Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Avatar (2009) 

Svět to má dobře vymyšlený, na samičky se díva dobře a skoro nahá Sigourney je třešnička na dortu. Ale to je tak všechno. Jdu si pustit Albion..

plakát

Barbar (2009) 

Pomalé, temné, tiché, brutální a plné nádherných obrazů.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Nepřekonané a nejspíš i nepřekonatelné fantasy se skvělým Arnoldem a ještě lepší hudbou. Tenhle film mě vždycky dostane.

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

Klasická ruční animace rozhodně neurazí. Navíc je to slušně brutální na "animák". Škrcení, ustřelování hlavy, umlácení páčidlem.. a to vše s krví. Soundtrack je snad největší plus. Jde s temnou atmosférou ruku v ruce. A příběh. Bál jsem se jak bude debilní (zatím jsem se k žádnému DC/Marvel animáku nedokopal, takže jsem neměl představu a spíše jsem si myslel, že to bude buď přepsaný komiks bez krve a nebo něco trapně naivního), ale příjemně překvapil. Je to sice pouhé "nový záporák - bitka - problém - finále", ale příjemně okořeněné. prostě super! :)

plakát

Bratři Bluesovi (1980) 

Včera jsem poprvé viděl Blues Brothers. Film o bratrech Bluesových, kteří mají boží poslání - sehnat pět tácu na zaplacení daně ze sirotčince, ve kterým vyrůstali. A jelikož je to boží poslání, nemají v plánu žádnou špínu. Chce to sehnat staré přátele a znovu složit Blues Brothers Band. Nijak originální příběh, ale tahleta “kultovka” není o příběhu. A o čem teda je? Hudba - už podle názvu je jasné že nejde o disko typu horečku sobotní noci. Ve filmu si střihli vedlejší role hvězdy jako James Brown, John Lee Hooker, Ray Charles, Aretha Franklin a jiní. A nezůstanou jen u hraní. Budou i zpívat. A jak! Humor - bratry Bluesovi hrají John Belushi a Dan Aykroyd. Pokud Vám tohle nestačí jako záruka dobré kvality, věřte, že John Landis namíchat dobrou komedii umí. Je tam všechno - rychlé honičky, naštvaní nacisti, country kapela i bejvalka. Je to jeden z těch filmů, kdy jsem měl hned po skončení chuť pustit si některé scény znovu. A taky že pustil.

plakát

Bronson (2008) 

Takový jiný "vězeňský" film s parádním Tomem Hardym.

plakát

Cyber City Oedo 808 (1990) (seriál) 

Říkám si:"Anime od režiséra Vampire Huntera D: Bloodlust a Ninja Scrollu? To by nemuselo být špatný!" No a ono to vůbec špatný není! Tři 40 minutový (kurňa to bylo nějaký dlouhý, mě napadlo po prvním) díly. Každý měl jinýho hlavního hrdinu. Každý byl jiný a svým zpusobem originální. Sice mi u každýho naskakovali nějaký asociace (první mi připomněl GITS, druhý Jetovi díly z Bebopa a třetí již zmiňovaného Vampire Huntera - přecejenom, upír ve sci-fi se jen tak nevidí), ale jinak byly charakterystický a cyber-punkem nasákly dostatečně. Můžu jednoznačně doporučit!

plakát

Dead Set (2008) (seriál) 

Klasická Zombie-akce s originálním prostředím. Má to u mě velký plus za konec. Konečně víme jak to s něma dopadá a né, že jen odletí/odjedou/odplavou/whatever :)