Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Spíš tak dvě a půl, ale Harry s Billem to dovytáhli. Lily James skvělá, ale děj bez zápletky, a zbytečně moc písniček. Fanoušky to rozhodně neurazí, ale podle mě ani nenadchne.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Jo, na mě to fungovalo. A moc. Tihle "vedlejší" marvelovci mě ba. Nejsou to Avengers, neočekáváte, že to bude jako Avengers a o to větší je to ve finále překvápko. Vtip střídá akci, akce střídá vtip a často se to zamotá. Chvílemi jsem měla i slzy v očích, převážně smíchu - Michaela Peňu nejde nemilovat- ale i dojetí - jo, linka s Hankem a Janet by si zasloužila víc prostoru. Někomu tam chyběl pořádnej záporák, mě se naopak líbilo, že to fungovalo i bez něj; "happy end" byl pro všechny a porušilo se klasické hero x villain schéma. Možná časem a vlivem dalších marvelových počinů uberu na čtyři hvězdy, teď ale nemůžu jinak než pět.

plakát

Patrick Melrose (2018) (seriál) 

Uff. Tenhle seriál mi asi bude ležet v hlavě ještě dlouho. Strašně silné a těžké téma zpracované s lehkostí, s kterou by to kromě Britů na takovéhle úrovni podle mě nikdo nedokázal. Chvíli nevěříte že je něco takového vůbec možné, pak si "užíváte" tu ironii okamžiku a černý humor. Benedict dle očekávání neskutečný, nejde ho neobdivovat. Jen o malinko méně skvělý Hugo, kterého po téhle roli asi už nikdy nebudu moct vnímat jako dřív. Jo a moc mě bavil soundtrack. Stačí vidět jednou, ale jen tak na to nezapomenete.

plakát

Kolonie (2015) 

Člověku až zůstává rozum stát nad tím, čeho všeho jsme schopní, jaké bezpráví a svinstvo si dokážeme navzájem působit, a že i v nedávné minulosti se mohlo tohle odehrávat a svět nad tím jen zavíral oči. Podle mě hodně povedený film, který splňuje všechno co hlásá (drama, historii, romantiku i napětí). Hlavní role obsazeny skvěle, Daniel Brühl i Emma Watson to prostě umí a v těchto rolích jim to opravdu sedlo. Nyqvist je správně odpornej. Někdo může namítat, že to bylo zbytečně romantické, že děj hlavně ke konci byl rozházený, útěk moc jednoduchý, že takhle se to stát nemohlo. Pořád je to ale jen normální film, ne dokument. Připomíná mi to mé oblíbené Argo - a to nejen tou závěrečnou honbou za letadlem, která byla skoro jak přes kopírák - ale to mi přijde o kus lepší, takže tady dávám jen čtyři. Celkově mám tyhle "based on a true story" filmy ráda.

plakát

Taboo (2017) (seriál) 

Ráda bych dala čtyři, ale nejde to. Jak už bylo řečeno několikrát, celé je to jen o Hardym. Může zde na sto procent předvést to, co ho jako herce definuje. Celou dobu si pohrává jen s jedním výrazem, který vlastně ale není pořád stejný a prostě k němu patří. Myslela jsem si ale, že to nedokoukám, první díly mě vyloženě nudily, zvedly to až poslední dva, tři. Kromě Hardyho tam není žádná vyloženě zajímavá postava. Bavil mě jen věčně fakující High Sparrow Jonathan Pryce a Tom Hollander. Druhou řadu asi vidět nemusím, i když, možná kvůli Hardymu jí taky přetrpím.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Mrzí mě to, ale po druhém zhlédnutí musím dát jen tři. Příjde mi to celé prostě moc. Moc velkých herců, kteří nemají vlastně ani možnost se pořádně předvést, a snaží se maximálně zapůsobit i v těch pár dialozích, což na mě ve finále působí jako přehrávání. Jediný, kdo tam má opravdu prostor je Kenneth, a ten mě baví moc, jako herec i jako režisér. Předlohu jsem nečetla, ani neviděla dřívější zpracování, čekala jsem teda, že mě to chytne, ta zápletka aspoň, ale spíš ne. Zkrátka hezky natočené, ale poměrně nuda.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

