Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Nesmrtelná teta (1993) 

Lehce poupravena pohádka Rozum a štěstí od Wericha s přidanou postavou Závisti. Ale tvůrci by mohli mít alespoň tolik slušnosti, aby to někde uvedli, jenže o tom neni nikde ani zmínka, že je to na motivy této pohádky. Jinak pohádka fajn, ale to ty Werichovy vždycky byly.

plakát

Ip Man: Zrození legendy (2010) 

Je to super film a jako prequel k Ip Manovi s Donnie Yenem, je skvělý, jen by se slušelo, přidat do žánru ještě slovo ROMANTICKÝ, když je to z poloviny o vztazích a lásce, jak nějaká telenovela. Neříkám, že je to tam špatné nějak přehnaně, jen bych to chtěl vědět dříve, že to tam je, než se na to začnu dívat, abych se na to psychicky připravil. Za to bohužel z mé strany hodnocení klesá. Takže hvězdičku dolů za zbytečnou a přehnaně do popředí cpanou romantiku (o které by to podle mého být nemělo, myslel jsem, že to bude o tom, jak se Ip Man dostal k Wing Chung, o jeho životě v začátcích atp., což bylo jen z poloviny a spíš to působilo až moc smyšleně) a hvězdička dolů za přehnané prvky v boji a popírání fyzikálních zákonů (hlavně gravitace), jako ve starých kung fu filmech (to už by si na dnešní dobu mohli odpustit, ve filmu o jednom z nejlepších mistrech a učitelích, nepůsobí to seriózně a v celku to snižuje věrohodnost), což tedy ve výsledku skutečnému Wing Chung dost ubírá na půvabu a lehce ho to ztrapňuje ve skutečném světě.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) odpad!

Nejsem rasista, ale cpát někam černocha, když tam být nemá, jen proto, aby byl film.. ani nevím co.. působil méně zaujatě?.. ani nevím jak to nazvat.. ale na mě spíš působil přesně opačně.. protože přesně tohle to dělá, tyhle dnešní manýry... když někam rvu něco co tam být nemá, tak na to tím spíš upozorňuji, jako že je to problém a mám s tím problém, a tak dělám, že s tím problém nemám a dám to tam.. nechápu proč tady Pascow je černý :D ?? nevím.. ještě by měl být starý Jud asiat a kočka siamská a samička, lékařka by měla být ta manželka a zhroucená troska naopak manžel, aby se náhodou někdo neurazil, že tam není ta či ona rasa ať už lidská nebo zvířecí nebo že si snad nejsou muži a ženy rovni či co... kam ten svět spěje.. no potrefené husy se budou stále ozývat a stále měnit to co měnit není třeba a my, většina, která s ničím z toho nemá problém, je nechá tohle se světem dělat a řešit něco, co není problém, protože oni s tím problém mají, až to zajde tak daleko, že už to nepůjde vrátit.. a my budem hermafroditi všech barev a vyznání nebo chlapi budou rodit a ženy budou rubat v dolech a zvedat 300kg na bench, se svaly většími než měl Ronnie Coleman :D aby se náhodou někdo neurazil a necítil se slabší nebo nesvůj a uražený, protože není spokojen s tím jak se narodil a nespokojen v roli, jaká mu byla fyziologicky dána :D ...za pár let bude remake.. např. Harryho Pottera a Snape bude blonďák, Ron bude černoch a hermiona asiatka a na konci vyhraje Voldemort :D nevím na co si to někteří lidi hrajou, ale bylo mi z toho, co s dílem Stephena Kinga udělali, tak na nic, že jsem nevěděl jestli mám brečet nebo se smát. Takhle zničit skvělé dílo úctyhodného pana spisovatele, udělat z něčeho takovou frašku.. ale udivuje mě, že k tomu svolil.. nebo to snad nevěděl, že je to vlastně film jen na motivy jeho knihy, že to není jeho příběh podle jeho knihy? To by ale měli tvůrci tohoto filmu zduraznit a všude to velkým napsat, no ne?!!! "Film NA MOTIVY díla Stephena Kinga" kdyby tam tohle napsali a nedělali z toho "film podle knihy Stephena Kinga", dal bych možná i 3-4 hvězdy, protože to špatné samo o sobě nebylo, ale tohle ne, tohle je podvod! Prostě, něco neuvěřitelného, takhle smíšené pocity jsem snad ještě neměl, nejhorší bylo ale to, že mi z toho bylo až trapně. Přitom to začalo docela slibně, ale konec.. SPOILER! WalkingDead naruby.. tři zombie se jdou snažít přežít a žít svůj život :D KONEC SPOILERU!! Ale co jiného se dalo čekat, když se mrknete jaké hodnocení má člověk, který dělal scénář... !!!DĚS, HANBA A OSTUDA!!! Tenhle komentář jsem takto napsal proto, že jsem z toho tak vykolejený, protože tomu opravdu nerozumím a nevím co si mám myslet, nevím co má tohle znamenat, co to má řešit, nechápu to, nevím co se to děje a jak je tohle možné, jak se tohle vůbec může stát a to nejsem žádný zahořklý dědek, ale jsem mladý člověk, který je všemu otevřený.

