Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 287)

plakát

Mládí (2015) 

viděla jsem pred lety, zapomnela jsem napsat recenzi a po letech je tu jen obrys. Kazdopadne vím že to pro mě byl ne moc povedený počin, který vyčpěl celkem rychle. I když R. Weiz je okouzlící.

plakát

Fontána (2006) 

Velice zajímavý film o smrti a vyrovnání se smrtí a hlavně o životě. Zdá se složitý na pochopení a někdy to jen chvilku trvá. Herecké obsazení a jejich výkony paráda. Vizuální klouzačka přímo do fontány. Rozumím tomu, že to někdo vůbec nepobral. Asi kdyby mi bylo o něco méně nebo bych zůstala na úrovni mého mladšího já, jistě bych nepochopila ani mladšímu já nevysvětlila. Možná mi ještě něco uniklo. Ale pro mě je to smutný, ale zároveň inspirativní počin. Je dobré přečíst si popisek filmu, pro doujasnění. Pokud jde o inkarnace, tak pokud toto téma není cizí, tak jistě doporučuji. Ano, sice jsou zde detaily ve kterých jde vidět že lidé či tvůrci si vyšší duchovní posun umí představit jen jako týpka v tureckém sedu, bez vlasů. Což pro některé i mne se zdá jako přežitek. Souhlasím, že tento film ve vás cosi otevře /probudí/, co člověk v sobě tak hluboko zakopal. Nejen už ve starodávných příbězích je  v nás hluboko zakořeněná touha po věčném životě, dlouhém životě, strach ze stárnutí i ze smrti. Vždy aktuální, teď hlavně.

plakát

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) 

Hlavní upoutávka seriálu mi fakt sedla. Líbí se mi, že se snaží ukázat lidskost postav, i když mě jejich životy tak nezajímají. Babča, který se rozjíždí demence nebo alzheimer a za ní je psycho obraz, hezká vzkazka. Sem tam nějaký vtipný hlášky, "Dujko, Dobeš, to tedy potěš kokeš, od těch bych si nekoupil ani prášek do pečiva." Realita braní dog. Taky případy které jsou reálné. Opírají se o témata která frčí. Jako youtoubeři, a kam to až může zajít. Nic zářného, ale také nic špatného. Ukazuje že být vyšetřovatel těžce dopadá na vztahy a rodinu. Kdo sponzoruje toho /dýmícího/ kouřícího vyšetřovatele? Marlboro jako za starech časů? Ne, českej stát, že? procházky ve skleníku jsou pěkný na oko. Výběr herců sedl. A detaily jako profi barber lahodí oku. Psychopatova  pomsta se pomalu rozjíždí, tak to začíná být lákavější.

plakát

Kameňák 3 (2005) odpad!

Někdy je dobré se rozhodnout aby něco nevzniklo když to není kvalitní. A puberťáci by řekli? to je trapárna. Někdo vzal ty nejtrapnější vtipy a snažil se udělat příběh a film ? Myšlenka dobrý, ale nevyšlo a to platí na všechny kameňáky.

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

Tohle prostě hraje na mou strunu, podívat se očima vyšetřovatelů na známé vraždy divokých 90. Někteří lidi si mysleli, že si můžou dělat co chtěj, sice v určitých věcech se to s námá táhne dál. To je dobrý si uvědomit. Uvěřitelnější hraní. Detaily ty doby mě ohromují, i když chápu, že nás to většina pamatuje a někteří se za tu dobu ani nezměnili i s vybavením svýho baráku a svý hlavy. To by měli vidět všichni, hlavně ročníky 2000+. Párádička, kamera, hudba, herci=spokojenost. Těším se na známé Orlické vraždy, ráda si osvěžím paměť.

plakát

Stíny v mlze - Tanečnice (2022) (epizoda) 

