Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

Nightflyers (2018) (seriál) 

Všichni tady v komentářích jaksi zapomněli zmínit jeden zásadní fakt, takže musím já: SERIÁLU KOMPLETNĚ CHYBÍ ZÁVĚR, TAKŽE NEDOPORUČUJI ZAČÍT SE SLEDOVÁNÍM. Nevím jak se takhle amatérská chyba může stát, ale tvůrci asi automaticky předpokládali, že bude druhá řada, na což nedošlo.Jinak si to vysvětlit nedokážu - přece když mám něco roztočeného, tak už na začátku musím vědět, jestli mám k dispozici 10 nebo 20 hodin stopáže. Nebyl by to takový průšvih, kdyby to mělo oddělené příběhy(díly), ale tohle je jeden příběh směřující k velkolepému konci kde si divák vše dozví - ale konec najednou nikde. Výsledek je něco jako sága Pán Prstenů bez posledních 2 hodin v Návratu Krále - skutečně chybí tak 20 procent děje. Je tedy na každém, zda hodlá koukat na 9 hodin příběhu s vědomím, že neví jak skončí. Já těch 9 hodin díky tomu celkem lituji. Děj a scénář je trochu diskotéka, herci průměrní, ale seriál jinak docela zábavný a napínavý. Když budu tedy předstírat, že to má poslední díl navíc a nebo 2 řadu, tak dávám 60/100.

plakát

Enderova hra (2013) 

Předem říkám, že jsem knihu nečetl. Ale i kdyby ano, stejně budu hodnotit čistě jen film, jako vždy. Jak už tady někdo psal, musíte být schopni skousnout děti-velitele. A já je prostě neskousl. Ve filmu prostě nebyl věnován dostatečný prostor objasnění, proč celé lidské armádě velí děti. Výsledný efekt je pak takový, že filmaři dělají z diváka tak trochu hlupáka. Ale film měl i silné stránky. Asa Butterfield se hlavní role zhostil velmi slušně, líbila se mi i hudba a povedené efekty. Ve výsledku průměrné americké sci-fi - a takové je i moje hodnocení.

plakát

Branky, body, vteřiny (1956) (pořad) 

Sportovní zpravodajství je formát, ve kterém není zdánlivě co zkazit. Opak je ale pravdou. BBP se soustředí pouze na domácí události (které v určitých dnech jsou naprosto banální) a často zcela vynechává události ze světa, které se nás velmi často nepřímo týkají. Jako příklad uvedu poslední boxerský zápas Vitalije Klitschka, který vůbec pořad nezmínil a to i přes to, že to byla světová událost ( vysílalo to asi 30 stanic a sledovalo desítky milionu lidí). A další a další, stává se to skoro každý týden. V momentě, kdy budeme obklopeni jenom našimi zprávami, často nepodstatnými, tak se nám postupem času velmi sníží obzory. Zkrátka s časem, který mají BBV vyhrazeny je špatně naloženo a to je zásadní problém.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Humor přesně podle mého gusta v kombinaci se skvělými herci. Lidé, kterým se tenhle humor nelíbí at hodnotí jinak....ale upřímně, moc tomu nerozumím. Sledovanost zatím výborná a většina diváků jsou mladí, o což televizi šlo. Nám se ale stejně budou pořád víc líbit všechny ty Ordinace, Ulice, Pouta atd..... no nedá se nic dělat, jsme holt češi :)

plakát

Gravitace (2013) 

Gravitace je film bez jakéhokoliv příběhu, nápadu nebo schopnosti překvapit. Do filmu byly obsazeny dvě Hollywoodské hvězdy, které ale neměli co hrát, jelikož film v podstatě postrádá scénář. Lidi tady píšou o " emocionálním zážitku" - u mě se nic takového nedostavilo a to i přesto, že film byl špičkově obsazen. Chyba je tedy jinde. POMO v první větě hodnocení napíše, že Gravitace není o příběhu. V dnešní době obrovské filmařské konkurence si žádný film nemůže dovolit nemít příběh, nebo nemít kvalitní scénář. Zkrátka nestačí mít prvotřídní efekty, prostřednictvím kterých si vynutit napětí. Stejně jako to nestačilo u Avatara. Doufám, že nezačíná nová éra filmů jako je tento. Tři hvězdy dávám alespon za ty efekty a také za herce, kteří film alespon trochu vytáhli. Pro mě ale veliké zklamání.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Pět hvězd. Jeden z nejlepších filmů co sem kdy viděl. Méně tomu může dát jen člověk, který absolutně nerozumí filmu....

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Víte proč je špína zažraná? ....protože ste prasata :) Víc není třeba dodávat :D

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Mrazivý, tajemný, precizní, psychologický, dramatický. Tak se dá popsat tenhle skvělý seriál, který bohužel pochopilo mnohem méně lidí, než se čekalo. Jako hlavní důvod vidím neochotu (nebo lenost) diváků, kteří neradi dávají šanci novým věcem, které se trochu odlišují. Mads Mikkelsen, který se pro roli Lectera doslova narodil, seriál táhne a velmi uspěšně ho následují Hugh Dancy a Laurence Fishbourne. Seriál je stylový, moderní a je těžké v něm najít jakoukoliv chybu...

plakát

Californication (2007) (seriál) 

David Duchovny v tomto provokativním seriálu exceluje - s tím bude souhlasit asi každý. Velkým překvapením ale pro mě byla Natascha McElhone v roli Karen, která se Duchovnymu při nejmenším vyrovnala a působila velmi přirozeně. Líbilo se mi tedy obsazení, velmi provokativní scénář, zkrátka se dá říct, že všechno. Přesto všech pět nemůžu dát. Jak totiž série plynou, člověk si začne na ty zvrácené a přehnané epizody zvykat a seriál pomalu začne postrádat něco co předtím měl - to umění diváka šokovat.

plakát

Hospoda U Druhé šance (2013) (pořad) odpad!

Průšvih. Nic jiného mě ve spojení s tímhle pořadem nenapadá. Kuchařská reality show se v dnešní době zdá jako sázka na jistotu, nicméně zde můžeme vidět, že i zdánlivě jednoduchý ukol se dá zkazit. Pořad postrádá jakoukoli kreativitu, smysl pro zábavu a především (a na tom formát reality show stojí) umění diváka překvapit. Každý díl je naprosto stejný: Nudní soutěžící a nudný podnikatel, ( který vaření vůbec nerozumí) nabízející zaměstnání ve své hospodě, do které nikdo neví jestli vůbec chce. Máme štěstí, že pořad už končí. Tohle hodnocení dávám málokdy, ale v tomhle případě nemám jinou možnost...