Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (666)

plakát

Garfield 2 (2006) 

Jen zneužití slavné značky pro jednu z variací Prince a chuďase od Marka Twaina. Tedy pochybuju, že Císařův pekař je ve světě nějak zvlášť zažitý. Už od minulého dílu víme, že s původními stripy má film společná jen jména, nikoli vzhled ani osobnost, navíc se radikálně mění i kulisa. Spousta mluvících zvířat zůstává, Odie opět černá ovce. Navíc si furt pamatuju díl Heathcliffa s doppelgangerem, to už o něčem vypovídá. Ovšem scéna s Big Benem není zlá. Bez ironie! Bohužel jediný nápad v celém filmu.

plakát

Já, mé druhé já a Irena (2000) 

Jak Cable Guy zneuctil potenciál Jima Carreyho, který mohl film zachránit - zde je skvělý Jim, jak ho známe, ale v pochybném komickém pozadí . Dabing Dejdara mě nezajímá, přeci jen to nechci odstřelit úplně. A to je právě to. Chtěl bych předstírat, že si Jim krade film opět pro sebe, ale zbytek až příliš ruší a sklouzává do komedie jiného typu. Je to škoda, v komedii typu Liar Liar či Ace Ventura by ten Dr.Jekyll/Mr.Hyde námět vynikl více, přeci jen Jim u těch výše zmíněných píše velkou část scénáře svým obličejem. “Nesmrtelná” kráva mě paradoxně pobavila, ale samoúčelné nechutnosti se drží jiných standardů než v řadě předešlých carreyovek. Navíc tempo je nic moc. V době pubertálního věku se jeden však určitě pobaví. Anebo ne.

plakát

Red (2010) 

Do poloviny filmu jsem si říkal, jak mě mrzí mdlo toho všeho a Bruce Willis má už zlatou éru za sebou, byť přiznaným způsobem. Ale pak se to rozjede na čtyřhvězdičkovou zábavu. John si to dává.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Film, který chce působit dojmem audio(-video-)knihy - a když ne, působí nuceně temně, nevýrazně a nepřesvědčivě. Pokračování už mě tolik neotrávila, ale ta slavná jména… jaké by to mělo hodnocení, nebýt v hlavní roli Tom Hanks? A zde jeho šokující pohyb očima… nevěřil jsem, kam se místy spláchnul potenciál herce takových vod. Ian McKellen svým výkonem vyniká bez přehrávání (Bettany), ale jen proto mě ten konspiguláš nestrhne.

plakát

Galimatyáš (2009) 

Nechci říkat, že jde o špatný film nebo mu brát jisté poselství, ale ta forma jde hodně mimo mě… přitom pro francouzské šílenosti jsem měl celkem slabost. Tedy, kdyby to bylo ve formě divadla, myslím na jevišti…

plakát

David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over (2009) (hudební videoklip) 

Je rozhodně zajímavé, že tehdy v žebříčku na Óčku jako jediný tento song porazil tehdejší edgy produkt od Lady GaGy. Jinak nevím, jak hudební klipy zapadají do filmové databáze, byť tento web později přebírá snad každý fad IMDB. Nejde o minimuzikál Michaela Jacksona, jen sled scén s hudebním pozadím, jak to bývá…

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Vědecká naivita je obrovská, ale výprava bere dech, zvlášť když to srovnáte s těmi kvanty krátkých kamerových záznamů z přelomu 19. a 20. století. Dechberoucí je nasnímaný obličej Měsíce a v podstatě pobaví i zároveň vám je líto, když mu raketa vlítne rovnou do oka. Nevím, zda-li emzáci byli v Julesovi Verneovi, ale prý jsou v H.G.Wellsovi, měsíční povrch je vědeckofantasticky krásný. Inu, představte si, že jste malý špunt narozený na konci 19. století na tom v kině a v důchodcovském věku sledujete Apollo 11 s Neillem Armstrongem…

plakát

Agent Smart (1965) (seriál) 

Dostává mě fyzická podobnost hlavy (kromě ksichtu) Stevea Carrella Donu Addamsovi, ale originál ho poráží na plné čáře. Jinak je to fakt ve větší míře sitcom než krimi a mysteriózní.

plakát

Playtime (1967) 

Artový film, který tehdy propadl. Sledovat několik rozpohybovaných obrazů najednou může být pro někoho velké sousto a satira ve stylu “technologický pokrok+konzumní společnost” je vyprávěna dlouhými scénami či dokonce záběry, ale určitý impresionismus to má. Zmatený Jacques Tati (jaký má bohatý kořeny - narozen ve Francii, otec z Ruska, matka z NL) bloudící v labyrintu, který si sám za kamerou vystavil, je vtipný. Navíc mě dostala zmínka o Praze na letišti. Ve futuristickém filmu (byť možná ne nejpřesvědčivěji, automobilový průmysl jako by zamrzl), ale vyrobeném v 60. letech(!) ve Francii. Značí to o něčem?

plakát

Top Gear (2016) (pořad) 

Jak tam dostali Joeyho, netuším. Kultovní trojice byla nejlepší, ale zároveň ne první - v pořadu, který běží už od 70. let. Ale kdo je zmlsaný tím zmíněným výše až moc, toho čeká studená sprcha, o tom žádná.