Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (1 795)

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Prý si film užije jen ten, kdo si o něm nic předem nezjišťuje. Podmínku jsem splnil a jednoho večera, pozván na VIP promítání, jsem vyrazil, abych celý tento skvost vyzkoušel na vlastní bulvy. Zaplněn všemi možnými gastronomickými ohavnostmi jsem zaplul do sálu a brzy se stal svědkem něčeho nevídaného. Od cca půlhodiny mi nezbylo, než jen trpět návalem dalších a dalších nesmyslů, které možná neztrácely na kreativitě, ale ani nešetřily zbytečnostmi a absurditou. Poté, co ruka mého kamaráda sedícího po mé pravici začala ladně sjíždět po mém velice choulostivém ovládacím panelu a uvádět tím mou sedačku z polohy vleže do sedě, jsem pochopil, že už nejsem jediný, kdo má s filmem ohromný problém a nebýt velké investice, možná bych vzal nohy na ramena stejně, jako dva arabští návštěvníci v řadě za námi, kteří to vzdali už po první hodině (a dobře udělali). Výkvět kinematografické žumpy. Obsah mého přeplněného žaludku na plátně.

plakát

Mercy (2017) 

Popravdě moc nevím, co si o tomto filmu myslet. Začátek byl celkem napínavý, později se děj trochu plácal v nezáživných monolozích/dialozích, ale stále mě zajímalo, jak to celé dopadne, jelikož jsem o původním příběhu, na němž je snímek založený, dosud neslyšel. /// Viděno na Nova Cinema.

plakát

Gaikocu kiši-sama, tadaima isekai e odekakečú - Ruró no kiši, jonaoši tabi nite sóró (2022) (epizoda) 

Nečekal jsem od první epizody zázraky, ale zatím to vypadá na takovou fajnovou, sympatickou oddechovku na odpoledne. Hrdina není žádným řadovým hezounem, ale kostlivcem, co se najednou probírá v rádoby herním světě a náležitě si užívá už jen první krůčky v něm poznáváním svých možností. Odmyslím si akorát hned první scénu, která až křečovitě pracuje se znásilněním - od dob Goblin Slayera, či Redo of Healer nějak vzrostla popularita rvát podobné kontroverzní věci do každého druhého titulu. Jinak říkám, vypadá to celkem snesitelně, byť na (zejména japonské) komedie nejsem. Ještě nevím, zda mě další epizody osloví tak, abych chtěl koukat dál.

plakát

Božský Evan (2007) 

Ptákovina, která se snaží těžit z jinak výtečného Božského Bruce, ale vůbec se jí to nedaří. Není to vtipné, ani zvlášť zábavné, spíš trapné. Škoda hereckých výkonů a vůbec i peněz. /// Viděno na Nově.

plakát

Prci, prci, prcičky: Holky sobě (2020) 

Girl’s Rules v zásadě nemá s Prcičkami už skoro nic společného, kromě svého názvu. Postavy jsou ploché a nezajímavé, děj není nijak vtipný, ani skutečně zábavný. Nesnaží se to vykoupit ani fekálností, kterou jsem ve filmu za celou dobu nezaznamenal. Zatímco i v řadě předešlých spin-offů se mi dokázal aspoň slušně zvednout žaludek, tady bych zvracel maximálně z toho, jak ubohou péči film dostal. Do toho všeho se mísí zpracování, které místy působí dojmem, jako kdyby se parta kamarádů rozhodla vzít kameru a natočit si vlastní amatérské pokračování Prciček. Prostě špatně! Jediné, co mohu vyzdvihnout, jsou místy zajímavě pojaté dělené záběry, na nichž se režie evidentně vyřádila, ale také na nich zjevně strávila značnou část své jinak zatracené kreativity. P. S.: Absence Eugene Levyho je takovým posledním hřebíčkem do rakve. /// Viděno jako *cenzura* s českými titulky.

plakát

Tajný život mazlíčků 2 (2019) 

