Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Česká artová tvorba zažívá obrody - nevěřil jsem, že něco může v pocitu zmaru, beznaděje a bolesti překonat Nabarvené ptáče a ono dokáže!

plakát

TAP: Maxova Hra (2012) (studentský film) 

Hezke. Film o magicu? Rozhodne jsem to cekal horsi. Filmy by potreboval sluzby sadistickeho dramaturga, aby zrychlil nektere pasaze a naopak nektere natahnul. Scenarista se mel naopak snazit ubrat z realisticnosti rozhovoru teenageru (-"Ty vole, dobry?" -"Ty vole, jo" -"V pohode" -"OK") a vice venovat srozumitelnosti a pozadi postav (i kdyz je tam snaha). Nebyt techhto nedostatku (a nejakych technickych problemu se zvukem), tak se mi film libi hodne. Herectvi hlavni petice bylo v poradku, doplnkove role pomerne katastrofa. Rozhodne palec nahoru autorum za snahu a vuli projekt dotahnout. Na film se urcite jednou kouknu znovu.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Tak poporade. Herecke vykony se pohybuji od ocekavanych po katastrofalni. Portmanova (at diky svemu "umu" ci diky Lucasove vedeni) krajne nepresvedciva, Christiensenova premena z "hodneho ukvapence" na "zleho trpelivce" je prvoplanova, plocha a pripadla mi (i s ostatnimi zapletkami deje) podana jako pro deti. ILM se opet vyznamenalo, vizualne jsou na tom nove hvezdne valky skvele, jsou uzasne barvite (narozdil od prvniho dilu, ktery byl pouze prehnane barevny). Pribehove je pro me nova epizoda velkym zklamanim. Pravdepodobne je to dano tim, jak velke mnozstvi deje je vtesnano do pomerne kratkeho filmu. Oproti predchazejicim dvou dilum je na mnozstvi zvratu a zapletek trojka rozhodne obsahlejsi. Hodne mi vadila Lucasova "prvoplanovost". Kdyz chtel vyjadrit city, nechal herce rict: "Citim." Existuje spousta efektivnejsich a ne tak divacky levnych filmovych postupu, kterymi by se dala spusta scen lepe vyresit. Taky by nemusel byt tak doslovny. Vzhledem k tomu, ze na trojku navazuje stara ctyrka, mohl nechat vice veci nedopovezenych, nektere dalsi deje (napriklad ohledne Padminych deti) jsou jasne patrne z dalsich dilu. Vypada to, ze se mi nove SW nelibily. Neni to tak uplne pravda. Byly velmi pekne, ale den po jejich shlednuti ve me stale hloda cervik pochybnosti, je-li to dustojne zavrseni novych dilu. Popravde - nevim, dvojka mi prisla plynulejsi a vyrovnanejsi, pribehove i herecky. 3 a 1/2 *

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Jediný film za posledních deset let mého života, u kterého jsem se nezadržitelně rozbrečel. Ani nemůžu hodnotit, všechna slova by byla málo

plakát

Magnolia (1999) 

Po skončení tohoto filmu jsem byl docela zmaten, jak se k němu postavit. Zpracováním se mi líbil velice, námětem už míň, ale mozaika stále se proplétajících životů bývá zajímavá. Nicméně mě velké finále filmu moc neoslovilo. Nemyslím si o sobě, že jsem nějaký komerční divák, ale i tak mi film přišel přehnanš natahovaný, hlavně scény, kdy se vykecával Earl. Herecké výkony a hudba byly dobré. Ale od filmu jako celku jsem cekal víc.

plakát

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989) 

Po dokoukání na tento film jsem dlouho jenom zíral. Něco tak pohodového a nekonfliktního, plného emocí a příjemného jsem už dlouho neviděl. Trošku mi to připomnělo Amélii z Montmartru, taky tady tak úplně nešlo o děj nebo jednotlivé epizody příběhu, jako spíš o celkové poetí filmu. Krásná pohádka, která ukazuje to nejlepší z anime tvorby a jeden z nejlepších počinů (ne-li nejlepší) od Miyazakiho. Animaci se nedá nic vytknout, klasická, krásně barevná a neuvěřitelně "správné" kýčovitá. Takový cit pro grafický detail jsem ještě nikde neviděl. Zase jeden z filmů, kde je mi pět hvězdiček málo.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Krásně animované anime. Příjemný, přemýšlivý příběh, který rozebírá problém originality a sebesamosti. Jako většina anime, mírně zmatený a mírně smutný konec. Charaktery nejsou tak propracované jako v jiných filmech (třeba Ninja Scroll), teda kromě hlavní hrdinky. Vizuálně úžasné, nejvíc mě oslnila svéna pod vodou. Pokud chcete vidět alternativu k Matrixu, která je narozdíl od jeho pokračování kvalitní a nekomerční, tak doporučuji.

plakát

Vampire Hunter D (2000) 

Úžasný příběh, jehož každá scéna je tvořena neuvěřitelně efektivním nápadem. Příběh o lásce, o nevoli, o pokušení. A úplně skvělý.

plakát

Divoké kočky (2000) 

Co na to říct? Příběh Popelky, který je jasný, který nemůže ničím překvapit. Je v něm všechno, co má v takovémto filmu být, to jest jeden princ, jeden problém s rodinou, jedna napravená mrcha, jedno překonané trauma. Celý film musí pochopitelně skončit v happyendovém polibku. Proč se mi to sakra líbí? Já nevím. Chytlo mě to u srdce, asi těma písničkama.

plakát

Americká krása (1999) 

Asi budu opakovat to, co už bylo mnohokrát vyřčeno. Tento film vas nuti premyslet, ne nad filmem, ale nad zivotem. kdyz jsem ho dokoukal, odcházel jsem od nej se smesi pocitu: melancholie, strach, stesti, uvedomneni. Film o zivote, o tom, jake jsou vsechny problemy, ktere zrovna muzeme prozivat banalni, o tom, ze zivot se ma zit pro kazdy okamzik a kdyby mel prijit konec, abychomse taky mohli usmivat. Film s poselstvim. Zaslouzeny oskar a must-see dilko. Kevin Spacey ze sebe vydava jako vzdy to nejlepsi. TOP3 vsech dob.