Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Malý princ (2015) 

Po dlouhé době pohádka, která není jenom veselá. Sice s knižní předlouhou toho má společného jen něco a to může být pro některé lidi velmi nepříjemné. Ale řekněte mi, který film natočený podle knižní předlohy je přesnou kopií knihy? Nebo aspoň se jí přibližně drží. Skoro žádný. Takže to, že tenhle snímek není výjimkou, už mě ani nepřekvapuje. Mě osobně se tato adaptace velmi líbila. Nedoporučila bych ji teda menším dětem, spíše by se na ni měl podívat každý dospělý člověk. Aby si opět vzpomněl jaké to je, vidět dospělácký svět dětskýma očima....

plakát

Steve Jobs (2015) 

Skvělý film, zajímavě pojaté zpracování -> Není to jeden z těch filmů co popisují celý život, jen určité okamžiky jeho kariéry a života. Poskytuje nám náhled na jeho život z trochu jiného úhlu než předešlý film s Ashtonem Kutcherem z roku 2013. Jediná podmínka tohoto snímku, nesmíte na něj chodit pokud o S.J. a jeho životě skoro nic nevíte. Protože jak už jsem zmínila není to klasický životopisný film, místo jeho života vám ukáže jeho osobnost, chování, chyby....ukáže vám Steva Jobse jako člověka co chtěl pomoci všem lidem po celém světě, ale přitom tím ubližoval většině lidem ve svém okolí včetně jeho samotného.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Na tomto filmu můžeme vidět zhoubnou stranu slávy a že každý se s ní vyrovná jinak. Někdo dobře a někdo zase ne. Gie spadla sláva a úspěch do klína, ale nedokázala se s tím poprat a stěžoval jí to fakt, že ji její nejbližší opouštěli a nebo odmítali. Její život byl pohádka se skrytým temným pozadím, které v té době viděl jen někdo. Angelina se s touto rolí dokázala vypořádat perfektně a myslím že jí dokonale sedla.

plakát

Silver Hawk: Maska spravedlnosti (2004) odpad!

Dost velká kravina, snažím se přijít na to proč to natočili. Tenhle film nemá pořádný nápad. Všechno je ohrané a už jsem to minimálně v jednom filmu viděla. Nikde nic originálního co by někde nezkopírovali.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Viděla jsem všechny díly LoTR a těšila jsem se na Hobita čím mě překvapí a celkově triologii LoTR "okoření" nebo doplní. Myslím že tímhle filmem nikoho neurazili ale ani nikoho moc nenadchli, aspoň mě osobně jen trochu. Otevřený konec byl tak předvídatelný jako to, že v noci bude tma a ve dne světlo. Ale určitě je zajímavé se podívat na celou triologii z jiného úhlu pohledu. Doufám že další díly Hobita budou lepší.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Celý tenhle film je jedna velká nuda. Dá se u něj lehce předpokládat co se bude dít i přes to, že jste ho zatím neviděli, takže ničím nepřekvapí a vím jak to dopadlo i když jsem neviděla konec. Je nezáživný a ničím mne neupoutal. Nedokázala jsem najít jedinou věc co by mě donutilo dokoukat ho dokonce. Nápad dobrý, ale ztvárnění hrozné.

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Jako dítě jsem tenhle film měla ráda. Ale po přečtení knihy se mi pohled na její zfilmování změnil. Filmová adaptace je oproti knize směšná a chabá. Kniha je úžasná a příběh Bastiena, říše Fantazie a její dětské císařovny nám ukazuje jak je země Fantazie křehká a závislá na dětské představivosti, myšlení a citech. Je to originální příběh, ale film má s knihou jen velmi málo společného, kniha má 27 kapitol a ve filmu jsou nanejvýš tři a to jenom některé části. To je pro mě nedostačující, proto mě to odradilo i od shlédnutí dalších dvou dílů.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

U tohohle filmu by jste jasně a lehce poznali kdo jej režíroval, podpis Tima Butona je tam tak zřetelný jako skvrna od červeného vína na vaší bílé košili. Tenhle film je temný a brutální, ale s křehkým příběhem na pozadí. J. Depp a H.B. Carter zahráli své role výborně ale některé písně mě trochu tahaly za uši. Jinak film neni špatný temnota z něj přímo vyzařuje a konec je zvlástní skončí smrtí všech které chtěl i nechtěl Todd zabít, včetně jeho samotného. Ale je tam naděje nového života a lásky v Johanně a Anthonym.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Jen další pokus a další omyl o napravení reputace série smrtonosné pasti. Ani jeden další díl se nepovedl tak jako ten první. S každým dílem šla úroveň série dolů. Tenhle film je celé jedno velké demolování Moskvi, aut a střílení. Nic zajímavého se v něm neděje a ani příběh neni nijak zvlášť zajímavý i vtipy už nejsou tak dobré a zábavné. Konec zase nic moc, čekala jsem že aspoň Bruce W. zemře, ale potvrdil jen mé podezření že je nesmrtelný. Další happy end a zapoměli dodat "A žili šťastně až do smrti!".

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jeden z mých zamilovaných filmů. Úžasný film od začátku až do konce. Má šťávu a není nudný, pořád se tam něco děje, ale tu pravou atmosféru, temno a záhadno tomu dává Heath Ledger v roli Jokera. Je to jedna z jeho nejlepších rolí, Jokera zahrál geniálně a nejen pro mě to je a navždy bude bůh. Ale film mi trochu skazila postava Harvyho Denta, ta postava tam patří ale není zahrana dobře, jakoby do filmu nezapadala a rušila ho. To mě trochu zamrzelo. Jinak tenhle film zbožňuju a s každým dalším shlédnutím v něm nachízím něco nového, jsou to jen malé detaily, ale i na těch záleží.