3 a půl. Na to, že tenhle druh filmů až zas tak nemusím, mi to kupodivu dost sedlo. Fajn dobrodružná podívaná, u které se člověk krásně odreaguje a zasměje. Dwayne jako vždy dobrej. Jack Black mi přišel přehnanej, ale nebude to jím, spíš tou blondýnou v něm.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

“I could easily forgive his pride, if he had not mortified mine.” (Elizabeth Bennet) Atmosféra. To je to, co dělá pro mě tenhle film tak výjimečným. Od prvního tónu klavíru a paprsků slunce v úvodní scéně, až po to samé v té poslední. Těžko najít to správné slovo, kterým tu atmosféru popsat, asi, že celé mi to přijde neuvěřitelně milé, příjemné, nenucené, prostě pohodové. Prostředí, hudba, hravé dialogy, sympatická hlavní hrdinka a fešný gentleman. Prostě moje srdcovka, kterou si můžu pustit kdykoli, nikdy neomrzí a zvedne náladu.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

“Well, here at last, dear friends, on the shores of the Sea comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep; for not all tears are an evil.” (Gandalf) Chci věřit a věřím, že Středozem existuje. A víc než cokoliv na světě bych tam chtěla žít. To, co Tolkien vytvořil nikdo nikdy nepřekoná, co se týče rozsahu, propracovanosti, všeho. A já ho budu za tohle nadosmrti obdivovat a uctívat. Budu jeho knížky číst pořád a pořád dokola a stejně tak mě nikdy nepřestanou bavit tyhle filmy. Jackson to zpracoval prostě skvěle. Ta správná kombinace - úchvatné krajiny, dechberoucí hudby, hereckých výkonů, kamery; zkrátka všeho - dělá z celé trilogie opravdu epickou podívanou. Člověku se opravdu nechce věřit, že takhle to někdo zvládl natočit téměř před dvaceti lety; ale pak se podívá na všechny behind the scenes a pochopí, jak může být něco tak dokonalé. To s jakou pečlivostí Jackson k celému tomuto projektu přistupoval, ho dělá tak výjimečným. Nechtěla bych být v jeho týmu, všechno několikrát předělávat, přetáčet, dokud nebude on spokojený. ("Tenhle Boromirův batoh se mi nelíbí, udělejte mi do zítra nový.") Od začátku do konce, od chlupů na hobitích nohou až po Legolasovu špičku ucha, je to Jacksonova vize. Neuniklo mu zkrátka nic, pozastavil se nad každým detailem. A hlavně se opravdu držel předlohy a dokázal z ní vytáhnout to nejlepší. Myslím si, že i Tolkien by to schválil. Zkrátka, když se z nejlepších knih povedou udělat nejlepší filmy a vy víte, že ať se stane cokoliv, zůstane na tomto světě důvod k žití.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Tyhle nové Disneyovky mě prostě baví. Každý potřebujeme alespoň trochu věřit pohádkám a je dobré si ty klasické připomenout. Opravdu klasicky, bez snahy udělat je „modernější“, přizpůsobit je době. A to se mi líbí, že jsou to zkrátka pohádky, tak jak mají být jen nově zpracované, s úžasnou výpravou, kostýmy, hudbou. Zpěv byl to, čeho jsem se tady bála, ale kupodivu to funguje. Emma je jako Bell perfektní a počítačový Beast je neskutečný fešák; když se na konci proměnil v prince, bylo to pro mě svým způsobem zklamání. Potěší i skvělí herci v menších rolích – Thomson, McKellen, McGregor, Tucci… Za mě prostě skvělá a příjemná oddechovka. Je fajn věřit pohádkám, věřit, že dobro vždy zvítězí.