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

Je to skvělé a když se podíváte na jedničku, mini film s Jack-Jackem, dvojku a pak na Tetu Ednu a berete to jako jeden film, je to prostě ÚŽASNÉ. opravdu se to povedlo. Jen jedna věc mě tam hodně štvala a to... POZOR SPOILER Proč ty děcka nesundaly brýle každému, koho dostaly do bezvědomí, když to Violet v tom autě sama řekla o těch brýlích, že jsou skrze ně hrdinové ovládáni.. to by udělal na jejich místě přece každý, hned jak by to šlo, že by se jim pokusil okamžitě sundat nebo zničit ty brýle, kor když to i ví, že je to těmi brýlemi.. ale tady když s nimi pokaždé děcka svedou souboj, tak je nechají ležet v bezvědomí (taková šance na to jim ty brýle sundat a nechat si pomoct) a utečou a po chvilce jsou jim ti s brýlemi zase v patách,... opravdu trapné a dementní. KONEC SPOILERU Proto tomuto dílku dávám hvězdičku dolů, protože tenhle nesmysl proti logice mě opravdu vytočil. Až na tuto jednu zásadní nesrovnalost a blbost, je to naprostá dokonalost.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Konečně!! Opět Shyamalan dokazující svou genialitu pro tvorbu skutečně děsivých a originálních Thrillerů, stupňující své napětí a děj za hranice očekávání. Neuvěřitelný a procítěný zážitek, mistrovské herecké výkony s nečekanou koncepcí (na jedné straně dětí a na straně druhé senioři a vy si říkáte "Cože, děti vtomhle věku v tak šíleném snímku?" ano to už tady bylo v šestém smyslu, ale k tomu tady stojí naproti tomu "Cože? Senioři v tomhle věku a v tak šíleném snímku, kde by měli problém některé části rolí zahrát a udýchat i zdraví lidé ve středním věku?! Neuvěřielné co tam ta stará paní předvádí za výkony!" a ten malý kluk je taky talent) prostě mistrovské dílo plus dotažený podivuhodný děj držící laťku úžasně a nečekaně vysoko a nakonec s nečekaným rozuzlením, jak je u dnes již klasických snímků Shyamalana, zvykem, viz Šestý smysl, Vyvolený, Znamení a Vesnice. Prostě další oduševnělý a osobitý skvost!!! Děkuji Pane Shyamalane, Mistře napětí!! Skutečně se klaním a upřímně děkuji.

plakát

Jami šibai - Season 1 (2013) (série) 

