Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 565)

plakát

Jedna noc (2024) 

Tyhle smutné existence obvykle ve filmech ukazuje Bohdan Sláma, hrává tam Liška a ta díla mě strašně nebaví. Laňka to má jinak. Jsou tu neokoukaní herci a hodně dialogů, co jsou něčím divné, ale člověka zajímají. Měl jsem tu docela zásek na tom, jak ta rodina funguje, kdo vlastně je ten slabý a kdo ten silný, který toho druhého využívá. Protože faktor video-prostituce te holky je tu zasadni faktor a nepochopil jsem, nakolik/zda je do toho nucená. V rámci české tvorby to je zajímavý počin a dokoukal jsem ho do konce. Jestli bych něco chtel jinak, tak aby byly postavy čitelnější.

plakát

Funny Games (1997) 

Přeceňovaný film. Nápad ok, dynamika první zhruba třetiny ok, pak už vlastně jen protahovaná nuda.

plakát

Nepřivolávej nic zlého (2022) 

Určitě výborný nápad a zejména kolem poloviny i spousta skvěle vyhrocených situací, kde nejsilnější pocit bude asi "awkward". Bohužel dál než k malování společensky nepříjemných situací se scénáristi nedostali. Jakmile měli jít nad rámec, stane se z toho blbost. Škoda. Na americkou verzi koukat nebudu, protože jak tyhle remaky znám, to dobré poserou a to špatné udělají ještě horší.

plakát

Sektor 36 (2024) 

V záplavě generických severských a amerických detektivek s genderově pestrým složením týmů a hromadou technologií působí tenhle indický kousek jako klenot. Policie je tu zkorumpovaná a neschopná, zločin je potrestán jen výjimečně. Vyšetřování je tu prostě vyšetřování. A hlavním nástrojem výslechu je facka. Indové mají hodně jiný způsob filmování než my, ale mě ten jejich styl baví. Určitě dobrý krimi thriller.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Občas se Anně Farrisové bláznivá komedie povede, třeba Scary Movie. A občas to dopadne takhle. Nemám problém s debilním, fekálním nebo obecně primitivním humorem, jenom tady to nějak nefunguje, není to vtipné. Je docela dobře možné, že to je dané kulturně a tohle je víc "holčičí" svět, kde je potřeba znát logiku fungování těchhle vysokoškolských spolků.

plakát

Zpátky ve hře (2012) 

Spíš takové lepší 3, podle nálady by někdo mohl dát i 4. Clint je tu takový ten klasický bručoun, příběh je odhadnutelný od prvních chvil, a děje se tu maloco překvapivého, ale je to v pohodě. Asi i díky tomu, že tu všichni umí hrát. Za mne v pohodě, ale Clint umí dělat lepší věci.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Něco tomu chybí. Nemůžu říct, že by se na to špatně koukalo, spíš jsem si ale pořád říkal něco jako "jo, ty postavy působí fajn, jsou zajímaví, to jsem zvědavý, co se stane". Jenže ono se vlastně nic zásadního nestane.

plakát

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí (2024) 

Když jsem na to Koukal, nemohl jsem nevzpomenout na legendární scénu ze Zoolandera, kdy mu někdo připomene, ze s nim celou kariéru manipulují. A on se zamysli a vzpomíná, jak dělal dle pokynů opici. “Vyskoč! Výš! A teď se plácej po hlavě!” Jako sonda do profesionálního sportu je to zajímavé, byť smutné, z mnoha úhlů pohledu, zejména když ti lidé mluví.

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

Jeden z mnoha českých filmů, které kdyby nevznikly, nic b se nestalo. Vůbec.

plakát

Vetřelec: Romulus (2024) 

Jako sci-fi horor to vůbec není špatné. Kamera, výprava, střih, zvuk, všechno technicky funguje, jak má. I scénář je fajn, pokud bych chtěl posuzovat jen tenhle film a nesrovnával ho zejména s prvními třemi díly série. Pokud to udělám, pak nutně dojdu k tomu, že jsem to všechno už někdy viděl.