Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (331)

plakát

Pokání (2007) 

Po letech jsem shlédla Pokání znovu a uzráleji doceňuji jeho kvalitu. Skvost po všech filmových směrech.

plakát

Vykopávky (2021) 

Tomuto filmu přisuzuji, kromě standardních atributů kvalitní filmařiny, některé přidané hodnoty. Např. čitelnost a přehlednost příběhu, přitom ale nešlo o jednoduchý příběh. V tomto filmu vše působí skromně a krásně. Na konci dojemná třešnička, když se divák dozví, že byl natočen podle skutečnosti.

plakát

Quo Vadis (2001) 

Nerozumím zdejšímu podprůměrnému hodnocení. Ano, film se neblýská holywoodskou výpravou, působí skromněji, komorněji a řekla bych divadelněji. Ale má duši, atmosféru. Prostředky, které měli možnost Poláci využít, naplno využili. A plný počet bodů za film navyšuji pro gladiátorské scény a pro závěrečnou scénu s apoštolem. Scéna se lvy byla velice syrová, přímo dechberoucí, srdcervoucí. Myslím si, že Hollywood by její provedení mohl závidět. Díky objevení tohoto snímku jsem zažila zážitek.

plakát

Vztekle tvá (2005) 

Neobyčejně obyčejný příběh - neobyčejný film. Cením pro jeho vyšperkovanost. Vtip, drama, poctivá režie a skvělé herecké výkony. Takhle nějak má vypadat filmová oddychovka.

plakát

Mokřina (2014) 

Atmosférické a zajímavé dílo s perfektním vykreslením psychologie hlavních postav. Na konci mi dala trošku zabrat pointa (co kdo proč), ale po chvilce mi to došlo, a tak chválím i neprvoplánovost. Skvělá režie, kamera a výprava.

plakát

Otec (2020) 

Minimalistické, ale přitom vyšperkované a tolik expresivní. Echt ve svém žánru.

plakát

Ága (2018) 

Krásné. Příběh, kamera, hudba, emoce.

plakát

Gentlemani (2019) 

Přidávám se ke kladným recenzím, na vážkách jsem jen z hlediska překombinování příběhu. 4-5 hvězdiček