Řekl bych, že toto je opravdu silně podhodnoceno. Je to asi tím, že zde hodnotící nejsou ta správná věková kategorie, pro kterou je to určeno a možná většina z hodnotících asi není ani trochu schopna, se mentálně a s nadhledem přiblížit japonské kultuře a jejich tamní psychice, která z toho přímo pryští. Tento seriál je očividně pro děti prvního stupně základní školy, čili do takových deseti let a spíš možná ani to ne s ohledem na chování a mentalitu dětí dnešní moderní doby. Co se týče příběhů, tak ty jsou naprosto skvělé, atmosférické a příjemně děsivé, formou papírového loutkového divadla, s délkou odpovídající trvání doby, po kterou je malé dítě schopno udržet pozornost.. tak jako se u nás straší Červenou karkulkou nebo Jeníčkem a Mařenkou.. zde jsou vidět jiné děsivé příběhy a legendy s duchy a pověrami. Není to tradiční anime s dvaceti minutovou stopáží a příběhem oslovující hlavně teenagery a starší fanoušky, není to anime s punkrockovým nebo metalovm openingem, kde je hlavním hrdinou puberťák nepochopen společností co vidí svět jinak kde zjišťuje že má možnost něco změnit, jak tomu tradičně bývá. Vlastně se zde nikomu nic zásadního nestane, jen je to pěkně děsivé pro silnější povahy.. něco jako strašidelné příběhy u ohně nebo stezka odvahy na táborech. Zkuste se na to dívat o samotě a představovat si sebe v letech na prvním stupni základní školy ;) Také je v těch příbězích sem tam skryto i nějaké to ponaučení SPOILER např. v pátém díle "pozor na to co si přeješ", v sedmém "pozor na to čí verzi věříš, nikomu jen tak neotevírej, nechoď na zakázaná místa" atp. KONEC SPOILERU. Některé ty příběhy jsou vážně hodně děsivé :)

plakát

Avatar (2009) odpad!

Největší sra*ka, na kterou se chytlo nejvíc lidí a to jen kvůli efektům. Jinak jde o poupravenou kopii scénáře filmu Tanec s vlky, která je upravena tak, aby se do ní dalo narvat co nejvíce megaefektů, nechápu jak na tohle mohli lidé tak masově naletět. Bohužel prachy a megareklama dělá své a tak vznikají komerční sra*ky, které stojí za hovno, ale lidé jsou z nich posraní, protože tohle ještě přece neviděli... ale já v kině od začátku do knce jen kroutil hlavou nad ukradeným scénářem z filmu Tanec s vlky a s nevěřícným úsměvem koukal na lidi kolem sebe, i ty se kterými jsem přišel a všichni se z těch efektů mohli posrat a nikdo u toho nepřemýšlel, nikomu to nepřišlo.. asi jen mě, ale od začátku až do konce, poupravená koncepce filmu Tanec s vlky. Je to fakt hnus. Zamyslete se nad sebou a nad svým hodnocením. Hdnotíte jen efekty a je vám jedno, že na vás díky tomuhle vydělávají i přes to, že scénář ukradli a tak jim nedalo moc práce vymyslet něco originálního a taky měli s tímhle scénářem jistotu, že na to naletíte, když byl Tanec s vlky tak úspěšný film, věděli že to bude fungovat znovu.. a naletěli jste, blahopřeji demenci světa.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Začátek úžasný, včetně narážek na Wesleyho propuštění z vězení a jeho vytažení ze sraček Stallonem, pak chvilka strachu, že mladí zastoupí ty starší, ale Sly ví, jak na to a ukazuje těm zelenáčům, že stále nekončí, že na to pořád mají a že je to jednoduše jejich parketa a vždy bude. Taky, že ve velkém stylu se dá i dnes fungovat bez image tanagerských teploušků a že se stáří a mladí nemusí zastiňovat, vytlačovat se, napadat se a konkurovat si či spolu jakkoliv bojovat, ale mohou sem tam spolupracovat, když je potřeba a dostat z toho, se štěstím, i mnohem víc, když se člověk snaží – to bylo k showbyznysu. Celé je to opět zahaleno Slyovou filozofií života, kterou s ním sdílím a která je vidět nejvíc ve filmech Rocky. Akce je voháklá do hávů osmdesátek ve stylu Ramba, Harisson Ford pilotuje jak ve Hvězdných válkách, no proste každý tam má, nějaký ten svůj odkaz =) i jako vždy skvělý Banderas zde tedy taky dává pořádně na frak a to nejen bránici… všechno je jednoduše naprostá paráda. A ta oslava na závěr… sakra… zachlastal bych s nimi v téhle sestavě a mohl umřít =D

