděpodobností nedočkáme díky stupidnímu konci a na druhou stranu to ani není potřeba - ty zombíci korejcům vyskáčou beztak zase jinde!

plakát

Andor - Zúčtování (2022) (epizoda) 

Ce pasa vy zmrdi! Já jsem Andy Cassian z prdelákova a já vám tý feminazi krávě co dojebala všechny Hvězdný Splátky ukážu! *Prásk prásk* Buenos Nachos ty Imperiální zdechlino po menopauze! To je tak když v jedný těžařský kolonii dojde k průseru jak vrata a najednou je dodávka materiálu na stavbu tý veletajný zbraně v prdeli. V kůži místního voficíra asi nikdo v tu chvíli nechce bejt, obzvlášť v případě kdy vás na dálku může vypnout nasranej cyborg co máchá nějakym podivnym klackem kolem sebe. Ale dějou se horší věci, jako například to, že na planetě někdo zapomene pár mileniálů kterým zrovna vřou hormony vo sto šest. To se pak každej sektorovej důstojník diví jak tam bez dozoru vznikl další pseudojeblej indiánskocosi kmen, ve kterým se mluví jazykem kterej by zvedl ze židle i Huttskýho gangestera. Díky bohu za ty neznámý únosce dětí, kterým se jich zželelo natolik, že jim natloukli do hlavy i něco jinýho než ty hipísácký hovna o lásce a míru. Protože pak můžeme po dlouhý době vidět tu epickou story ze špinavějšího prostředí tam kdesi v předaleký galaxii.

plakát

Ao no Exorcist (2011) (seriál) 

Originální to sice moc není, ale zábavné, vtipné ano. Za mě doporučuju

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Rozkaz zněl jasně! Prostě ten film Wane natoč za každou cenu, protože je beztak poslední a ser na fšecko co jde! I na kvalitu? HLAVNĚ NA KVALITU!!! Díky tomu tady máme dětinskýho Análmana jehož smyslem je být tragicky vtipný pro malé publikum, který si rádo hraje ve vaně. Dokonce jsme dostali na plátna i vedlejší postavu Belle Delphine v podání bublající chobotnice. To díky čemu byl první Akváč skvělý druhý díl zabil stejně jako zbytek DC EU. RIP

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Až na tu hudbu a občasný cringe celkem překvapení v podobě dospělého seriálu na který by nejspíš 90% retardovaných fanoušků téhle skandální společnosti nemělo díky věkové restrikci koukat. Některé zajímavé postavy dostaly jen pár minut, některé až zbytečně moc. Ta celková snaha dodat seriálu zároveň "gamingový" feeling v podobě otřesně zbytečných scén tomu taky nepomohla. Lehký nadprůměr.