Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) odpad!

Bezduchý ždímání seriálovýho Mandaloriana. Kdyby měl Boba Fett tak 3 díly, mělo by to smysl.  Celý je to taková pocta Tuskenům, který ale stejně nikdo nemá rád. Skoro by člověk čekal, že se objeví na scéně Darth Krayt a fanoušci univerza zaplesají. To bysme ale od D+ chtěli trochu moc.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Mandalorian je společně s Rogue one jedinej počin pod taktovkou Disney, který má v kontextu světa SW co nabídnout. Po propadákový nový trilogii, která byla čistej konzum a recyklace 40 let starých nápadů, je to konečně závan svěžího přístupu k hvězdný tématice. Je vidět, že to dělaj lidi, který SW milujou. Místy seriál sklouzává k epizodičnosti - nová planeta, nový nepřítel, Mando vítězí - ale v rámci širšího celku to do sebe nakonec zapadne a závěr druhé série je přesně to, na co jsme všichni ty dlouhý roky čekali - Návrat Jediho.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Film, ze kterého je cítit ultramogul. Trochu prvoplánová pohádka, ale i to se dá odpustit, když ten stroj šlape jak má. Jenom po shlédnutí bacha - člověk má pak tendenci to ve svym taky točit do červenejch.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Syrové, geniálně vystavěné psychodrama zapadající jak do kontextu dnešní tak tehdejší doby. Starosvětská černobílá stylizace na jedničku, scénář perfektní.  Není co vytknout.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) odpad!

Další promarněná šance na obohacení SW univerza. Plno klišé a nesmyslů, minimum příběhu. Celá zápletka banální a v kontextu ságy zbytečná. This is not the way.

plakát

Elvis (2022) 

Promarněná šance na poctu rock'n'rollu - místo ní dostáváme hiphopový beaty v diskotékovym hávu s notnou dávkou přepisování historie.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Velká vlna (2022) (epizoda) 

Rings of Power jsou skvěle vystavěný seriál plný Tolkienovské mytologie, která dává smysl. Nechápu ta špatná hodnocení a zběsile negativní recenze (asi konkurence?). Kdo má opravdu rád Tolkiena a jeho zájem sahá dál než na každoroční rituální sledování prstenový trilogie na TV Nova, musí si to zamilovat.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Pro mě je Rogue One jednoznačně příjemným překvapením. Oproti E VII, která u mě vyhrála cenu Tragédie desetiletí. Srovnání se víc než nabízí. Začal bych už od původního traileru. Force Awakens mělo trailer naprosto dementní a jako film to bylo taky naprosto dementní, celý film těžil z nostalgie, byl plný klišé, scénář byl těžkopádný, nefungoval u starých postav ani u nových (doporučuju video na YT - Why is The Force Awakens the worst film ever, se kterym i jako skalní fanda SW z 90% souhlasim). Ve zkratce FA světu Star Wars nic nedalo, naopak to vzalo možnost na důstojný pokračování legendární série. Trailer k Rogue One byl taky dementní. S replikama jako "Save the revolution, save the dream!", "Against this kind of power what chance do we have" atd, jsem se bál podobnejch problemů jako u sedmičky. Rogue one ale snad téměř všechno co rebootu SW vyčítám zvládnul skvěle. Je to film, který respektuje původní sérii, ale nevytěžuje jí. Naopak přináší i nové pohledy (Citadela Darth Vadera na Mustafaru). Většina postav je charakterní. Jak hlavní protagonistka, tak ostatní. Podezřívám Edwardse, že se vůči Disneymu tvářil, že točí infantilní mrdku s čistym zaměřenim na zisk, a zatim v klidu připravoval celkem kvalitně propracovanej film. Nasvedčovalo by tomu i čachrování s trailery a přetáčení filmu. Jako celek každopádně RO funguje dobře, vzhledem k tomu, že je zasazený mezi původní díly, měl jednoznačně lehčí startovací pozici než epizoda 7, to přiznávám, ale narozdíl od ní je dělaný s respektem k původnímu materiálu a při srovnání těchto dvou filmů je to jasně vidět. No nic, teď už jenom doufám, že epizoda 8 bude reboot rebootu a dočkám se konečně opravdových Star wars.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Po druhem shlednuti SW 7 jsem vyvodil tyto zavery: -> tenhle dil jako samostatny film funguje nejlip z cely hvezdny sagy, to je to, v cem se lisi od ostatnich SW a nevim jestli je to dobre, protoze je mozny ze to oslabi vyzneni novy trilogie jako celku.. ale na to si budeme muset pockat; stale jsem byl uchvacenej vizualni strankou, leteckejma soubojema a kostymama; stale mi kylo ren po tom co si sundal masku pripadal jako kokot; finn u me naproti tomu hodne stoupnul; celkove ta vec mezi hanem a kylem mi prijde dost nestastna; stejne jako treti hvezda smrti rozbombena po treti uplne stejnym zpusobem, nevim proc si z neprebernyho moznosti, ktery meli z kniznich predloh vybrali zrovna tohle; chewbacca u me vyhral miss sympatie, bb8 byl druhej; pouzivani sily holkou co o tom slysela jenom z pohadek me ultimatne sere porat; tvurci dost vyjebali s cestovanim svetelnou rychlosti a to i pres to, ze je to vec, na kterou si ve stary trilogii davali celkem bacha; na co potrebujes dve mapy, kdyz mas tu s krizkem a asi 5%cely galaxie?!; ......... Ja bych si pokracovani sagy predstavoval jinak, to nepopiram, chtel bych neco vic mystickyho, co by vyuzilo moznosti SW univerza a dustojne ho expandovalo.. Muj pohled je takovej, ze beru puvodni sagu jako pribeh Anakina, kterej si prosel svetlou a temnou stranou a nakonec obnovil rovnovahu sily tim, ze zabil palpatina.. protoze takovy bylo jeho proroctvi a byl k tomu vyvolenej.. To ze uz tricet let po jeho smrti jsou sithove v plny sile a jediove rozpraseny mi prijde jako popreni puvodni sagy v pravym slova smyslu a zanechava to dost horkosladkej pocit z epizody VII