plakát

Osvícení (1980) 

Tak tohle, bylo to nejhorší a nejnaivnější zpracování Kinga, které jsem kdy viděl a to jsem viděl všechny. Úžasný Nicholson a Shelley Duvall a jejich herecké výkony, jsou jediná záře tohoto filmu. Naproti tomu, ksicht Dannyho Lloyda, který mě vytočil a znechutil na nejvyšší míru, tupě čumícím výrazem, neměnícím se během celého filmu, jeho herecké schopnosti jsou nulové, spíš v mínusu a bohužel, dementní výmysl, nevím koho, aby tento odporně vypadající klučina krčil prst a mluvil jak kokot, když mluví Tony, který je v jeho puse bože to je trapné jenom to píšu, to je prostě je opravdu skandální a za to bych někoho nechal do konce života uklízet hajzly. Bohužel naivnost a ostudnost většiny dialogů, které hercům znemožňují normálně hrát, zbytečnost většiny scén, jen aby film trval dlouho a opravdu nepovedené převedení skvělého románu, na filmové plátno, jen díky neschopnosti pana Kubricka porozumět, pochopit a hlavně přijmout myšlenky jiných, za což můžou jeho egoistické manýry typu, všechno měnit podle sebe a srát na ostatní, jenom já mám pravdu a takhle to bude, které se ve filmu zrcadlí a odráží v každé minutě, to vše může za to že film působí pohoršujícím dojmem, pro normálně se chovající lidi… asi tak jako byste šli s rodinou někam do knihkupectví, kde je kavárna a lidé tam v tichu sedí popíjejí a čtou si, a najednou by jedno děcko v kočárku začalo ječet a vy byste ho nemohli zastavit a druhé starší děcko by začalo pobíhat kolem a hrát si na letadlo a ignorovalo by vaše desáté, už vykřikované, napomenutí a všichni kolem by jen kroutili hlavami a vy byste se cítili opravdu trapně… tak přesně takhle jsem se cítil u tohohle filmu, jako by to byl nějaký hloupý žert, anebo se to nepovedlo tak jak mělo… ale když jsem viděl jiné filmy tohoto pana rádoby režiséra… je to pořád na stejné trapné brdo. Přehnané, afektované dialogy, jako by ty dialogy vymýšleli puberťáci, nebo opravdu naivní a dementní lidé, či lidé senilního věku a stejně tak musí být naivní i pan režisér, když si myslí, že se dítě v tomhle věku má tak pokrokové názory jaké nemají kolikrát ani dospělí co už mají něco za sebou a přitom je to děcko takový kretén s tak tupým výrazem a ještě víc musí být pan režisér naivní, když si myslí, že spolu lidé naopak komunikují v reálném životě tak, jak v jeho filmech, což je, jak už jsem psal, jako by se spolu bavili totálně ujetí puberťáci nebo senilní lidi… opravdu, opravdu děs tento film a nebýt Nicholsona, tak bych dal odpad, protože ten jediný hrál svým stylem a ne stylem pana Kubricka. Abych to shrnul, podívejte se na úžasný film Osvícení od Micka Garrise ve stylu Stephena Kinga a nepřehodnocujte tady tuhle tu sračku, pro pár pozlátek jako je ikona Nicholson a příjmení Kubrick - které nechápu proč pro veřejnost znamená tolik, když je to je kupa sraček. Mnoho lepších režisérů se na světlo, přes tyhle reklamou veřejnosti cpané idioty bez špetky nadání, nikdy nedostane a vsadím se že spousta těch co to tady hodnotí neviděli film od Kinga který byl nasraný, když viděl jak mu to Kubrick sprznil a proto natočil s pomocí Micka Garrise, svou verzi, která je milionkrát lepší. Ale co, dnešní svět je takový, středem pozornosti je ve společnosti často totální egoistický magor, který ostatní baví tím že zesměšňuje lidi kolem a všichni s ním sympatizují a drží huby a jen přikyvují a dávají mu zapravdu… stejně jako tady, nějakému magorovi se tohle líbilo udělal tomu neskutečnou reklamu před svými známými a kamarády a ti aby nevypadali blbě raději hodnotili hodně pozitivně… takhle vznikají nadhodnocené filmy, jedna z mnoha možností – tak nadhodnocujte a krmte sračky dál a pak se divte, že se točí čím dál větší sračky. PS první film, u kterého jsem usínal v sedě.

