Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (157)

plakát

Kuciak: Vražda novináře (2022) 

Přehledně odvyprávěná jinak velmi chaotická síť organizovaného zločinu s neskutečnými záběry z reálného policejního vyšetřování

plakát

Plavkyně (2022) 

Zapůsobilo, hlavně plavba na člunu.

plakát

Invalida (2023) 

Zkoprnělá úžasem, že to někomu přijde ve 2023 vtipný. Neviděli jste českou policejní akademii?

plakát

On se bojí (2023) odpad!

Prvních 60 minut je perfektní sonda do duše úzkostlivého člověka, dalších 30 minut perfektní přehlídka americké humánnosti z pekel a dalších 90 minut už je jen pseudointelektuální peklo, o kterým se všichni recenzenti bojí napsat, že je nudilo, protože schovávat se za Freuda je víc hoch. Kdybych byla Američanka, totálně v kině házím popcorn na plátno a řvu VRAŤTE MI 3 HODINY ŽIVOTA

plakát

Tenet (2020) 

“Kamo, to je uplne genialni, musim na to jit znova,” rekne kazdej slepej fanousek Nolana, co si honi ego u terminu jako “entropie” “algorytmus” a “casovy obchvat” a pripada si chytre, ze vydrzel 150min v kine, vsimnul si par detailu, co naznacovaly vyvoj filmu od zacatku, dokonce mozna uhodl, ze se hlavni postava setka sama se sebou apod. Jasne, ze setka, protoze je plot twist nuda, protoze je Tenet nuda. Od zacatku cloveka nezajima zadna z postav (korektne obsazenych cernochem, Patisonem a zenskyma), nezajimaji me jejich starosti, ktery bohuzel neumi film ukazat, tak se jen v dialozich tupe opakuje “zachranujeme svet a lidi to nevi” (abychom pochopili, ze je hlavni postava frajer) nebo “jako matka miluju svoje dite” (abychom pochopili, ze ta chladna vychrtlina miluje to dite na ulici). Nezajima me tim padem osud celyho sveta, ktery bude koncit (je od zacatku pretty clear, ze nebude koncit, zeano). No je to tak. Jediny, co me zajima, je, kdy skonci film. Prvnich 90 minut se nedeje vubec nic, suchy dialogy stridaji akcni sceny s rewind efektem jak kdyz si dite hraje s videem, konec je natahovanej o pseudofilosoficky kecicky. O genialite casovyho obchvatu nepochybuju, Nolana mam rada a je mi jasny, ze to dobre promyslel. Ale nemusel k tomu napsat tak spatnej film.

plakát

Nejsledovanější (2017) 

Cenim zamer, ze vubec neco vzniklo, no, akorat film nema zadne tema - “youtuberi” preci nejsou zadne tema, youtuberi jsou samotne medium. Je pochopitelně velmi tezke vydolovat neco pikantniho z lidi, kteri se v podstate dokumentaci svych zivotu zivi, ale prave proto nemuze dokument o youtuberech fugovat jako klasicky dokument a je nesmyslne film postavit na tech postavach. Jde v podstate jen o lehkou biografii a zakulisi nekolika vybranych ceskych youtuberu, ale pritom proto, ze nic podobneho zatim nevzniklo, mel dokument moznost vzit situaci vice zesiroka, vice do hloubky. Byvalo by mozna lepsi se nad timhle zamyslet a povenovat se youtuberstvi treba prave v korelaci s tim, jaky vliv z hlediska sociologie/psychologie/filozofie maji soc site na nejmladsi generaci, nebo treba natocit dokument vylozene o vlivu vloggeru na marketingove strategie spolecnosti a jejich promenu za uplynule desetileti.... Velka skoda, ze se nekterych temat (generacni stret, soukromi, idealizace a vzory...) dotkne film jen tak zdalky, povrchne; lide, co se v problematice neorientuji, se nezorientuji, zatimco lide, co se orientuji, se u filmu nudi. Btw velmi spatna je hudba, tak spatna, az to vypada jako koncept - ze tvurci vybrali ty nejvice cheesy pianka v hudebni bance, zrovna tak, jak to delavaji youtuberi.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1 (2017) (série) 

V podstatě slouží první řada spíše jako expozice k dalším sériím. V pořádku jako celek, ale takhle špatně napsaný pilot Fincherovi nezapomenu. Velmi, velmi pomalý a nudný rozjezd.

plakát

7 životů (2017) 

7 hlavnich postav - zen, co se bavi i o necem jinym nez o chlapech a vsechny je hraje noomi rapace (proslavena zrejme filmem Muzi, kteri nenavidi zeny), hlavni zaporacka taky zenska, vtipny odkazy na matrix, hunger games, a divergence. Takova tekuta postmodernita.

plakát

Infiltrátor (2016) 

Bryan Cranston hraje stejne jako v Breaking Bad, Diane Kruger ma v podstate stejnou roli jako v Hanebnych Panchartech. Zabavna kamera, hezky shoty.