Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (536)

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Viděl jsem podruhé v TV a vydržel jsem. Naopak, dost jsem se bavil. Docela mě nadchla představitelka princezny přesto, že nevypadá jako předpokládaný typ. Možná právě proto - byla tak nějak současná. Potěšil i Marek Adamczyk i když také nemá vizáž prince. K nechtěné princezně se docela měl i když doma má rovněž špičkovou (protože použitelnou) babu. Zaujal mě i Ady Hajdu. Myslím, že takový typ zde nemáme. Pí Kolářové škatulka protivné baby už asi zůstane navěky. Závěrem, svižná, moderní pohádka, která nejspíš nezapadne.

plakát

Čokoláda (2000) 

Tento film mě trochu minul i když o něm kde kdo básnil. No, krásné ženy, hrubě nesympatická holčička a ošklivý šlechtic, který musí mít spoustu špatných vlastností (např. určitě vyžaduje "právo první noci", jak jsme se druhdy dozvěděli od presidentského kandidáta) a sám má máslo na hlavě, vč. faráře, který (jak jinak) podkuřuje vrchnosti, mě dost otrávili. Nenadchla mě ani paní, která s dceruškou (obě v převleku za Červenou Karkulku) přitáhne do města se třemi kabelami a ač je v nemilosti, probíhá půst a krám je na nic moc místě, mávnutím proutku vybuduje prosperující cukrárnu přestože víme, že nováček to ve městě nemá zrovna snadné viz klasika: Jak si pan Vorel nakouřil pěnovku. Navíc když to na ni přijde, spadne jí maska světice a amatérské psycholožky, začne mít výbuchy vzteku, vše nechá jak to leží a běží a hodlá táhnout o dům dál a tam (jak jinak) o5 prosperovat. Ještě že se jí pod rouškou noci do krámu vloudili všichni nešťastníci z města a začali cosi kutit a tak by bylo hříchem jim nešéfovat či co. Jak zde někdo napsal, koukat se na to dalo, ale jinak je to děsná slátanina.

plakát

Hranice lásky (2022) 

Viděl jsem v bijáku. Drama jako bejk! Jo, jo když jednoho pálí dobré bydlo, těžko pomoci. Tedy, asi by se to nemohlo odehrávat v muslimském světě. Chudák hodní a empatičtí kluci/partneři... Ač byl film erotický, bylo tam daleko méně erotických scén (když tak velmi decentních) než v kterémkoli českém životopisném díle, co jsem s potěšením uvítal. Pravda, trochu mě překvapilo, že dospělá žena byla vykulená z existence mokrého orgasmu. Leda, že by to byla edukační část filmu. **** Hana Vágnerová se mi dlouho líbí. Antonie Formanová okouzlila, Elďa Křenková je tedy echt potvora anebo, že by to bylo škatulkou? V této roli bych si dovedl představit Sandru Novákovou. Jinak dost dobré, závažné, doporučuji.

plakát

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018) 

Viděl jsem v TV a neřekl bych, že to bylo tak špatné. Naopak, zaujalo mě místy vyprávění (mimina) a mile mě překvapil výkon K. Issové přesto, že daleko raději mám její ségru. Předvedla škálu xichtů za které by se nemusel stydět ani Vlasta Burian. Trochu mi připomněla Chýlkajdu ve filmu Čas sluhů, který mě druhdy velmi zasáhl. Potěšil i p. Ruml i když zde byl za padoucha a samosebou Lenka Vlasáková. **** Ovšem shánění chlapa (či baby) a lámat to přes koleno nevede k ničemu dobrému, leda "humornému", teda ve filmu. Dalo by se to vidět znovu. P.S.: Halina je ve scénáři neuvěřitelná! Scéna na vodě - setkání s háčkem, který ovšem působí na kormidle? Proč scénáristé potažmo umělci často plácají úplné voloviny?! To se, stejně jako v Kremlu, nenajde někdo, kdo by je vyvedl z omylu? Anebo, že by umělcové byli zcela mimo? Proč jim to žereme? Koupili byste si třeba židli s jednou nohou kratší coby projev kreativity či neumětelství?

