Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 430)

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Minisérie o pěveckých počátcích Ivety Bartošové hlavní hrdinku vykresluje jako naivní husu, která po většinu času tak blbě čumí, že by jí dal člověk dělo. Ale asi Iveta taková opravdu byla, takže vlastně vše v pořádku. Uvidíme, zda Nova najde odvahu na pokračování, protože další osudy Džambulky byly velice dramatické a k dané zpěvačce ne zrovna lichotivé.

plakát

Defending Jacob (2020) (seriál) 

Život prokurátora se změní ve chvíli, kdy je obviněn jeho syn z vraždy spolužáka. Seriál přináší dobře propracovaný příběh s dějovými zvraty a skvělými hereckými výkony, na druhou stranu bych tvůrcům vytknul, že pro větší spád seriál sestříhali alespoň o dvě epizody. S rozpaky jsem přijal i otevřený konec, kdy divák vlastně ani nedostane odpověď na tu hlavní otázku.

plakát

Drazí soudruzi! (2020) 

Rusko roku 1962 a stávka dělníků krvavě potlačena ruskou KGB. V těchto kulisách sledujeme příběh uvědomělé soudružky, kterou její vlastní ideologie semele ve chvíli, kdy začne pohřešovat vlastní dceru. Film se silným příběhem ukazuje nepoučitelnost ruského národa a jeho nulovou sebereflexi, která se evidentně projevuje i v dnešních době.

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Polská, seversky temná krimi se sympatickou policistkou, která musí kromě případu vraždy řešit i tragédii v osobním životě. Samotná kriminální zápletka mi ale příliš zajímavá nepřišla, i těch 6 dílů bylo příliš.

plakát

Slow Horses (2022) (seriál) 

Britská MI5 své neúspěšné špiony posílá do jednotky zvané Pomalí koně a dává jim tu nejpodřadnější práci. Když ale dojde k únosu chlapce s palestinskými kořeny skupinkou britských nácků, jsou to právě outsideři z Pomalých koní, kdo odhalí nejen pachatele, ale i spiknutí v řadách britské tajné služby. 6 dílný seriál je špionážní konverzačkou s minimem akčních scén, která nenabízí zrovna zábavnou podívanou.

plakát

Ozark - Season 4 (2022) (série) 

Naposledy se vracíme k jezeru Ozark, abychom se dozvěděli, jak to s rodinou Byrdových nakonec dopadne. Jelikož jde o závěrečnou sérii, tvůrci se nebáli nechat poumírat většinu zásadních postav, které Martymu po 44 dílů komplikovali život. Stále se tak něco děje, na druhou stranu rodinným rozepřím je zde věnováno na můj vkus příliš mnoho prostoru. Samotné finále ale bylo vymyšlené dobře a bylo důstojným ukončením seriálu o účetním, který se zapletl s mexickým drogovým kartelem a obrátil tak naruby život nejen své rodině, ale i obyvatelům zapadlého městečka.

plakát

Barry (2018) (seriál) 

Barry vypadá, jakoby neuměl do 5 počítat a jeho práce nájemného zabijáka ho nenaplňuje. Při jedné zakázce se dostane na herecký konkurz a divadelní prkna ho učarují natolik, že zatouží po změně profese. Proto však nemají žádné pochopení lidé, pro které pracoval dřív. Seriál sliboval černou komedii, ale chybí v něm jak humor, tak pořádná akce. Barry je ňouma, policisté i gangsteři jsou karikaturami sami sebe a herecký ansámbl je plný nesympatických pičusů. Po 4 dílech jsem nenašel smysl pokračovat ve sledování.

plakát

Fauda - Season 3 (2019) (série) 

To byla zase jízda a nevzpomínám si na jiný sériál, který by mě sérii od série bavil víc. Rozjezd 3.řady byl sice pozvolný, ale druhá půlka byla dechberoucí no a ten závěr naprosto nekompromisní. Jsem ve velkém očekávání, zda tvůrci udrží vysokou laťku i do 4. řady, protože Doron a jeho komando mě prostě královsky baví.

plakát

Fauda - Season 2 (2017) (série) 

Salam alejkum! První řada byla chutným předkrmem, ta druhá je delikátním hlavním chodem. Od počátku tu je jasně definovaný hlavní záporák a sledujeme 12 dílný hon na něj. Oceňuji skvěle vykreslené prostředí Izraele a Palestiny a strhující děj vygradovaný úmrtími zásadních postav. Ne, tady si opravdu divák nemůže být jistý, že všechno dobře dopadne.

plakát

Fauda - Season 1 (2015) (série) 

Palestinci proti Izraelcům, Mosad proti Hamásu, muslimové proti Židům. Všem známý konflikt skvělé ztvárněný v seriálu Fauda. Únosy, vraždy, sebevražední atentátníci, rozvědky, špionáž - tím vším jsou prošpikované půlhodinové epizody, takže o napětí a akci je postaráno.