V těchto končinách jsme byli, říkala jsme si, že je tam spoutu krásných a tajuplných míst, které se hodí na natáčení kriminálky. Hlavní upoutávka k seriálu je fajn, hudba také. Paní vyšetřovatelka vypadá že má vázné zdravotní problémy, když jí natočí vlasy vypadá lépe, ale to obočí měli nechat na mě :) /cením jemný aprkour paní Malé, více mi sedí Martin který je pěkný hromotluk /co ten pupek, borče? :) . Líbí se mi výběr vedlejších rolí herců. Osobní životy vyšetřovatelů jsou nezajímavé. A proč v kriminálkách tolik hulej? Hlášky : "ty vole ty si rychlá koule" XD, zmíněná pěkná Pověst o Tanečnici. Velkou slabinu v nímám málo uvěřitelné herecké výkony, sem tam replika fajn, a pak zase jak kdyby to někdo četl. Kde jsou emoce a přirozenost. Proč tolik filmů třeba z americké produkce je tak uvěřitelných i když to není zrovna téma který vás posadí na zadek? Nevím jak to funguje na uměleckých oborech a hereckých školách ale asi by měli herce učit hrát realisticky ne divadelně. Jsem ráda že si dnes zahríl Čuba. Kozub, Polák poslední dobou se o nich mluví a herci jsou suproví. Dcera Malé měla radši zůstat u houslí ten zpěv chce ještě poladit :) Pan HAnuš je perfektní, a děsivý, těším se co bude dál, i když nemusím být bedna abych pochopila.

plakát

Polosvět - Polosvět veksláků (2022) (epizoda) 

Je dobré toto vidět z různých pohledů, vyjádření lidí co s vraždou měli co dočinění, z různých stran barikády.  Dobové fotky a nahrávky. Na tohle období by se nemělo zapomenout.

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

Neměla jsem žádná očekávání, žádná spojení s případy prvního od. Dobové záběry paráda. Perfektně si vyhráli s detaily oblečení, nábytku atd. Pro mě jsou tyhle roky silná věc. Vrátila jsem se tam se vším všudy. Vtáhlo mě to. Nejsem kriminalista tak toto nesoudím. Pro mě plná palba a taky máme vyřešení, potrestání tak co si víc přát. Ta doba byl šílenej divokej západ buďme rádi, že je to za náma. Škoda, že tak lidi rychle zapomínají. A karma /nemyslim topidla :)/ se o Jonáka postarala taky. Vzpomeňte si na to kdybyste chtěli jít v jeho šlépějích /viz konec dílu) Někdo si stěžuje na kameru a přehlcenost moc postav, myslím že se to stíhat dá ale kdyby filmaři osekaly další postavy tak by to bylo neautentické a stejně museli ubrat. To by bylo lidí co by křičelo.

plakát

Stíny v mlze - Hlasy (2022) (epizoda) 

tento 2, díl je lepší než prvním dobrá atmosféra, slušná kamera, parádní hudba, dnes se mi herecké osazení líbilo o něco víc a bylo trochu uvěřitelnější i když je stále znát že je takové prkené. Nevím proč v některých zahraničních filmech je to tak uvěřitelné a u nás občas jak kdyby mluvili roboti. Kozub i Polák se mi v roli líbili. Jejich soukromí mě nezajímá, vždy přeskakuji. Hlavně ty záběry jak týpek vykuřuje, v dnešní době. Případ mi přišel zajímavý.

plakát

Projekt Power (2020) 

Asi se někdo snažil udělat něco vyjmečnýho, to jediný na tom bylo fajn. Pár scén který dají obyč. lidem vyjmečné schopnosti. Ale Celý příběh je jen to co už jsem tolikrát viděli jen s obměnou nové drogy. Ještě jedno plus jsou dva herci Levitt a Fox. Ostatní postavy jsou moc špatné, takže to tady ti kabňáci nezachrání. Z tohohle se stal film, kterej stojí na černoších, který vypadá jako kdyby oslavoval průměrnost, hloupost a depku. Spousta scén i příběh má zasadní nelogické díry. A ty repliky pro herce? Napsal začínající scénarista? Ta 3. "hlavní postava" fakt nebavila /afroameričanka/ která repuje na každým rohu /trapas/. Skoro 2 hodinová nuda. Nečekala jsem skoro nic nedostala jsem nic. V kostce ten film byl fakt trapnej a hloupej. Ztráta času.