plakát

Columbo - Není čas na umírání (1992) (epizoda) 

Ach díky bohu za tento netradiční díl, ve kterém jsem viděl konečně něco nad čím jsem stále přemýšlel.. a to je, jaký je poručík Columbo v osobním životě nebo mezi přáteli či rodinnými členy nebo jaký je na stanici, má tam respekt nebo dělá blba i tam, jak jedná s kolegy a jak oni jednají s ním, mají respekt? nebo je tam někdo s kým nevychází, jak to tam vypadá a jak to tam chodí, jak se chová, když nemluví s podezřelými, ale s někým normálním a jak to je s tou zbraní, vytáhne ji někdy? A vytáhne ji někdy někdo na něj, bude někdy v opravdovém ohrožení života? Díky bohu za tento díl kde koenčě nebyl 20 minut začátek ze života vraha a jeho důvody a vlastně všechna ta zbytečná omáčka... konečně jsem nevěděl kdo je pachatel, konečně!!!, díky za tento úžasný díl, který konečně ukazuje druhou stranu Columba po 59 dílech už to chtělo trochu změnu, fakt že jo. možná to některým nepřijde, ale zkuste se na to dívat normálně a ne jednou za týden nebo za dva nebo jednou za měsíc nebo vzpomínat jak jste se na to dívali kdysi a viděli stejně tak 20 dílů max, protože nebyl čas.. pak to těžko hodnotit a uvidíte jak vám to poleze na nervy ,že je každý díl na stejné brdo... tedy.. samozřejmě, jsou skvělé, dávám nejvyší hodnocení za celý seriál, některé díly horší některé lepší.. ale tenhle díl mi konečně dovolil nahlédnout tam kam jsem myslel, že nikdy neuvidím a nedohlédnu. A ještě by mě zajímala ta jeho žena.. u tohoto dílu mi už příjde, že musí být vymyšlená a že nikoho nemá a žije jen se psem. Myslím si že i pan Peter Falk si tuto roli užil a mi přijde že ho tahle změna bavila a že byl rád že si konečně zahrál v něčem trochu akčnějším když už dělá u té kriminálky, přecejenom, nikdy to nejde tak snadno a nikdy přece nemůže řešit pořád samé celebrity, snoby, hvězdy a boháče ve smylu, že nikomu nidky víc nejde o krk. Někdo umře a nikdy se nikdo nebrání tím že by chtěl zabít Columba, když vidí že mu šlape na paty, nebo že by se bránil zatčení a že by bylo třeba zatýkat normálně a ne bez pout a sólo jen domluvou a vlídným slovem.. jasně.. někdy.. ale ne vždy.