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Náhodou jsem na to trefil v TV. No, báječný dokumentární film. Ne, nezbláznil jsem se ani nejsem robot, jen se bavím obrazem nynějších mlaďochů ehm mlaďošek. Samosebou je to klasika - filmaři/scénáristé se dostali na vesnici, byli na větvi z křupanů (kteří jezdí na traktorech) a nastínili jim jak vypadá opravdový moderní svět! **** Nadchla mě Dívka na koštěti - hraje myslím pořád stejně, ale pořád je to příjemné. P. Řezníček byl rovněž dobrý akorát dcerušce měl jednu natáhnout hned na úvod. Fakt nejsem macho, ale některé situace holt vyžadují příslušná řešení. Podruhé bych to fakt nechtěl vidět.

plakát

Rozpaky kuchaře Svatopluka - Zatáčka (1984) (epizoda) 

Tento seroš mě totálně minul, ale desátý díl, na který jsem náhodou narazil mě zcela okouzlil. Tedy, aby mi bylo rozuměno, okouzlila mě Libuška. V takovéto roli jsem ji ještě neviděl, ale dala ji s přehledem. Docela by mě zajímalo, do jaké míry ji režiséři úkolovali a kolik procent bylo z její hlavy ehm, ze srdce. Např. když v závěru ještěrkou zruší okachlíkovaný roh a snaží se na zem spadlý kachlík (marně) umístit na své místo... Neuvěřitelně přirozené. **** Docela pokrokové bylo hlasování obecenstva o průběhu děje. Taková vzpomínka na Kinoautomat. Celkově ovšem nezbytná agitka, ostatně jak jinak. **** Fascinuje mě představa soudruhů, že nejlepší soustružník bude dobrým mistrem. Tak to bylo i s kuchařem Svatoplukem. Vedoucí má přece jiné úkoly a musí mít zcela jiné vzdělání a hlavně vlohy.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Báječný film - kronika jednoho tvůrce při objevování okolní přírody. Pobavili mě titulky, zvláště pak sekce "Hráli: ". Několikrát se mi stalo, když jsem něco komentoval, že v zápětí to víceméně stejnými slovy zaznělo z obrazovky.

plakát

Dáždnik svätého Petra (1958) 

Báječná rozprávka. Bavil jsem se exaltovaností slovenských herců. Hlavní ženská postava byla náležitě roztomilá. Jeden z důvodu vzniku filmu nejspíš byla propaganda proti církvi. Jak jinak si vysvětlit, že se farář zuřivě bránil připuštění zázraku. Vždyť by to "normálně" hrálo do karet doktríně jeho zaměstnavatele. Nemyslím boha, myslím církev, co je jak známo velký rozdíl.

plakát

Indián (2022) 

I přes to, že jsem si myslel, že hlavní roli hraje Ondra Vetchý (netuším, jak jsem na to přišel), nezkazilo mi to dobrý pocit. On pan Roden jak známo hraje jako bůh i když někdy podivné figury. Film má zajímavý námět, tedy pomineme-li, že v severských zemích se příroda respektuje tak nějak automaticky jelikož to tam řídí skřítci. Mám jen jedinou výhradu - hlas indiána bych si představoval poněkud charismatičtejší. To víte, mým prvním filmem byl Vinnetou a to byla nějaká důstojnost o tatíčkovi ani nemluvě. Mrzelo mě, že ke konci opustili báječný trik, kdy si indoš Karla "půjčil" a mluvil za něj - bylo to velmi působivé. Vica je pořád šik a zde big potvora! Myšička dle mého, žádný protiúkol. Až to bude v TV, z chutí na to o5 mrknu. Edit. Při scénách z indiánského tábora mi v uších znělo: ÁAAAAAA, sou fár tu jů aj mejd...

plakát

Skryté skvosty - Jezeří (2022) (epizoda) 

Dozvěděl jsem se doplňující informace o zámku Jezeří viz Hastrman, leč pan Plesl mi přivodil pocity jako u sledování detektivky - strachoval jsem se, kdy uhyne.