To je tak, když se dojí, dojí, až je vemeno prázdné. V případě druhého dílu Tajného života mazlíčků se vydojilo co mohlo už v prvním díle, který neoslnil, ale ani neurazil. Za to dvojka je už nekonzistentní, nepropracovaná groteska rozdělená na celkem tři příběhové linky, kdy ani jedna z nich nevyniká, nebaví a rozhodně nenadchne. Nevím, jak to mají děti, sám už pár let dítě nejsem, ale já se trochu pousmál snad jen jednou a to si ještě nejsem jist, zda nebylo při reklamě. /// Viděno na Nova Cinema.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Nemůžu si pomoct, ale od jedničky se humor postupem času dostal až na absurdní úroveň. Zatímco v Ragnarokovi to ještě šlo, mělo to svůj osmdesátkový šmrnc a dynamiku ve spojení se zbytkem, Láska jako hrom to podle mě až přeháněla. Neříkám, rád se u Marvelovek pousměju (nejsem jeden z těch, co by řval smíchy na celý sál jen kvůli dvěma uječeným kozám), ale čeho je moc, toho je příliš. Že by otisk Taiky Waititiho, jehož režisérského zásahu se všichni právem obávali? Nevím. Jinak se vesměs jednalo o zábavnou jízdu, kde nebyla jediná chvilka hluchá a příběhová linka týkající se Jane si vzala na bedra veškeré pozitivně-negativní emoce, jaké ve výsledku příjemně vyzrály jako víno. Ale groteskní příběh, ne zase tak úžasný záporák a celkový přístup ke všemu to celkem dost stáhl ke dnu. Humor byl přehnaný, rádoby děsivé scény vůbec nepůsobily děsivě a emoce se podařilo vykřesat opravdu jen o kozí bradku. Plus čím to bylo tentokrát jiné od původně originálně retrospektivně podbarveného Ragnaroku? To samé ve vyblitě modré. 3* dávám jen vzhledem sympatii, jakou k sérii chovám, ale i s přihlédnutím na typicky kvalitní prezentaci, jíž Marvel nešetřil ani zde. No, přesto bych se nebál jít s hodnocením i níž, být to větší průšvih. Díkybohu jsem očekával průměr, nedobrý film, jaký vyváží neomezený přísun jídla a pití, takže jsem z kinosálu neodcházel vyloženě zklamán. /// Viděno v rámci VIP v Cinema City Chodov.

plakát

Love Story (1970) 

Jak účinně zkazit požitek z filmu? Prozradit jeho zakončení už na začátku. Ne, já tyhle „klasiky“ prostě nechápu. Úhlavní dvojice mi byla značně nesympatická už od začátku. Jejich vztah založený na vzájemném skoro až urážení se mi rozhodně nesedl a nedokázal jsem si k nim tedy udělat silnější vztah. Do poloviny jsem se nudil a skoro ani nevnímal - v podstatě jsem nemusel, dějový posun byl na hranici minimalističnosti. Druhou polovina, kde už „šlo o život“, jsem si už užíval trochu víc, ale ta přímočarost, s jakou film přišel a že v podstatě svůj úvod nijak víc nerozšířil, mi přišla až směšná. Asi jsem zhýčkaný filmy, které mají nějaké skutečné poslání, charismatické hrdiny a hlavně děj, do nějž se dá vžít. Jelikož tohle Love Story dle mého názoru rozhodně nemá. /// Viděno na Prima MAX.

plakát

Oldboy (2013) 

Skoro až John-Wickovská cesta za pomstou, která ale ve výsledku dopadá tak nečekaně, že jsem z toho byl jako u vytržení a tohle se u mě osobně filmům podaří jen zřídka. Nebyl jsem daleko od udělení tradičních 3 hvězd a tedy lehčího nadprůměru, jelikož mě drsný přístup a thrillerovská zápletka dostatečně bavily a držely v pozornosti, ale za tu pointu musím hvězdu přidat. Rozhodně neřadová podívaná, originální počin! /// Viděno na CS Horor.

plakát

Mistrovská úroveň (2020) 

Už jsem viděl takovou řadu filmů pojednávajících o časové smyčce, že jsem měl jen malá očekávání a spíš mě zajímalo, čím se tento film bude lišit. A liší se. Staví na akčnosti, hrdina nejde pro humor daleko a celý je braný hodně zlehka. Mise zde není jen přežít a zkusit se vymanit ze smyčky, ale i zjistit, jak zachránit své blízké. Co si budeme, v mnoha ohledech je film nedomyšlený a nedává moc smysl. Děje se tu třeba to, že hrdina netrefí mařku s mečem ani samopalem a aby ji porazil, musí se naučit příkladnému bojovému umění. To vážně? Nebo už jen to, že se řešení nachází v jednom baru - jak týpek, co dokáže odhalit sledovací zařízení, tak mistryně meče. Náhoda? Nemyslím si. A za ten konec bych tvůrcům nejradši vlepil facku, tohle se nedělá. Na druhou stranu to byla docela zábava sledovat, nadhled mě bavil a už jen za to udílím lehký nadprůměr. Ale zdaleka nejde o nejlepší film s časovou smyčkou, to ani náhodou! /// Viděno na Filmbox Premium.