Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (251)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

A na konci se dva drsňáci ve volejbalovejch hadrech ohlídnou, zastrčí si kvéry za trencle a vyjdou z kavárny. A svět nerdů začal. Mafie ve hrách, Strážci v komiksech, Pulp Fiction ve filmech. Zázraky našeho mládí.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Kromě toho, že je to špičkovej film, mi až po druhý projekci došlo, jak je to vtipný.  farmář: Našli jsme samuraje; říká, že jich musíme dát dohromady nejméně 7, ale ty jsi starče tvrdil, že nejméně musí být 4. stařec: Hmm, 7 samurajů. Počítal jsem, že nejméně jich musí být 10, ale kdybych vám to řekl, přivedli byste jich 15. farmář: Starče. Až sem ti samurajové přijdou, naše dcery z nich budou paf a..a pak je všechno v pytli. Stařec poprvé otevře oči, podívá se na farmáře a řekne: Jdou na nás banditi. Ty blbče! Ufiknou ti kebuli. Tak se tady nestarej o nějaký techtle mechtle.

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Souhlasim s Douglasem, na pet to potrebuju videt jeste jednou, idealne v kine. Cejtim jak to ve me zraje. Jasny to dal: tohle jsme my (srandovni je, jak je nase narodni identita spatne zachytitelna oproti ostatnim narodum (ona rovnovaznost) a Jasnyho lyrika se prave proto hodi), jen si musim najit cestu k tomu stylu.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Syndrom 👉👌 Lola. Tomu říkám naplno využitá kinetika filmu. Cruise by moh závidět.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Bez nejlepšího, režijního dabingu na světě kterym tomu Češi ještě před dvaceti lety dodávali grády, by to asi bylo teďka za 4. Ale aspoň sem si moh poslechnout jak moc autenticky to je cockney. A je hodně. Nerozuměl jsem ani slovo. Mimoto taky oceňuju fakt těžce chlapský obsazení. Dneska už by takový herce Ritchie nesehnal ani v ruskym lágru.

plakát

Místa (2014) 

45% se z vás fakt poseru. Přecool dialogy a to, že klíčové body děje se (ne)ukazují zastřeně a mimochodem je tvůrčí záměr. Je to konceptuálně uchopený příběh. Kdyby byl víc v kontrastu s normálnějšíma reakcema hned by nám hodnocení vyskočilo že? Víte co, až se jednou za tim svym filmovym životem otočíte a uvidíte jen pár banálních keců, nebude to příjemný pocit.

plakát

Občan Havel (2007) 

Mnohem zajímavější něž nějakej José Mujica. Na podobně vůdčího intoše jako Havel (nebo vzhledem k době tvrdší Masaryk) se v míru čeká dlouho. Po malopératých klucích Klausovi a Zemanovi a po mocichtivých sviních Bártovi a Babišovi, by ale zase mohla přijít takhle pozitivní osobnost. Žít v pekle je už tak dost těžký.

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Velká pánská jízda. Ta ženská s klukem se museli čtyři měsíce nudit k smrti. Má to díky tomu daleko větší živelnost než učesaný: "Co si myslíš o téhle zemi Stando. Co cítíš Franto?". Tady se řeší dvojí ceny pro turisty, chlast, bubnový brzdy v serpentinách 4000 m n. m, vyhozený rameno, ilegální přejezdy přes hranice, do krve zmlácenej kameraman a parodie rychlostních rekordů na solné pláni v Bolívii. Užil sem si to. Obzvlášť v poutavé nonšalanci středoevropského týmu čítající srandovně nadšený Poláky, zvířecky stoickýho Slováka a typicky upřímný ksichty Čechů. Na severu nebo na jihu, nikdo není tak otevřenej a na pěst jako ty naše hovada.

plakát

Starci na chmelu (1964) 

Ceskej Absolvent. Dobrej scenar s udernyma dialogama a hlavne chytryma, silovejma postavama. Nikdo neni vlastne zaporak, takze to nejlepsi psani urcovany prostredim. Dneska by to bylo udelany urcite vic agitacne a hloupeji, coz je historicky celkem paradoxni.