Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (536)

plakát

Jméno růže (1986) 

Nebylo to tak špatně jak jsem se bál, ale nejspíš je to dobou vzniku a jistou podobností s mým příběhem...

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Teno film prostě žeru! Ovšem kdyby pan Bredly našel vhodnější způsoby kterak brzdit kolegu fotografa, bylo by to dokonalé.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Rovněž z nové pohádky nejsem na věty. Pravda až na pár výjimek neokoukané tváře, díky za pana Nárožného, několik docela slušných hlodů, Slavonice a Zvíkov, ale to jsou asi všechny klady. Táhlo se to jak med. Škoda.

plakát

Grand Prix (2022) 

Za mě výborné! Tatiana je jako vždy naprosto boží. Překvapilo mě, že bouchači byli Poláci ne Rusáci, ale jak jsou nyní poněkud nedůtkliví neradno je provokovat. O5 se ukázalo, že žijeme fádním životem. :-)

plakát

Na ostří nože (1997) 

Nebyl jsem s to vidět víc než do druhé honičky s medvědem a ukázky perfektní ženijní práce. Chytrý bohatý encyklopedista, namachrovaný obšoustník a pro vyvážení černoch se prohánějí nepřátelskou přírodou, aby... ale nevím co, viz výše. Ke štěstí mi bohatě stačí to řvaní z vedlejší místnosti... Jelikož mě dost deptají scénáristycké smyšlenky (čím překvapivější a absurdnější, tím lepší) snažím se podobným skvostům vyhýbat. Tak se stalo i v tomto případě, ale dovedu si představit, že se to někomu může líbit. Zajímalo by mě jakou mesidž chtěli tvůrci předat divákovi. Doufám, že nebylo ublíženo žádnému zvířeti, klapce ba ani herečce.

plakát

Milenci a vrazi (2004) 

Nějak nevím, co si mám o filmu myslet. Až na Zitu, sekretářku a mordýře snad nikdo nikoho neměl rád, ovšem i tito "stateční" tak činili nějak nenormálně.

plakát

Judy (2019) 

No, bylo to velmi depresivní (chudák nadaný člověk, byl šoubyznysem zcela vycucaný), ale takový je život mnohých umělců a to jako přes kopírák - např. sada sňatků, chlast, drogy atp. Poněkud děsné je, že celebritám obyčejný člověk všechno věří, obdivuje je a snaží se jim vyrovnat... Renée je naprosto úžasná herka akorát ta havraní kštice mě trochu mátla. :-)

plakát

Poľana (2018) 

Poľana je báječný a grandiósní masív a i dokument je docela OK (i když by se samosebou nechalo ukázat víc), ale tvůrcům do snažení hodil vidle český komentář. Nemyslím si, že by divactvo plavalo ve slovenčině - naopak dostalo by to šmrnc jelikož slovenčina je někdy roztomile patetická, v Čechách se již nic takového netrpí. Navíc provedení CZ komentáře bylo otřesné! Kdo proboha tvůrcům nakukal, že slovo Poľana se vyslovuje Poliana!!! To snad leda v Rusku, ale na Slovensku, a tím pádem ani nikde jinde, ani náhodou! Tuto zrůdnost užívali po každé! Totálně mi to zkazilo dojem z celého dokumentu. ***** Zajímavost: Kršiak je ve Slovenčině dravý pták. Příklad: Orlovec říční - Kršiak rybožravý.

plakát

Chicago (2002) 

Renée je fakt všestranná a vždy báječná!

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

No, pro sledovatele Doktora z hor docela těžké tema i provedení, ale jinak drsárna! Bohužel lidská blbost nemá mezí a takto nějak to opravdu chodí.